Last news in Fakti

18 Ноември, 2017 10:58 6 595 33

На борда на новата Tesla Roadster (ВИДЕО)

  • tesla-
  • roadster-
  • ускорение-
  • видео

Със заявено ускорение от 0 до 96 км/ч за 1.9 сек. новият Roadster на Tesla е по-близо до драгстерите, отколкото до шосеен автомобил. Динамичните показатели на хартия обаче са едно, а реалното изживяване - съвсем друго.

За да покаже на практика на какво е способен новият спортен електромобил с невъобразим въртящ момент от 10 000 Нм, след премиерата му Tesla организира демонстрация за публиката. Един от щастливците, изпитали катапултиращия потенциал на Roadster на гърба си, е заснел 360-градусово видео от преживяването.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Лост

    19 12 Отговор
    Най-важното нещо за един автомобил е ускорението му от 0-100 км/ч! Това е смисъла на автомобилостроенето, не е важно, че ако се шибнеш в някой дърво ще се запалиш и ще гориш докато ти се изпарят батериите или дефектите на колата, в които ще наливаш пари ежегодно, не! Най-важното е да сме от 0-100 за 2 секунди! Юхууууу!

    Коментиран от #3, #4, #6, #24

  • 2 Киркук

    9 1 Отговор
    Toва нищо не е!
    На коня бмв-то ще ги направи под 0,5секунди, ама за 1 метър!
  • 3 гост

    14 2 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Ти направо зачеркна цял дял в автомобилната индустрия!

    Няма Порше, няма Ламборгини от утре всички с голф 1,6 дизел за по-безопасно!
  • 4 Никой

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Да защото двг колите не горят въобще. Особено суперколите. Хич не се случва по 2-3 Ферарита и Ламбота на седмица да стават на въглен без дори да са се блъснали. Ама нали трябва да хейтим
  • 5 гост

    6 3 Отговор
    Пфу!!! кисело грозде.
  • 6 НямамДуми

    0 1 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    Браво на родителите
  • 7 Уау

    6 1 Отговор
    Това не е кола, а телепорт! Изумен съм!
  • 8 Никой

    2 0 Отговор
    Няма как при такава гъстота на енергия да няма опасност от авария. Дали ще е двг, с водород или чисто ел. Въпроса е да има защити, които да сработват както трябва.
  • 9 Знайко

    1 1 Отговор
    Изгледайте клипа между 5-7 сек. и после отговорете на следните въпроси:
    1.Каъв звук се чува?
    2.Защо се чува?

    Ако имате нужда от жокер погледнете коментарите от предната тема за роадстера.
  • 10 Антон

    8 5 Отговор
    Хайде стига с тези тесли!
    Замислили ли сте се че като има статия за теслата, винаги се споменава ускорението и нищо друго. Това е така защото освен този показател колата не блести с абсолютно нищо друго - нито екстри, нито комфорт, нито някакви чутовни резултати на писта. Само едно ускорение и то не заради съвършенството на колата, а единствено поради спецификата на енергията която се ползва за задвижване и наличните 100% въртящ момент в момента на натискане на педала.
    Така че теслите си ги набутайте там където слънце не грее, и оставете фирмиъе правещи наистина спортни коли да показват творенията си. На мъск много му се иска да се приравнява на тях, но никой не му се триогва на глупостиуе.
  • 11 Антон

    8 3 Отговор
    Освен това изгледах и клипчетата. Освен маркетинг нищо друго. Съвсем умишлено го правят на тъмно, съвсем умишлено колата минава през импровизирания тунел, който е осветен по много специфичен начин. Всички със цел да си кажеш уаааа, това е нещо сюрреалистично и да кълвеш .
    Да безспорно ускорение под 2 сек. е изродска работа, ама пуснете теслата на ринга да върти обиколко да видим какво може. Като се опитват да се мерят със спортистите да отиват на пистата. Ако ми говорите че е семеен седан за какво тогава наблягате на ускорението. Защото няка с какво друго да блеснеъе.
    Сега ще се появи онзи с ник електрика да ни обяснява колко сме загубени всички.

    Коментиран от #13

  • 12 Алфа Ромео

    6 0 Отговор
    Таблото е уникално една дъска просто, за разкош няква лъскава лайстна дава отблясъци в очите на водача.
  • 13 Ко речи

    2 4 Отговор

    До коментар #11 от "Антон":

    "Ако ми говорите че е семеен седан за какво тогава наблягате на ускорението. Защото няка с какво друго да блеснеъе."

    Егати ти седана! Вижда се колко разбираш от автомобили!



    Освен ускорение, като е толкова просто, къде са на останалите производители максималната скорост, въртящият момент, пробегът, автономността, мощността и куп други?
    Колко обиколки изгледа на нюрбургринг с Роудстъра, и какви му бяха времената та го отписа?

    Ти вече погреба с лека ръка нероден Петко! Наистина не ни трябва пазач в Ада.

    Коментиран от #14

  • 14 Антон

    0 1 Отговор

    До коментар #13 от "Ко речи":

    Ти нали не мислиш че точно това го смятам за семеен седан. Става дума разбира се за другите им модели.
    Човек става ми смешно - всеки производител на спортни коли , тества произведенията си на ринга. И никой от тях не крие нито максималната им скорост, нито каквото и да било друго.
    А тука ускорението, ускорението, вижте ускорението. Ти видял ли си някъде из нета мъск да ни разказва за време за обиколка, за комфорта на сега произвежданиете модели, да сравни някоя от колите си с аналогична на нейния клас двг кола. Няма и да видиш, всичките му реклами са свързани само с ускорението и нищо друго. Да ако сме деца в пети клас ще се прехласнем по това колко бързо вдига 100, само че деца сме били преди доста години, сега сме зрели хора и американския начин на реклама трудно минава пред мислещи европейсци.

    Коментиран от #15

  • 15 Никой

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Антон":

    Колата е просто прототип в момента и серийната версия се очаква най-рано 2020та, а ти очакваш вече времена на Нюрбургринг? Пък и е ясно като бял ден, че няма как производител с толкова малко опит да постигне повече на писта от Порше например. В момента целта е навлизането на електричките за потребителя и успешното им ползване в реалния свят. Никой не го интересуват времена на обиколки, защото повечето хора не ходят на писти. А този Роудстър е просто начин за набиране на инвеститори. Компанията се нуждае от средства и показва какво би било възможно в близко бъдеще и какво биха построили ако оцелеят дотогава.

    Коментиран от #16

  • 16 Антон

    0 1 Отговор

    До коментар #15 от "Никой":

    Да да , чакаме розовото бъдеще някога, дайте сега едни пари и че чакайте 2022 да пусна серийно 10-20 бр. А до тогава ще зарибяваме шаранчета като им вменявсме единствено и само ускорение до 100 и как колата минава през някакви шарени тунелчета.
    И ако тази е някакъв бъдещ модел как би коментирал секирите които вече се произвеждат като серийни коли но вместо някаква тяхно предимство ни се показва отново ускорението им до 100 и нищо повече. Пускат ги тези тесли на драг срещу доказани марки и ръкопляслат че ги победила до 100 с някакъв лудикрис мод.а защо не го пуснат на пистата да врътнат няколко обиколко да го видим. Да ги полажат със ски багажник отгоре как минават 400-500 км при минус 10 с 4 човека вътре и пусната топло на седалки, волан и 22-23 градуса в купето и багажник пълен с куфари. Та да разберем аджеба спортна кола ли е или семеен седан. От 0 до 100 и жигулка с електродигател и захранве пак ще ги прави бързо. Нали?
    Електричките с тази технология на батерии, време за зареждане и съмнителен пробег от им няма 300 км. НЯМАТ БЪДЕЩЕ!!!!

    Коментиран от #18, #31, #33

  • 17 Гост

    0 2 Отговор
    Донякъде съм съгласен с аргументите ти. Бих добавил и високата цена.

    Също така бих добавил, че Тесла рекламираше и сигурността. Разби не една, а две скали, като получи повече точки от максималните възможни. Никой не е вярвал, че може да се произведе толкова сигурна кола.

    Голям недостиг на абсолютно всички произвеждани в момента електромобили е малкия пробег плюс бавното зареждане.

    Ако ако нещо ме впечатли в тази кола, това е пробегът с едно зареждане. Да набуташ 200 киловата батерия в толкова малка кола, е сериозна заявка за следващите модели на Тесла. Представяш ли си колко ще е пробегът с двойно по-голяма батерия на другите модели? А зарядните над 1000 киловата на батерии ? Егати чудовищата! Разбира се, ако всичко това е вярно.

    Коментиран от #21

  • 18 Никой

    0 1 Отговор

    До коментар #16 от "Антон":

    Технологията не става магически перфектна без години разработки и проби и грешки. Пробега е ясно, че е слабо място. Никой не спори за това. В момента хората, които имат Тесли или имст и 2ра кола с двг или живеят в САЩ и рядко пътуват на далечни разстояния. Специално Модел С не е за писта и никой не очаква от него да е. Все едно да закараш 7ма серия с 200-300кила отгоре на писта. Безсмислено. В момента и теглото е проблем. Всичко това се усъвършенства с времето, това е решението. Не да казваме "Двг е най-доброто и винаги ще е. Няма смисъл да се наливат пари другаде". Ако всички мислеха така все още щяхме да сме с коне и каляски.

    Коментиран от #19

  • 19 Антон

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Никой":

    И да и не.
    Нали не мислите че японци, немци и други нации произвеждсщи коли не разполагат с екипи които си правят техните проби с ел.мотори и батерии. Имат си цели отдели от учени хора. И след като те все още не се решават да спуснат нещо серийно явно неясното е повече от ползата. Когато преценят че имат достатъчно надеждна технология която да функционира и да им осигурява печалба с разумна цена ще видим по-масово навлизане на електричките. Но това ще доведе до други проблеми , които пак разни учени ще си блъскат главите - представи си вподземния гараж 40 електрички как се зареждат. Каква трябва да бъде инсталацията за да издържи този товар. В сеседния блок същото, в другия пак , стигаме до трафопоста който трябва да е друг, тово умножено по всички в квартала, после другия квартал същото, целия град, областта. Представяте ли си само инфраструктурата какви промени трябва да претърпи. И всеки да си зарежда колата кога му скимне - огромни по мащаби консумация на ток, а неговото производство съвпада с момента на потреблението му. И въобще става някакво страшно мазало.
    Аз против теслата нямам нищо против - но ми омръзна да им слушам единствено за ускорението сякаш качествата на един автомобил се свеждат единствено до 0-100

    Коментиран от #20

  • 20 Никой

    1 0 Отговор

    До коментар #19 от "Антон":

    Големите компании залагат на сигурно. Затова никой все още не се е наел сериозно да е конкурент на Тесла, камо ли да разработва собствена инфраструктура като тях. Просто е твърде голяма инвестиция. Дали е бъдещето или не, все още не е ясно. Но хора като Мъск решават да рискуват и чрез риск понякога се постигат велики неща.
  • 21 Знайко

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "Гост":

    Гост не си прав защото това е роадстер тоест има две места и почти никакъв багажник. Без проблем е да се набута и голяма батерия, но друго е по-важното примерно Alfa Romeo 4C SPIDER само с 237 коня ускорява 0-60mph за 4.1 сек.защо???? защото е 1000kg.

    Та това се опитаха да ти подскажат и някои преди мене, наблягат на Нм на ускорението до 100 някакви тунеи и лампи за ефектност обаче аз имам само един единствен въпрос КОЛКО ТЕЖИ ТОЗИ РОАДСТЕР???
    И една тема за размисъл примерно на една кола 1000-1500 кг за какво са и 10 000 Нм??? дали само това число не се опитва да ни каже нещо относно теглото???
  • 22 Електрика

    2 3 Отговор
    Разбира се, че е бъдещето! Батериите ще продължат да еволюират. 200квч през 2020 г в днешния обем, а 2030г 400квч.


    Антон, за дневния пробег на един електромобил са необходими 8квч. Колкото за загряване на 120 литров бойлер.

    С финансови инструменти могат да съсредоточат зареждането, когато има излишък на енергия.

    Една 1000квч батерия във всеки блок, може да зареди 40 автомобила и да задоволи енергийните нужди на 40 семейства докато не пече слънце.

    Освен това, 40 автомобила имат общ капацитет 8000 квч и могат да образуват виртуална електроцентрала при необходимост и да осигурят няколкодневна автономност при липса на ток.

    Следователно електромобилите решават повече проблеми, отколкото създават. Неслучайно когато се говори за ВЕИ, винаги става въпрос и за електромобили. Едното не става без другото. Всички са елемент от интелигентна мрежа (смарт грид)

    Коментиран от #23

  • 23 Антон

    1 1 Отговор

    До коментар #22 от "Електрика":

    Уникален си !
    Как пък досега никой не се сети да качва батерии по покривите и да си включва домашните уреди към електричката.... 10-20 паралелно вързани тесли захранват селската поликлиника, защото фелдшера се напил и окъсил батерията на покрива. И се сетил та викнал родата с теслите да му дават ток докато дойде аварийната група на енергото.
    Я ми обясни как с финансови инструменти ще го решиш проблема, и с кой точно финансов инструмент защота са все различни?
    И сега ти от ток ли разбираш или от финанси. Защото ако е от двете значи си гола вода :)

    Коментиран от #25

  • 24 teoоgeoo

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Лост":

    От какъв интерес ми звучиш така поръчково....Има такава порода човеци , дразнеща се от всичко ново.Карай си печката и не вдигай много шум.
  • 25 Електрика

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Антон":

    Ех, Антоне, напомняш ми на Вуте пред клетката на жирафа с култовата фраза:

    "Е па такова животно нема"

    Потърси в интернет какво е smart grid, какво е
    vehicle to grid (v2g) мрежи.

    Нощната тарифа е финансов инструмент, който те стимулира да си загряваш бойлера нощно време, да пускаш акумулиращата печка нощно време, а да ползваш топлината през деня, енергоемките производства да работят през нощта и т.н. Реално нощно време енергията се продава на загуба, само и само да се стимулира потребление, защото така или иначе централите работят.

    Понеже знам, че няма да потърсиш, ето ти нещо от първите резултати

    Новаторската визия на Nissan за потенциала на електрическите автомобили не спира до захранването на новия Nissan LEAF. Батериите на автомобила могат да се използват и за мобилни енергийни устройства.

    Технологията Vehicle-to-Grid (V2G) комбинира двупосочно зареждане, което позволява електрическите автомобили да са изцяло интегрирани в електрическата мрежа. Тя помага да се подобри обработването на непрограмируеми потоци от възобновяеми енергийни източници, като по този начин прави възобновяемите енергийни източници още по-широко интегрирани и достъпни. Системата работи, като позволява на собствениците на Nissan EV да се свързват към мрежата, за да играят активна роля в мрежовите услуги, като същевременно дават възможност за алтернативен източник на доходи. След като веднъж тази технология навлезе масово на пазара, V2G ще промени правилата на и
  • 26 Антон

    0 1 Отговор
    Добре
    Голем си
  • 27 Антон

    0 1 Отговор
    Пропуснах нещо.
    Напиши в гугъл какво е финансов инструмент и прочети 2-3 реда.
    Тогава ще разбереш че не е добре да ползваш изрази които не знаеш какво означават само и единствено д идеята да се правиш на умен!
  • 28 Електрика

    1 0 Отговор
    Финансовите инструменти се дефинират като договор, който поражда едновременно финансов актив в едно предприятие и финансов пасив или инструмент на собствения капитал в друго предприятие, т.е. те се класифицират като: финансови активи, финансови пасиви и инструменти на собствения капитал (капиталови инструменти).
    Финансов актив е всеки актив, който представлява:
    а) парична сума;
    б) договорно право за получаване на парични суми или друг финансов актив от друго предприятие или договорно право за размяна на финансов инструмент с друго предприятие при потенциално благоприятни условия;
    в) инструмент на собствения капитал.
    От това определение следва, че към категорията финансови активи се отнасят паричните средства в левове и във валута, вземанията от клиенти и други дебитори - възникнали в предприятието или придобити отвън, предоставените заеми на други лица, закупените ценни книжа - акции, облигации, опции, варантни права, фючърсни и форуърдни договори, лихвени и валутни суапове и други.
    Финансов пасив е всеки пасив, който представлява договорно задължение за предоставяне на парични суми или финансов актив на друго предприятие; или размяна на финансови инструменти с друго предприятие при потенциално неблагоприятни условия.
    Към финансовите пасиви по-конкретно се отнасят: задълженията към доставчици и други кредитори, получените заеми - банкови, облигационни, търговски и други, при това както възникнали в предприятието, така и придобити.
  • 29 Електрика

    1 0 Отговор
    Какво ще кажеш за точка б?

    Дали пък договорът с доставчика да си разменяме електроенергия при благоприятни за двете страни условия не е финансов инструмент?

    Това е принципът на работа на demand response. Буквално си е борса на активи, в случая електроенергия.

    Когато има излишък на електроенергия, доставчикът променя цената на токът надолу в реално време. Интелигентните уреди установяват това и увеличават консумацията. Например си казал на бойлера ти да се включи или електромобилът ти да се зареди само на цена под 10 стотинки за киловатчас. Може да определиш различна цена за всеки консуматор.

    В пиковите часове когато токът не стига, доставчикът започва да качва цената на енергията и интелигентните уреди започват да се изключват като намаляват натоварването на мрежата. Освен това, може да кажеш на автомобилът да продава електроенергия, ако цената се качи над 30 стотинки. По този начин инкасираш 20 стотинки печалба за всеки киловатчас. Иначе казано 200% печалба.

    Печалбата изглежда голяма, но не е чиста защото батерията се амортизира на всеки цикъл. Това намалява печалбата ти на "скромните" 100%. Когато дойде време за смяна на батерията, тя вече ще е припечелила два пъти цената си, а дори няма да е приключила живота си, аз ще се премести в стационарно устройство за съхранение на енергия.
  • 30 вижся

    0 0 Отговор
    На американците им трябваше нов стив джобс и го получиха. Няма нищо лошо в това.. така става прогреса, дори минимален. Дано и тази марка не я съсипят с оптимизации след време.
  • 31 Goto

    2 0 Отговор

    До коментар #16 от "Антон":

    Светът върви напред, независимо ,че ти не можеш да го проумееш. Брато, фани се на работа, от ръсене на мозък по интернет,файда няма. Разбирам негативизма ти- неудачник си и си ядосан на целия свят, но света не му дреме за теб.

    Коментиран от #32

  • 32 Антон1

    1 0 Отговор

    До коментар #31 от "Goto":

    Браво,Браво!Много добре му го написа,бях решил да го направя на пух и прах,но ме домързя пък и нямаше да променя адски тъпите му коментари.Общо взето,човекът 0 няма какво да се научи от него.
  • 33 Scotty Pollacheck

    0 0 Отговор

    До коментар #16 от "Антон":

    Прав си, bro! Електричките нямат бъдеще, защото ТЕ СА БЪДЕЩЕТО. Поради примитивното устройство, високите разходи, безумно ниското КПД и ПРЯКОТО замърсяване на буталната машина.
    На ти тея 200 киловатчаса да са грейш на път за ски курорта с четиримата вътре.

    Мдадааа! : D