Last news in Fakti

6 Декември, 2017 12:06 4 995 18

Германия спира субсидиите за Tesla

  • tesla-
  • model s-
  • германия-
  • субсидия
Германия спира субсидиите за Tesla - 1

Властите в Германия обмислят решение, което ще доведе до спиране на субсидиите при покупката на електромобили с малката Tesla. Информацията е на Reuters, които цитират източници от федералното управление по икономика и контрол на износа (BAFA).

Причината за подобно решение стана политиката на Tesla. Американската компания отказва да продава в Германия Model S без допълнителни опции, като по този начин цената на електромобила надхвърля сумата от €60 000.

По този начин електромобилите Model S изпадат от регламентираният ценови диапазон, при който властите в Германия дават по €4 000 на всеки купувач на електрическо возило. От Tesla заявяват, че ситуацията не съответства на действителността.

Според американците всеки клиент може да поръча Tesla Model S без допълнително оборудване. От компанията на Мъск заявиха, че ще направят собствено разследване по темата, за да установят дали продавачите на Tesla в Германия налагат т.нар. "задължителни екстри".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Онзи

    24 17 Отговор
    Май Европата започва да поумнява относно електрокарите.След няколко месеца ще видим с какви продажби ще са.

    Коментиран от #10, #11, #12

  • 2 гост 2

    27 16 Отговор
    Тесла - сапунен балон :) и не след дълго ще има ПУК . Тоя Мъск хайлязин ще излезе. Само големи приказки и малко прах в очите на хората и им посъбра кинтите.

    Коментиран от #4, #17

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 фонзи

    19 22 Отговор

    До коментар #2 от "гост 2":

    Няма такъв филм сапунен балон брачед - хората си предлагат на пазара един напълно завършен действащ супер продукт а ти хейтваш ! Сапунения балон си ти - леко да не се пукнеш от ЯД .

    Коментиран от #7, #9

  • 5 onq s konq

    19 7 Отговор
    Аз мойто беенве като си го копувах диларат ми го беше набласкал със екстри бесплатно.Само поставка за бирата не ми бяха сложили ама ас сия даржа в рака и си карам щото тедееса се оправлява много лесно и със една рака.

    Коментиран от #18

  • 6 Driving pleasure

    15 11 Отговор
    Айде довиждане на Т'слата :)
    След спиране на субсидиите в Хонг Конг от над 2000 за месец са продали 100 - само най-идиотизираните сектанти на Мъск ги купуват

    П.С. да се брои още 1 + на Онзи без да искам натиснах минуса

    Коментиран от #8

  • 7 гост 2

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "фонзи":

    Ако ида да си взема тойота не предплащам да ми се произведе след еди колкоси години :))) което може и да не се случи даже като гледам :)))) е така хора като Мъск трупат милиарди от шарани като теб. :) пълна шматка си бате. Ако беше един шаран без червей на куката щяха да те хванат :)))
  • 8 onq s konq

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Driving pleasure":

    Мерси бадка
  • 9 Driving pleasure

    9 9 Отговор

    До коментар #4 от "фонзи":

    Де видя завършен продукт :)
    Свети мъск е по-зле от строителен предприемач - всичко на зелено продава ама за разлика от строителя накрая нема нищо :) Избуха парите и той не знае куде и хората още си чакат колата...
  • 10 Електрика

    11 6 Отговор

    До коментар #1 от "Онзи":

    Ей ама много хейт, поспрете се малко не е полезно за вас самите.

    Гледайте Тесла да не фалира, защото не може да продава в Германия със субсидии!

    Смятате ли че някой който е решил да даде над 100 хиляди евро за автомобил, ще го спрат някакви cи 4000 евро допълнително?

    Тези които си броят центровете, ще си купят Модел 3, който струва много под 60000 евро, дори с всички екстри, така че ще получат субсидии.

    Заглавието както в повечето случаи е подвеждащо.
  • 11 гост

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Онзи":

    Хич не поумнява, а изглупява. Вместо да облекчат вноса и да има повече подобни коли, те затягат и налагат рестрикции. Първо бе цената - от Тесла я свалиха, като извадиха екстри в опционален пакет, после има опит да няма субсидии за коли над 2т. - тук пак спадат модел С и модел Х, след месец, два, когато Европейските лобисти пак се почувстват засегнати, ще измислят нещо друго, я за дължината, я за пробега, я за произхода на колата. Тесла си има достатъчно голямо търсене в САЩ, такива действия само показват страховете на конкурентите и мръсните им игри, нищо друго.
  • 12 незнайко

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "Онзи":

    Първо прочетете тази статия (Tesla отстъпи първото място по продажби) и тогава говорете за електрокари ! Китайците напредват в производството на електромобили !
  • 13 Напишете кода от картинката

    5 10 Отговор
    шофьорите на баничарки, бенинджиите по бензиностанциитеи рубладжиите да почват да си търсят ново бачкане, а не да кълнат по форумите като дърти .... . Не можете да спрете гората да се разлисти - смешни и жалки сте!
  • 14 Генади

    5 2 Отговор
    Плъг ин хибридите обезмислят надценената Тесла.Нисан също са много напред в електрокарите.
  • 15 вижся

    3 3 Отговор
    все едно и също - тесла щяла да пукне биткойна щял да загина ама ей го на - хора копат биткойни в тесли... от къде я намирате тая енергия за тролване незнам..
  • 16 мнвт

    5 5 Отговор
    Много паднаха тия, какво ли не правят вече в защита на димящия немски картел. Много ги боли за тоя а-ДВГ, нали си е тяхна рожба, нали е пълен с чаркове и консумативи. Да ги докарам тия фашисти и да ги вържа в центъра на София да си дишат творението.
  • 17 Мичето

    1 5 Отговор

    До коментар #2 от "гост 2":

    И ко викаш - застудя времето и търговията с детски балони по градинките замръзна, та се заседя у дома да си дишаш сам смешния газ и да пишеш коментари за TESLA : D
  • 18 клонинг

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ще откажеш оригинала да пише 🤣