4 104 7

CLS по японски

Георги Касабов

Един от най-изпипаните и елегантни автомобили на салона в Женева краси щанда на Mazda. Прототипът Vision Coupe бе представен лично от шеф-дизайнера на марката Икуо Маеда.

Купето с четири врати притежава пропорции и стил, от които могат да се поучат много други производители с далеч повече претенции за елитарност. Това обаче надали изненадва някого. Фирмената философия "Kodo", възприета през 2010 г. с концепта Shinari, продължава да дава плодове.

От Mazda не съобщават никакви технически подробности за Vision Coupe. Впечатление на снимките правят 21-цоловите джанти, спирачните апарати Brembo и четирите ауспухни тръби.

Крайно лаконичният и изчистен интериор съчетава кожа и дърво. Огромен дисплей заема цялата дължина на арматурното табло от приборния панел до пасажерската врата. От Mazda отбелязват, че екранът работи само когато има нужда от него, за да не разсейва водача.Още по темата

 • Новата Mazda3 ще изглежда така

  Новата Mazda3 ще изглежда така

  По време на протичащото в момента автомобилно изложение в Токио, японската компания Mazda представи един прототип, който се нарича Kai. Според ...
  25.10.2017
  5 413
  9

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Диз Айн
  Отговор
  1 12:23  25.10.17
  Астон Мартин ? Но е красива Маздата не мога да си кривя душата ;)

  Коментиран от #7

 • 112
  Отговор
  2 12:26  25.10.17
  Светлините изглеждат много добре но ми се струва прекалено издължено купето.
 • Японеца
  Отговор
  3 13:36  25.10.17
  Какъв CLS има в предвид автора или е на заплата в мерцедес!
 • Винету
  Отговор
  4 17:37  25.10.17
  Красива е, има нещо от Астон, но това не омаловажава това, на картинките... Онзи ден имах възможност да се докосна до Астон ДБ 11, уникална красота, 12-ка, битурбо.!
 • ккк
  Отговор
  5 21:19  25.10.17
  За мен възроден неокласицизъм в съвременното дизайнерското авто-изкуство, така съвършен във формите си, че може еднакво да преразкаже, както класическите форми от 60 до днес, така и класически модели в бъдещето- не по малко ефектно. Не че е така, но както навремето Батманмобила повлия трайно на екзалтираните ни търсения в света на супер автомобила, така сякаш днес този прототип със своята осанка по свой начин, аналогично на него, ни напомня и въздейства!
 • ккк
  Отговор
  6 21:32  25.10.17
  Само да допълня, ето този съвременен щрих в някой от производителите и техните модели, направиха съществен пробив в представите ни за модерния автомобил. Които модели, едновременно паркирани пред бизнес сграда носят елементите на луксозни бизнес седани, сред други спортни автомобили изглеждат като агресивни "широкоплещести биячи" с огромни спортни възможности, а когато ги видим пред някои дом, ги асоциираме със висок житейски, битов и културен стандарт на градски семеен живот. Браво!
 • ДДД
  Отговор
  7 23:33  26.10.17

  До коментар #1 от "Диз Айн":

  да бе красива ади паркираи пред блока:)))) колите трябва да са до 3000 за да няма женени за колите си побои за счупен фар и безсънни вечери да ги пазиш

Напиши коментар:


Публикувай