5 666 3

Citroën разпродава коли от музея си

Георги Касабов

65 автомобила от историческата колекция на Citroën ще бъдат продадени на онлайн търг на 10 декември. Музеят на марката, където се пазят над 700 коли от всички епохи, търси начин да се освободи от някои експонати преди преместването му от Олне-су-Боа в нов комплекс до централата на PSA в Сошо, наречен L'Aventure Peugeot Citroën DS.

Спечелените от наддаванията средства ще бъдат инвестирани и издирването, изкупуването и възстановяването на редки возила от миналото. Целта е обогатяване на колекцията за предстоящия 100-годишен юбилей на Citroën през 1919 г.

Всички предлагани коли имат дубликат в сбирката и продажбата им няма да ощети пълнотата ѝ. Някои обаче са прототипи или нямат идентификационен номер, което означава, че няма да могат да бъдат регистрирани. Пълен списък и информация за автомобилите има в този онлайн каталог.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ауто DS
  Отговор
  1 16:21  27.11.17
  Ситроен е една от марките, оставила най ярка следа в автомобилостроенето.
 • ЯК КАРАЧ
  Отговор
  2 07:50  30.11.17
  СИТРОЕН е марката, която е претърпяла в годините най-голямата девалвация- от хубави и истински коли тогава до първокласни пластмасови еднодневки днес.Освен това колите им са с тотално изгубена идентичност, размиваща се с концепциите на Рено и Пежо. Да не говорим, че нямат нито един премиум модел като хората, всичкото е от най-нисък клас малолитражки и среден клас.... язък за старите истински ситроени...

  Коментиран от #3

 • Зъл
  Отговор
  3 21:08  30.11.17

  До коментар #2 от "ЯК КАРАЧ":

  Ти пък кога си се снимал до някой Ситроен, камо ли да си се качвал вътре, та даваш мнение? Аман от дървени философи с 20 годишни гоуфове.

Напиши коментар:


Публикувай