Last news in Fakti

28 Ноември, 2017 11:34 19 476 9

Деца пътуваха 3 часа под автобус

  • инцидент-
  • деца-
  • автобус-
  • китай

Две момчета се скриха в шасито на междуградски автобус, за да стигнат до родителите си в съседен град в китайския автономен регион Гуанси в югозападната част на страната, предава sina.com.cn. Хлапаците били открити при пристигането на рейса на автогарата в гр. Шълин.

Момчетата избягали от училище и успели да си намерят място в ниши под задните калници на автобуса. Разстоянието от родното им градче до Шълин е само 80 км, но заради сложния релеф пътуването отнело цели 3 часа.

Покритите с кал, уплашени и премръзнали пътници без билет открил служител по сигурността на автогарата. След като ги поуспокоил, почистил и нахранил, персоналът се обадил в полицията, за да открият родителите им.

Момчетата обяснили, че много искали да отидат при майките и татковците си, които работели целогодишно в Шълин. Намали пари и затова предприели отчаяното пътуване. Трудовата миграция принуждава милиони китайци от провинцията да оставят децата си у дома, за да печелят пари в по-големите градове.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    23 1 Отговор
    НИНДЖИ!
  • 2 Icaci

    9 10 Отговор
    Абе тези китайци....видяхте ли ги бе нямат си като нашият министър на регионалното развитие г-н Нанков и автобусите им на ски нямат зимни гуми и возят хора а представяте ли си камионите им сигурно са с колела от каруци горките
  • 3 The TRAPPER

    27 0 Отговор
    Открил ги е служител по сигурността , - Значи там след всеки курс автобусите се проверяват.
  • 4 гост

    21 0 Отговор
    Нашите служители по сигурността са на надница, приемат я в суджуци, туби с нафта, та дори и някое плътско облекчение. Затова нашите автобуси са здрави, стегнати и не аварират, защото нашите служители си вършат работата. Всеки малко от малко технически грамотен, возил се в местен автобус, знае в какво състояние са нашите ковчези, и че не е нормално под краката ти да има метални удари на лостове и щанги, брутално тресене и подскачане от малки неравности, не е нормално гумите да са износени едностранно на галош, да гасне в движение и да се движи със 80км/ч с отворени врати. За наличие и употреба на колани, тоалетни, миризми и хигиена не е адекватно да се говори.
  • 5 Яхнаджиева

    34 0 Отговор
    Много жалко......Но помислете децата са водени от любовта си към майка си и баща си . Даже мисля че имат голяма воля и смелост. Преди да пишете простотии помислете вие имате ли такава смелост три часа да клечиш в някоя дупка на сантиметри от колелата......

    Коментиран от #9

  • 6 Патето Яки

    18 0 Отговор
    Много опасно пътуване - горките малчугани.
  • 7 LEGIONARIVS

    13 3 Отговор
    Веднага се почва с жалките мрънкащи коментари....гнусна картинка! Но никой не се замисли как тези деца са направили този невероятен подвиг от любов към родителите си, докъто тук и по на запад едва ли някое лапенце угоено с макдоналдс ще го направи това или дори подобно. Оценете това.... стига с правителства сте се занимавали министри и прочие! Вище се вас първо и децата ви. Много измет има тук, Генерала беше прав на времето относно материала, колкото и да ви боли
  • 8 KROMAZON

    14 1 Отговор
    Голяма смелост в тези малки сърца. Дано да са успяли да видят родителите си.
  • 9 333

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Яхнаджиева":

    Като сме били деца всички сме правили глупости, понякога и по-опасни.
    Горките деца! Да е жив и здрав човека, който ги е нахранил. стоплил и успокоил.