3 437 5

Градовете с най-големи задръствания

Радослав Славчев

Експерти от британската организация RegTransfers съставиха рейтинг на най-проблемните градове за предвижване с автомобил. От изследването става ясно, че водачите в големите градове прекарват средно по 32 часа годишно в задръствания, стоейки на едно място. Проучването включва 1 064 населени места в 38 страни от света.

Лидерът в тази класация Лос Анжелис кара водачите да престояват в автомобилите си средно по 104 часа на година. Второто място е отредено на руската столица Москва, където шофьорите прекарват годишно средно по 91.4 часа в задръствания. Петицата се допълва от Ню Йорк, Сан Франциско и Богота, а София въобще не влиза в първите 20 града.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • KoKi4a
  Отговор
  1 11:25  07.11.17
  Къде е ГЕШОВ?
 • ГГГГГ
  Отговор
  2 11:33  07.11.17
  50% от посочените са в САЩ. Щом го няма Пекин не е много реална.
 • Съни
  Отговор
  3 11:39  07.11.17
  Попадал съм в задръстване в Москва-еми ужас е. Пътя е с 6 платна в едната посока и пак върви много бавно. Дублиращи пътища също имат с по 2-3 платна в едната посока-е там няма мърдане..А най-голямото задръстване съм виждал в Лондон-няма да стъпя повече на Албиона.
 • Дух
  Отговор
  4 14:40  07.11.17
  Ако искате да видите истински задръствания - елате в Пловдив. От една година благодарение на комбинацията от "умни" светофари, стеснени булеварди за велоалеи, безкрайни ремонти и най-вече поради абслютната некадърност на взимащите решенията в община Пловдив по въпросите на организация на движението градът от 7:30 до 19:30 е едно голямо задръстване от край до край. Колкото повече милиони се усвояват толкова по-задръстен става градът. От 20 години няма нито един нов подлез, надлез или кръстовища на две нива - само безумни кръгови кръстовища и светофари с безкрайно много секции водещи до абсолютни тапи. Вследствие на това Пловдив е в челната тройка на градовете в Европа по най-мръсен въздух. Всички знаем на колко години е автопарка ни и какво изпуща докато чака на светофара или пълзи едвам едвам. Преди давахме за пример Софийските задръствания, това е минало благодарение на разумните инвестиции - кръстовища на две нива, надлези, метро и др. булевардите на София ми се струват пусти в сравнение с пловдивските.

  Коментиран от #5

 • Густо Майна
  Отговор
  5 10:01  09.11.17

  До коментар #4 от "Дух":

  Чак недоумявам, след две години кой и как ще се наеме да оправя мизериите на мамин-златен! А не знам дали не е редно прокуратурата да поразнищи случая с "умните" светофари?! Обществени поръчки, фирми, какво обещали, какво дали... Подочул съм например, че историята на светофара на разклона за Марково, на околовръстното е много интересна, мдаа!

Напиши коментар:


Публикувай