Last news in Fakti

21 Ноември, 2017 11:10 13 518 22

50 хил. лева глоба за алкохол

  • глоба-
  • алкохол-
  • норвегия
50 хил. лева глоба за алкохол - 1

22-годишна норвежка бе глобена с 250 000 крони (50 200 лева) за шофиране в нетрезво състояние, съобщава сайтът Hegnar. Катарина Андерсен била хваната да кара своето Audi Q3 с 0.61 промила в нощта на Разпети петък и освен с финансова санкция е наказана с 18 дни затвор и отнемане на книжката за 13 месеца.

Макар да изглежда несъразмерна на провинението, присъдата всъщност се оказва лека. В Норвегия глобата зависи от приходите, а семейството на Кристина Андерсен е едно от най-заможните в страната.

Forbes изчислява богатството на Андерсенови на $1.23 млрд. Ако глобата бе пропорционална на него, Кристина, която е съсобственик на холдинга Ferd заедно с баща си и сестра си, би трябвало да плати 35-40 000 000 крони (7-8 млн. лева).

Съдът обаче се смилил над подсъдимата, тъй като в момента тя официално нямала постоянен доход, а и наказанията за провинение като шофирането след употреба на алкохол трябвало да имат някакъв таван.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БАТКО ВИ ЛЪЧО

    69 4 Отговор
    Прост пример,че л...т.а. с парички и власт,се мислят за недостижими и безсмъртни all around the world.

    Катарина Андерсен,обаче ако беше,тукашна мома с възможности,нямаше и копче да й кажат...

    Коментиран от #8

  • 2 Голям прос

    32 2 Отговор
    Трябва да ги заболи като ги глобят, иначе няма оправия и потенциалните убийци ще си джиткат необезпокоени
  • 3 Иван

    41 6 Отговор
    При шофиране след употреба на алкохол трябва да има задължително затвор. А за наркотици направо бесилка, даже и без шофиране.
  • 4 Гост

    69 0 Отговор
    Милионерката с Q3, а при нас Q7 паркиране на паркинг между панелни блокове по кварталите.

    Коментиран от #5, #14

  • 5 гост

    42 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Да, те затова чужденците се чудят като дойдат у нас. Колата е социален статус, а у нас безработни и такива на минимални заплати карат коли, които са по-скъпи от техните жилища и в много случаи дори нямат жилища. Чувал съм за хора, които плащат наем, но теглят 100х.лв кредит за луксозен джип.
    Вижте само каква хубава глоба и то за употреба, а не за причинено произшествие или телесна повреда. Има си затвор, има си лишаване от книжка и солидна глоба. Представете си какъв рай ще е у нас ако се налагат адекватни глоби и конфискуване на колите, придружено с общественно полезен труд.
    Караш кола за 10х.лв, пиеш, спират те и те прибират в ареста заедно с колата ти, слагат ги глоба от 10х.лв. За да излезеш трябва да си наемеш адвокат, който да плати гаранцията от 10х.лв и ти да си покриваш после банков заем, ако нямаш толкова налични пари. Така следващият път, каквото и говедо да си, ще се замислиш дали да пиеш и караш, все пак ти трябват пари за пиене, и да имаш някаква кола, а не да ги даваш за адвокати и глоби. Има си начин, воля няма, защото едни от потърпевшите ще са вероятно точно тези наложили промените.
  • 6 вижся

    12 1 Отговор
    не са като нас, идиоти
  • 7 сойкаПрисмехулка

    15 0 Отговор
    Значи в чужбина може освен солена глоба да се наложи и наказани със затвор. В България обаче явно не може джигитите да лежат в затвора, защото целта е да се събират пари от глоби, а не да се хабят средства за изхранване на затворници. Все пак, ако държавата някога прецени, че човешкият живот е ценност, то би могла да предприеме някакви смислени мерки за ограничаване на черната статистика. Крайно време превишаването на максимално допустимата скорост с над 101км/ч. да започне да се преследва и наказва от закона, като опит за убийство, защото явно се опитваш да убиеш някой, след като караш толкова бързо. Това ще рече, че ако в града ограничението е 50км/ч. и някой мине със 151км/ч. да влиза директно в затвора. Съотвеътно извън града ограничението е 90км/ч. и ако някой се изхвърчи със 191км/ч. също да бъде прибиран на топло. Съответно, ако се качиш пиян или дрогиран зад волана, то също явно се опитваш да убиеш някой и за това пак в килията. Само и единствено тогава черната статистика ще се промени, защото джигитите ще рискуват личното си време и свобода, семейство и работа, влизайки зад решетките за 4-5 години. Ако евентуално някой няма все пак глава на раменете си, то след като прекара няколко години на топло и изпусне сапуна 2-3 пъти, може и да се позамисли как да шофира, след като излезе.

    Коментиран от #12, #22

  • 8 Дон Тони

    7 2 Отговор

    До коментар #1 от "БАТКО ВИ ЛЪЧО":

    Точен и обективен коментар, само да добавя че л..ната са тук, у нас, това е лош материал който е имал приближен в бившата комунистическа власт и е присвоил държавни активи в началото на прехода, а норвежците ако имат пари са ги изкарали
  • 9 къцъмун

    6 0 Отговор
    Сега ще я сърби мидата.
  • 10 The TRAPPER

    6 1 Отговор
    Не затвор , а глоби като в Норвегия плюс конфискация на колата. Да видим тогава.
  • 11 Така е то при

    2 1 Отговор
    западната либерална демокрация - същото като при комунистите , но само за богатите - наште са си наши, останалите пасти да ядат...
  • 12 Гост999

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "сойкаПрисмехулка":

    И тя няма да лежи в затвор. И в Норвегия не искат да хабят пари да ги изхранват. Но е много точно точно ,това което казвате.
    Ако беше причинила ПТП и да има ранен /загинал човек , повече няма да седне да шофира кола тази госпожица. А в Бг 2 3 години и пак си вземат книжките..
  • 13 SubaruVarna

    4 0 Отговор
    Забележете - 0.61 промила! Това са 2 бири и половина по 0.500 или три малки бири по 0.330! Или 40 грама водка - уиски!!! И се води подсъдима пияна! В Норвегия над 0.3 промила си пиян и влизаш в ареста за три седмици и без книжка една година!
  • 14 СубаруЛеворгВарна

    5 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Госте - пред панелките в Люлин паркират 14 годишни Ку 7-ци за по 18 000 лв. на кварталния наркопласьор. Докато в Норвегия тази 22 годишна кара новия Ку 3 2017 г. - който в Норвегия е 50 000 евро! - имат надценка 35% МПС-тата в Норвегия спрямо Германия - Холандия. Много е висок стандарта на живот в Норвегия и страшно скъп. Цените са 220-250 % над германските спрямо Осло сравнен с Мюнхен-Брюксел!!! Литър 95 октана и дизел е 2.20 евро в Осло!

    Коментиран от #15

  • 15 Пътешественик

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "СубаруЛеворгВарна":

    Виж сега...не знам колко е горивото в Осло, но мога да кажа от първа ръка за Гьотеборг в Швеция, който е на около 300 км от Осло и преди 2 месеца цената на бензина и дизела бяха 13,20 и 13,40 шведски крони, което се равнява на 1 евро и нещо литъра. Просто ми направи впечатление като минавах покрай една бензиностанция там.
  • 16 Шаран БГ

    0 3 Отговор
    Е-е-е-е, в крайна сметка......бля, бля, бля... едно нищо !
  • 17 Шаран БГ

    0 3 Отговор
    Е-е-е-е, в крайна сметка......бля, бля, бля... едно нищо !

    Коментиран от #20

  • 18 Радо

    0 0 Отговор
    Еми който не може да пие и да кара - да не си го помисля изобщо!!!...то не е за всеки - акъл се иска и концентрация, и отговорност най-вече в такова отговорно състояние...така да се каже.
  • 19 браво

    2 0 Отговор
    Ами те затова норвежците са бели хора с висок стандарт на живот,а у нас пътищата са пълни с камикадзета с купени книжки .Някой виждал ли е м....л в учебен автомобил?
  • 20 POLICE

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "Шаран БГ":

    Тегли кредит 50 бона с/у ипотека и си купи кола, после ние щи я конфискуваме и ще те тикнеме в ареста и ако протестираш, щи каеме ееее.....бля, бля, бля... едно нищо ! Нищо ти няма, бе, играч!
  • 21 гощо

    0 0 Отговор
    А имало кифли и в Норвегия ли?!?!?
  • 22 Митю

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "сойкаПрисмехулка":

    Не може цяла Сф в затвора.Цариградското си е магистрала.