3 445 8

Затвор за запушване на паркинг

Георги Касабов

Паркирането на втори ред и блокирането на други паркирали коли да бъде приравнено с шофирането в нетрезво състояние или без книжка, предвижда нов законопроект, внесен за разглеждане в израелския Кнесет. Ако бъдат приети, промените ще развържат ръцете на полицията да се справи бързо с нахалниците, които запушват други коли, съобщава Israel National News.

"Всеки, който е чакал два или три часа, защото колата му е била блокирана, разбира (предложението)", обяснява Михаел Малкиели, един от вносителите на законопроекта.

Максималната санкция, която грози нарушителите в случай, че измененията бъдат приети, ще стане лишаване от свобода за срок от 2 години. Най-вероятно обаче полицаите ще се ограничават с глоби за запушване с неправилно паркиране - възможност, каквато сегашното израелско законодателство не предвижда.



Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 12:00  23.11.17
  Този коментар е премахнат от модератор
 • Патриот (гост)
  Отговор
  2 12:15  23.11.17
  Ако се вникне и в съдъжанието ще се разбере следното:
  - това е законопроект в Израел(кой ли го интересува това, интересно че не съм чел законопроекти за ЮАР, Зимбабве, Остров на слоновата кост)
  - затвор е само крайна мярка в проекта
  - дори и да се приеме надали ще се стига до такива крайност
  какво остана... само писаното, но важно е цъкания да има.
 • Дамммммммм (гост)
  Отговор
  3 12:23  23.11.17
  Какъв затвор бе-само бой,еба.е и пак бой..Имам съсед на който година му говорех с "моля те не ме запушвай.."-една година.. ама той си продължаваше. Една мечер малкият счупи чаша и се поряза сериозно-айде към колата---а там тоя пак ме запушил...--добре че минаваше свободно такси ...А на сутринта след като се върнах от Пирогов ,почуках на вратата на съседа и му обяснявам ситуацията--а той ми се блещи..Айде тогава песници и шутове-шамари и пак песници...та да загрее за какво му говоря...Оттогава не ме е запушвал..По принцип съм против насилието-винаги гледам да мине мирно и тихо--щото съм почти два метра и над сто кила-няма смисъл да мачкам някой си..Ама в случая мися че бях прав и не съжалявам..

  Коментиран от #4, #6, #7

 • Факт (гост)
  Отговор
  4 12:37  23.11.17

  До коментар #3 от "Дамммммммм":

  И аз навремето оправих един комшия така. Малоумниците само от бой разбират.
 • Антон (гост)
  Отговор
  5 15:00  23.11.17
  Ско ви запушат или спрат пред гаража, пукайте 4-те гуми. Действа изключително възпитателно!
 • Язе (гост)
  Отговор
  6 18:33  23.11.17

  До коментар #3 от "Дамммммммм":

  Одобрявам.Има изключително некадърни и нагли шофьори.
 • писнало ми е (гост)
  Отговор
  7 00:33  24.11.17

  До коментар #3 от "Дамммммммм":

  Наглите л..нари трябва да бъдат наказвани незабавно и брутално !!!
 • сойкаПрисмехулка (гост)
  Отговор
  8 20:26  26.11.17
  В България също да се въведе затвор за подобни нарушения. Освен това със затвор да се наказват и ония, които сядат пили или дрогирани зад волана и техните действия да бъдат разглеждани от правосъдието като опит за убийство, тъй като щом шофират, след като са упоени, то очевидно се опитват да убият някой. Също така тези, които превишат максимално допустимата скорост с над 101км/ч. да бъдат също съдени за опит за убийство, защото очевидно и те се опитват да убият някой, след като карат толкова бързо. Това ще рече, ако в населено място ограничението е 50км/ч, а някой мине със 151км/ч. да бъде съден по бързата процедура и да отива в затвора за минимум 5 години. Също така, ако извън населено място ограничението е 90км/ч, а някой се изхвърчи със 191км/ч. също да го прибират на топло. По този начин никой няма да си позволява своеволия, защото рискува собствената си свобода и живот, кариера, семейство и благосъстояние. Тези пък, които все пак си позволят даа нарушат правилата за движение, то ще имат достатъчно време в килията да помислят за действията си и да преговорят правилника за движение.

Напиши коментар:


Публикувай