13 Ноември, 2017 18:24 4 924 3

Corvette на 1.2 млн. км отива в музея

  • chevrolet-
  • corvette-
  • музей-
  • national corvette museum

Жител на Флорида се раздели с любимия си Corvette от петото поколение на модела след молба на National Corvette Museum в щата Кентъки да го предостави за експозицията му. Спортната икона на американското спортно автомобилостроене привлякла вниманието на кураторите на изложбата с пробега си от над 1 240 000 км.

Марк Блекуел купил купето през 1999 г. и от тогава изминавал с него по 180 км всеки ден. По думите му червеният Corvette бил забележителна кола и нито веднъж не му създал главоболия.

Единственият ремонт, който се наложил за всичките тези години, била смяната на гарнитура на главата. Дори и тази поправка обаче станала неизбежна чак след като километражът чукнал 1 200 000 км.

Петото поколение на Corvette се произвежда от 1996 до 2004 г. Базовата версия се оборудва с 5.7-литров V8 с 345 к.с. По-късно са пуснати модификации с мощност до 405 к.с., като най-бързите ускоряват от 0 до 96 км/ч за 4.5 секунди.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЯК КАРАЧ

    28 0 Отговор
    НЯМА ВЕЧЕ ТАКИВА КОЛИ!!!! С право са се заинтересували в музея от нея. Сега дори за много пари се купуват само еднодневки без дух и сърце.
  • 2 Shmeker

    12 4 Отговор
    GM все още прави Корвет, вероятно също е надежден, но едва ли чак толкоз.
  • 3 гост

    6 0 Отговор
    Електрониката подобрява горене, работа на двигател и помощни системи, но намаля надеждността на колата.