14 Ноември, 2017 10:23 7 525 4

5-те най-мощни Porsche-та в света. №1 е турска разработка

  • porsche-
  • тунинг

Представеният, по време на тазгодишното изложение SEMA, проект GT Concept на компанията Gemballa претендира за званието най-динамичното Porsche в света. Но що се касае до показателя мощност, то е далеч от лидерите в тази категория. Сега ще ви покажем кои са 5-те най-мощни Porsche-та в света. Естествено, всички те са доработени от различни тунинг студия, занимаващи се с продукцията на германския производител. Ето ги.

9ff GT9-R – 1 140 к.с.

Този проект на 9ff е трудно да се нарече Porsche, защото каросерията на донора 911 в изпълнение 997 е изменена до неузнаваемост. GT9-R е правен специално за подобряване на рекорда за скорост на серийни автомобили. Но след направените няколко опита, GT9-R едва преминава отметката 400 км/ч, след което експериментите са прекратени. Въпреки това с мощност от 1 140 коня, това Porsche заема петата позиция в класацията.

9ff F97 A-Max – 1 400 к.с.

300 км/ч за 13 секунди - това е време, по-добро от постижението на Koenigsegg Agera R, Pagani Huayra или Hennessey Venom GT. С такава динамика разполага Porsche 9ff F97 A-Max, мощността на което е 1 400 конски сили. Интересен факт за това Porsche е, че въпреки че аеродинамиката на купето не е съществено изменена, максималната скорост, която постига 9ff GT9-R е 403 км/ч.

Evolution Motorsports Mayhem 2.0 – 1 500 к.с.

Тунинг специалистите са на мнение, че мощността на стандартния 3.6-литров мотор е твърде малка. За целта те увеличават обема на мотора до четири литра и монтират нови, високопроизводителни турбокомпресори. Резултатът е отличен. Получава се едно от най-бързите и мощни Porsche-та в света. Автомобилът се използва за драг надпревари, а скоростта, която постига за разстояние от 1 609 метра е 377.5 км/ч.

BBi Autosport Projekt King Kong – 1 640 к.с.

През 2001 година това е било съвсем стандартно Porsche 911 Turbo, но след като попада в ръцете на BBi Autosport се превръща в истинско чудовище. Сега, безкомпромисният драгстер се състезава и бие наред на дистанции от половин и една миля. Първоначално, тази кола, наречена "Кинг Конг" е форсирана до 1 125 конски сили, но през 2015 година мощността и е увеличена до потресаващите 1 640 конски сили.

Esmotor 911 GT2– 2000+ к.с.

Пред вас е най-бързото, най-мощното и въобще най-най Porsche-то на всички времена. Този автомобил използва основата на 911 GT2 997, а за доработката му отговаря турското тунинг ателие Esmotor. Турците го превръщат в истински драг снаряд, пред който Dodge Challenger SRT Demon изглежда като градска малолитражка. Постижението на ¼ миля на това Porsche е 8.18 секунди, като скоростта на 402-ия метър е 298 км/ч.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Сейко

    5 2 Отговор
    Еми браво на Турците доста добър тунинг, но кога ще почнат да произвеждат собствен автомобил!! Дано да успеят в това начинание съвсем скоро и тогава да видим заводски такива.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 dynamo

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сейко":

    Дай Боже и у нас такова нещо!
  • 4 Резака

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Сейко":

    Ми те произвеждат - Tofaş (тези дето са с патент на Fiat).
    Произведжат и разни автобуси - Isuzu, Otokar и най-различни видове трактори...