Last news in Fakti

13 Ноември, 2017 11:03 3 346 8

Хиперкарът с шест двигателя

  • хиперкар-
  • електромобил-
  • rice advanced engineering systems and research-
  • tachyon speed

Новосъздадената компания Rice Advanced Engineering Systems and Research (RAESR) разработи уникален п рода си хиперкар. Иновацията се нарича Tachyon Speed, а името е заимствано от частицата Тахион, която никой все още не е виждал, но теоретично се смята, че Тахионите са елементарни частици, движещи се по-бързо от светлината. Названието е много амбициозно, какъвто всъщност е и самият проект. Новият хиперкар е събрал в себе си редица иновационни технологии и смели технически решения.

Първото от тях е наличието на шест електрически двигателя в автомобила. Системната им мощност е 1 250 к.с., а максималният въртящ момент е просто потресаващ - 4 448 Нм. Предаването, естествено е и на четирите колела. Втората сериозна иновация е коефициентът на въздушно съпротивление.

Той не е никак малък - Сх=0.39, но това се прави с цел да се увеличат максимално силите на натиск действащи на автомобила. При по-високо скорости се активират автоматични аеродинамични елементи в задната част на колата, които още повече увеличават силата на натиск.

Третата основна новост е слабо разпространената тандемна схема за водача и пасажери, като те могат да се настанят на местата си, след като цялата предна част на автомобила бъде отворена. Tachyon Speed тежи 1 388 килограма. Ускорението до 100 става за под 3 секунди, а максималната скорост е 386 км/ч. Автономният пробег на автомобила пък е 241 километра. Предвижда се малко серийно производство, което автоматически означава, че цената в щатски долари ще е с шест нули.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    6 13 Отговор
    Що ли така всички нови проекти за "хиперкари" взеха че станаха електрически , пък някои хора още разсъждават дали това било бъдещето , ама то вече е настояще , а въпросните явно вече са в миналото !

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Антиелектрика

    14 1 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    Не думай! Ама това ускорение под 3 секунди до 100 км/ч и максимална скорост под 400 км/ч на цената от няколко милиона долари, ще да е нещо невиждано, нали?
    Къде е бъдещето, точно вие електрофилите сте последните, които може да кажете!

    Коментиран от #6

  • 3 Марто

    9 3 Отговор

    До коментар #1 от "гост":

    И кои са тея "всички нови проекти за електрически хиперкари", за които никой от нас не е чувал? Това нещо никога няма да се случи. Ще остане само на хартия. Едно е да излезеш с гръмки обещания за това каква щяла да бъде колата, а съвсем друго да осъществиш празните обещания.
  • 4 Мартин

    12 2 Отговор
    Този носорог с шест електро-двигателя явно ще бъде без батерии. Ако имаше батерии на борда с лекота щеше да тежи над 2 тона дори и монокока да е от карбонови нишки. Или тези клоуни са разработили батерии дето тежат колкото памук за единица обем, или този "велик" хиперкар с 6 двигателя ще тегли ремърке от ТИР с литиево-йонни батерии. Аман от тази електро-пропаганда. За идиоти ни вземат грийнпийс лесбойките и останалите еко-терористи. Отново много шум за нищо.
  • 5 Shmeker

    2 0 Отговор
    Тва е като батмобила, пипнат от лудия макс.
  • 6 некойси

    0 4 Отговор

    До коментар #2 от "Антиелектрика":

    "Електрофили" ... предполагах, че електрическата технология ще има своя подем в бъдеще, но не предполагах, че някои индивиди от масите няма да я приемат. Нещо повече, формира се лагер от твърди хейтъри, които по някакъв начин виждат заплаха в електрическото задвижване и го отхвърлят в полза на традиционните технологии.
    Живеем в странен свят.

    Коментиран от #7

  • 7 Антиелектрика

    5 0 Отговор

    До коментар #6 от "некойси":

    Може би се имаш за някакъв авторитет и наследник на Айнщайн, че се учудваш защо хората не са съгласни с теб?
    Слез на земята и не пиши глупости за индивиди от масите, защото не си със синя кръв!
    Аз пък не разбирам хора като теб, които ми мислят, че всички трябва да сме безмозъчни и да вярваме сляпо в нещо, само защото е модно!
    И да, виждам заплаха в електрическото задвижване, защото батериите се самозапалват при ПТП, а най-голямата заплаха е силното електромагнитно поле на електромотор с повече от 100 kW мощност, намиращ се на 50 см от тялото на човек!
  • 8 mediator37

    0 0 Отговор
    По едно стъклено люкче отгоре и да се натикват двамата като танкисти е по-добро решение от това да цепиш цялата предница, за да влязат.
    Ако на влизане и излизане разтваряш колата като български куфар на румънска митница, при пороен дъжд какво ще стане с електриките ? Или в упътването пише, че при дъжд не се влиза и излиза от колата.