2 777 4

Автопилот на КамАЗ-ите... няма да има

Радослав Славчев

Феновете на руските камиони бяха силно развълнувани от новините за интегрирането на нови технологии в КамАЗ-ите, а след като специалистите от компанията представиха концептуален камион със системата ADAS (спомагателен автопилот от първо поколение) духовете се разбуниха още повече.

Въпросната система трябваше да помага на водачите, следейки пътната маркировка, знаците, както и да предупреждава за наличие на препятствия пред камиона. По време на представянето от руската марка дори обявиха, че продукция с интегрирана ADAS ще се появи следващата година. Сега обаче нещата се промениха. Автопилот на КамАЗ-ите... няма да има.

Това заявиха официално от компанията, като уточниха, че системата е напълно готова за интегриране, но това няма да се случи заради изричното настояване на дилърите. Според тях ADAS ще повиши цената на камионите с 3%, което няма да се отрази добре на продажбите. Дилърите са на мнение, че клиентите още не са готови за това.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СССР
  Отговор
  1 12:23  30.10.17
  Другари и другарки - таз година пилот ,след 50 години Автопилот !
 • Random
  Отговор
  2 13:31  30.10.17
  За неразбралите: системата е напълно готова за интегриране, но това няма да се случи заради изричното настояване на дилърите. Според тях ADAS ще повиши цената на камионите с 3%, което няма да се отрази добре на продажбите.
 • ВАГ
  Отговор
  3 22:52  30.10.17
  Автопилота да не е кучето Лайка ?!!
 • я си таковайте майката
  Отговор
  4 23:56  31.10.17
  Те като са се засилили да купуват Камаз.Като гледам по пътищата само Камази,а аз живея на границата с Турция.Камаз след Камаз.

Напиши коментар:


Публикувай