30 Ноември, 2017 10:17 7 746 7

Запознайте се с най-мощното комби в света

  • panamera-
  • turbo s-
  • e-hybrid sport turismo-
  • porsche
Запознайте се с най-мощното комби в света - 1

Спортното комби на Porsche, познато ни като Panamera Sport Turismo е много динамично, но не беше най-мощното и най-бързо серийно комби. Суперхибридът Turbo S E-Hybrid, направен на същата база също разполага с отлична динамика, но и от него имаше по-добри. Сега от Porsche направиха нещо като симбиоза на гореописаните две модификации, а резултатът е потресаващ - Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo.

Премиерата на новото комби на Porsche се състоя в Лос Анжелис, като там германците обявиха, че тяхното творение на практика е най-мощното серийно комби в света. Колата разполага с четирилитров V-образен осемцилиндров бензинов двигател, който е снабден с два турбокомпресора. Помага му и електромотор с мощ от 100 киловата (136 к.с.). Бензиновият агрегат има в наличност 550 коня, като целия силов тракт разполага с... 680 конски сили.

Запознайте се с най-мощното комби в света

Максималният въртящ момент пък е 850 Нм. Внушителните показатели изпратиха в нокаут директните конкуренти. Ще припомним, че универсалът Audi RS 6 Avant Performance може да се похвали с 605 коня, а комбито Mercedes-AMG E 63 S 4Matic - с 612 к.с. Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.4 секунди, а до 200 - за 11.9 секунди. Максималната скорост е 310 км/ч.

На ток тази кола може да измине само 50 километра, а батериите могат да се зареждат и от стандартната битова ел. мрежа, като това става за шест часа. Останалите достойнства на най-мощното комби в света се крият в многобройните технологични иновации, като активен спойлер в задната част на покрива, който променя ъгъла си на атака в зависимост от скоростта.

Запознайте се с най-мощното комби в света

Интересни още са 48-волтовата спомагателна бордова инсталация, управляваща твърдостта на активните стабилизиращи елементи (PDCC Sport), пневматичното окачване, 21-цоловите колела и карбон керамичните спирачки. Флагманският статус на новата Panamera се оправдава и от вътрешното оборудване. Всичката тази мощ, динамика и лукс си имат и подобаваща стена. Базовата за Panamera Turbo S E-Hybrid Sport Turismo е 177 500 евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Борисов

    15 11 Отговор
    Тия наистина изкараха комби.Сега чакам Aventador или FXX-K баничарки.Може и Bugatti да пробват един кемпер да направят.Откачени маркетинг тъпаци,съсипват колите наред.

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Пазара

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Борисов":

    Не е до откачен маркетинг, а какво се търси. Специално за Порше това е поредния опит с комби, този път с големи шансове да е успешен. При предишните опити компанията почти фалира. Иначе не случайно са насочени на там - в Германия се търсят изключително комбита, да не коментирам, че само до преди няколко години ауди предлагаха най-мощния си автомобил само в комби версия! SUV се продават дори още по-добре, имаме си вече такива от всички производители.
    С кемперите нещата не седят така, не очаквай нищо подобно.
  • 3 Ричи

    9 5 Отговор

    До коментар #1 от "Борисов":

    Ти някакъв пазарен анализатор ще дойдеш!
    Ако ти имаш бизнес и пазара търси нещо което ти не предлагаш, но ти решиш да направиш инвестиция и предложиш нещо невиждано и убиеш конкуренцията?? Толкова ли е грешно Ганчо или просто обичаш да си плюнчиш наред, щото си некадърник и нищо не си постигнал??
    Отговор не ми е нужен!

    Коментиран от #7

  • 4 Японеца

    2 11 Отговор
    Тая катафалка не става за чеп за зеле ... Германски варели ...
    По-добро от Тойота Авенсис няма !
  • 5 Ричи

    1 0 Отговор
    Много ти здраве мойто момче, за твоя проблем има клинична патека.
    В краен случай може да се удариш челно с варела авенсис да видиш що за кола е!
  • 6 SDEЧЕВ

    1 0 Отговор
    ГЕНИАЛНОТО В СЛУЧАЯ Е -50 КМ ДО РАБОТНОТО МЯСТО ИЛИ ОПЕРАТА,КЪДЕТО НЯМА ЗНАЧЕНИЕ 65 ИЛИ 650 КС,НО ИЗЛЕЗЕШ ЛИ ОТ ГЕТОТО И СТЪПИШ ЛИ НА ТАРМАКА ИЗЛИТАШ ТИ И ВСИТЕ ПАСАЖЕРИ-ЧЕТИРИМЕСТЕН САМОЛЕТ. ДВИГАТЕЛЯ НЯМА ДА СЕ АМОРТИЗИРА ОТ СУХ СТАРТ ВСЕКИ ДЕН И ЧАС.
  • 7 Mediator

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Ричи":

    Харесва ти да храниш? Защо трябва да се мятат обиди за щяло и нещяло? Някой изказва мнение и го оплюваш?