Last news in Fakti

30 Ноември, 2017 10:51 5 786 3

Това е най-евтиният електромобил в света

  • tata-
  • nano-
  • jayem-
  • neo

Индийската компания Tata, която предлага на пазарите в Азия най-евтиният сериен автомобил - моделът Nano, сега реши да пусне и електрическа версия. Индийците отново се целят основно в цената на електромобила, като заявяват, че това ще е най-евтиният електромобил в света.

Цената му ще е 6 200 евро, а най-вероятното му название ще е Jayem Neo. Трябва да отбележим, че китайците предлагат и по-евтини електромобили, но електрическата Tata Nano ще е четириместна и с четири врати, което е заявка за пълноценно градско возило. С едно зареждане на ток новата ел. Tata ще може да изминава 160 - 200 километра.

Към момента индийците не казват кога ще стартират продажбите на новата електричка, както и не е ясно за кои пазари ще е предназначена. ТТ данни за модела също не са огласени. Ясно е, че първите 400 електромобила ще вече са поръчани и ще бъдат доставени на компания за каршеринг.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 qqqqq

    8 0 Отговор
    Като гледам за в града е супер
  • 2 гост

    4 7 Отговор
    Не бих си купил кола произведена от ромляни.

    Коментиран от #3

  • 3 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не може да си я купиш. Когато в Индия се продаваше за 2500 долара, пресметнаха, че за преустройството и таксите й за Европа би струвала над 6х. евро. Или на цени от 12х.евро няма как да се продава понеже в Европа старият лийф, митсубиши, рено предлагат много по-добри коли за няколко хиляди евро отгоре след приспадане на субсидиите. Сега, ако и на това му приспаднат субсидии, може и да е към 8х.евро, на цена на Дачия сандеро с конвенционален двигател. Въпреки това скептицизма е голям и е много по-вероятно китайска кола на някой джойнт венчър с европейски производител да успее да се наложи в нисък ценови клас, отколкото тази тата. БМВ, Волво и Даймлер рабоят с китайците за малки електроколи, скоро ще се чуе и види.