Last news in Fakti

11 Декември, 2017 09:30 4 402 3

Хиперкарът на McLaren е с името на Аертон Сена

  • mclaren-
  • senna
Хиперкарът на McLaren е с името на Аертон Сена - 1

McLaren представи своя нов хиперкар, явяващ се наследник на купето P1. Новият състезателен McLaren е най-екстремния за цялата история на марката и поради тази причина моделното му име е подбрано съвсем внимателно. Автомобилът се казва Senna и както се досещате, е посветен на великия състезател от Формула 1 Аертон Сена.

Хиперкарът на McLaren е с името на Аертон Сена

В основата на McLaren Senna 2018 лежи новия карбонов монокок, който видяхме за първи път на суперкара 720S. Благодарение на него Senna тежи само 1 198 килограма. Сходството с McLaren 720S е видно от дизайна на предната част. Иначе Senna е доста различен.

Хиперкарът на McLaren е с името на Аертон Сена

Най-открояващият се дизайнерски елемент не е огромното антикрило отзад, а допълнителните прозорци, които са интегрирани във вратите и са на нивото на краката на водача и пасажера. Оформлението на салона също е много необичайно.

Хиперкарът на McLaren е с името на Аертон Сена

Достатъчно е да споменем, че бутонът за привеждане в действие на двигателя е разположен на тавана. Виртуалният приборен панел може да се модифицира, в зависимост от това дали колата е в състезателен режим или не.

Хиперкарът на McLaren е с името на Аертон Сена

Естествено, в салона преобладават кожа и карбон, а спортните кошообразни кресла се изготвят индивидуално за всеки клиент. Автомобилът не е нито електрически, нито хибриден. Той разполага с четирилитров бензинов мотор.

Хиперкарът на McLaren е с името на Аертон Сена

Агрегатът е V-образен осемцилиндров и благодарение на двата високопроизводителни турбокомпресора развива мощност от 800 к.с. Максималният въртящ момент е 800 Нм. MaClaren Senna има адаптивни амортисьори и карбонови спирачки.

Хиперкарът на McLaren е с името на Аертон Сена

Публичната премиера на McLaren Senna ще се състои през март следващата година в Женева. След това новият McLaren ще може да се купи на цена от $1 млн. Впоследствие на тази база ще бъде направен и наследникът на легендарния McLaren F1.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Стамат

    15 3 Отговор
    Ха! Какъв е тоя джам на вратата! Така всеки ще може да гледа шофьора, докато си чеше топките.

    Коментиран от #2

  • 2 Имаш право

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Стамат":

    За такава кола си трябват и топки,така че ще има кво да гледат жените пък и не малка част от "модерните" мъже 😀

    Коментиран от #3

  • 3 ПАВЛИН

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Имаш право":

    Колко ли ритни топковци ще си я купят,които се чудят как да си разхищават парите.