4 928 5

Бъдещето според Lamborghini

Георги Касабов

Концепция за суперколата на бъдещето представиха Lamborghini и Масачузетският технологичен институт. Terzo Millennio ("Трето хилядолетие") има изцяло електрическо задвижване и каросерия от въглеродни нишки, която може да се възстановява самостоятелно.

"Ламбото" на бъдещето има четири електромотора във всяко от колелата. Захранват ги "иновационни суперкондензатори", вградени в структурата на каросерията. Техническите им параметри и подробности за работата им не се съобщават.

Според инженерите нанотехнологиите ще позволят каросерията не само да бъде използвана като голям акумулатор, а и да се "лекува" сама от повреди. Електрониката ще разпознава наранявания по въглеродните панели и ще ги отстранява с помощта на нанотръби - миниатюрни каналчета, пълни с "лечебни химически вещества".

Terzo Millennio не е предвестник на нов модел на Lamborghini, а по-скоро демонстрация на технологии, които могат да се появят в серийните автомобили след години. Електрическата суперкола е първият продукт на партньорско споразумение с Масачузетския технологичен институт, сключено за срок от три години.Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • гост
  Отговор
  1 11:05  07.11.17
  Аз пък що ли си мисля, че бъдещето им отива към неща на базата на Тоуарег, Пасат и А8
 • EVangelist
  Отговор
  2 12:35  07.11.17
  "Изцяло електрическо задвижване", колеги. Кой от вас изобщо е сънувал, че след утрешния ден някой ще се занимава с ангренажни ремъци и ролки?

  Коментиран от #4

 • гост
  Отговор
  3 14:04  07.11.17
  Всичкото добре , ама с тия "суперкондензатори" в панелите няма да стане работата , Волво го пробваха още преди 5-6 години и се отказаха . Не е много трудно да се сетиш какво ще стане при катастрофа , когато се счупи кондензатор с няколко хиляди волта , а панелите на каросерията са първите пострадали при нея . Разположението в пода е най-сигурното и най-добро за разпределението на масите
 • Антиелектрика
  Отговор
  4 16:22  07.11.17

  До коментар #2 от "EVangelist":

  От кога Ламбо има ангренажни ремъци? Всъщност Фаетон дори нямаше ролки.
 • некойси
  Отговор
  5 08:03  08.11.17
  Ако не друго страхотен дизайн, просто кърти. Ненадмината са в италианската кухня, дизайна и модата :) Добре, че направиха новата Джулия за да докажат че могат да правят и качествени масови коли :)

Напиши коментар:


Публикувай