24 Ноември, 2017 12:40 6 165 13

Луксозен хибрид от Great Wall

  • wey-
  • great wall-
  • p8

Китайската марка Wey, луксозно подразделение на Great Wall Motors, показа първия си плъгин хибрид на автосалона в Гуанджоу. Продажбите на кросоувъра P8 започват в началото на следващата година.

Силовата установка на хибрида се състои от 2.0-литров бензинов турбодвигател и два електромотора за всяка от осите. Сумарната мощност на системата е 340 к.с., а максималният въртящ момент - 520 Нм.

Wey P8 ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.5 секунди. Може да измине до 50 км само на ток, а средният разход "по паспорт" е 2.3 литра на 100 км.

Оборудването включва система за автоматично спиране в екстрени ситуации, адаптивен круиз контрол, асистент за поддържане на движението в лентата и престрояване, функция за следене на слепите зони, камери за кръгов обзор и цифрово огледало за задно виждане.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    6 12 Отговор
    Това все едно от ВАГ е проектирано.... Ауди/Сеат нещо, а у.... :D

    Коментиран от #12

  • 2 Волт

    16 5 Отговор
    Очаквам в скоро време "по паспорт" колите да произвеждат гориво, да връщат ток в мрежата при зареждане а Вальо Златев да стане уличен музикант.
    Глупости всеки Божи ден!
  • 3 Гого

    15 0 Отговор
    Надминали са ВАГ/Ауди по големина на решетката. Иначе са го докарали на "разход"
  • 4 onq s konq

    9 7 Отговор
    Комшията го има същото ама нещо му се прецака зарядното и сега не го кара !

    Коментиран от #6

  • 5 Никола

    13 2 Отговор
    Хич не ги подценявайте китайците от Great Wall , на автосалона тази есен един от най-красивите СУВ беше новия HAVAL H6 ! Тази марка продава огромни количества джипки по света и качеството им все повече се повишава . Причината да не се появяват новите им модели в Европа е хомологизацията , която им отнема около 2год. просто ги бавят нарочно .
  • 6 штрудел

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    и моя комшия има такова с развалено зарядно?да не би да сме комшии коньо?
  • 7 гост

    8 4 Отговор
    2л ще отидат само да загрее този двигател на място. Ако един хибрид може да измине 50км на ток, а другите на бензин, значи той би минал 100км с 4,6л само на бензин. Знам, че цикъла на пресмятане е друг, но за толкова прости ли имат хората? 2.0т-бензин да харчи 4л.? Обемът си е обем, няма как да се изхрани с половин всумкване, та само лъжи. Като излезе за тест ще се окаже, че реално харчи 8л. или колкото би харчил и без хибридната добавка. И е копие на Лексъс впрочем.

    Коментиран от #10

  • 8 Пазарен Либерализатор

    3 10 Отговор
    Смъртна присъда за дизайнера на тази консерва!
  • 9 Един от онезе, които не са

    6 1 Отговор
    Само ще спомена скромно, че на автосалона във Франкфурт това беше автомобила с най-добро качество на изпълнението. ВАГ, Рено-Нисан и сие, ПСА и новопридобитият от тях Опел, Фиат, Тойта, всички корейци барабар с хвалената Кия Стингър бяха с няколко нива надолу. Да, тепърва предстои да видим, какво се крие под капака и до колко е надежно, но като се има впредвид, че 80 % от всички уреди се правят именно там, добре е да преосмислите гледната си точка спрямо китайските автомобили.
  • 10 Аз Плевен

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Да ти кажа може и да са го измислили.
    Щом в моя автомобил има няколко режима на работа на двигателя. Такъв които използвам максимума от капацитета на двигателя за дълъг път и гори 6/100. И друг режим използвам за градско шофиране и разходка ми е пак около 6-7/100. Само, че не се използва максимума от капацитета на двигателя
  • 11 селянин

    0 0 Отговор
    За жалост готините графични дисплеи дори за уредите на таблото имат един съществен недостатък в заложеното вече генетично мислене "втора употреба" на българина. Подобна кола ще се нуждае от смяна на таблото след 10-тата си година, уви цената му като резервна част дори сега е умопомрачителна, а за типичната кола на българина 15+ годишна ще води до стоене на трупчета с месеци и ровене по боклуците... пардон моргите... И на края всички нови коли са гадни...
  • 12 гощо

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кофти":

    Ти си карай дъртото Рено и не се обаждай за коли друг път!!!
  • 13 незнайко

    0 1 Отговор
    Само предната решетка е достатъчна, да о...е всичко хубаво, по този автомобил ! Не разбраха ли производителите и на други марки, че това е грозно ?