Last news in Fakti

11 Декември, 2017 16:04 3 477 35

Urus ще се пробва срещу Tesla Model X

  • lamborghini-
  • urus-
  • performante

Новоизлюпеният кросоувър на Lamborghini, носещ названието Urus се явява най-бързият всъдеход в света. Никой от конкурентите му не може да развие скоростта на Urus, която е 305 км/ч. Що се отнася до ускорение обаче, Urus има един съперник - електромобилът Tesla Model X.

Електрическият всъдеход и по-конкретно неговата версия P100D може да достигне от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. Urus прави същото упражнение, но за 3.6 секунди. Италианците обаче се подготвят да изпреварят Tesla по ускорение. Това евентуално ще стане с наточената версия на Ururs, подготвяща се в момента.

Автомобилът ще получи моделна приставка Performante по примера на Huracan и по предварителни данни ще е по-мощен от стандартната версия със 100 конски сили. Така четирилитровият V8 битурбо мотор ще разполага със 750 коня.

Освен това окачването на Urus Performante ще бъде снижено, а общата маса ще се намали с 50 килограма. Ще са налични и нов аеродинамичен обвес, както и задно антикрило. Именно с този автомобил италианците ще се изправят срещу Tesla Model X в стремежа си за пълна доминация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Ники

    17 5 Отговор
    Ще ме извинявате но Тесла модел X e всичко друго но не и всъдеход ! Тая кола е по ниска от повечето автомобили ... и на визия и на усещане се доближава най много до миниван от сорта на Опел Зафира и т.н.
    Не виждам как скоро ще има електро SUV , защото батериите на тези коли са в пода и са тежки и за да е стабилна трябва да е ниско батерията във въпросния под. Просто се представя умишлено по друг начин .... за да се продава по добре ...

    Коментиран от #3

  • 3 Марто

    11 3 Отговор

    До коментар #2 от "Ники":

    Понеже ламбото и най-вече това наточеното, което предстои, ще е по-високо от теслата.

    Коментиран от #4

  • 4 Приус

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Марто":

    Tesla model X мяза на Приуса, така че колкото Приуса е СУВ толкова и Х.
    Естествено същото важи и за БМВ X6 или Мерца ГЛЕ(Купе).
  • 5 гост

    7 4 Отговор
    Тоя назобен фолцваген ще струва поне колкото 2 тесли, ако не и 3.

    Коментиран от #7

  • 6 Morgoth

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "Антон":

    Всъщност се знае доста за качествата им - почти никакъв шум от двигателя и изключително евтино гориво. Знае се също и за недостатъците им - бавно зареждане и като цяло ниско качество.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    7 11 Отговор
    А някой да забеляза , че от серийното "Ламбо" не е останало почти нищо , за да се пробва срещу СЕРИЙНА кола продала само тази година 45 0000 БРОЯ , а за следващата поне 20 ПЪТИ повече от "Ламбото" ?? Със същия успех може да понапудрят някой прототип от Льо Ман и да кажат , че сравняват "еднакви" коли ! Което всъщност не е от голямо значение , щото до 2019 ще има ъпгрейд на Модел Х , който пак ще им покаже , че са мнооого далеч от истината ! А с готвеното ограничение на скоростта по магистралите съвсем ще лъсне пълното БЕЗСМИСЛИЕ на СУВ с единствено качество "максимална скорост" !!!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Антиелектрика

    6 4 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Ооо, електрофилченце, пак ли се пробваш да пишеш опашати лъжи?
    Готвели ограничение на скоростта в Германия - хахахаххаха
    Двама от VW са се изказали за ограничение и ти веднага реши, че готвят ограничение: https://fakti.bg/avto/274888-vw-iska-ogranichenie-na-skorostta-po-autobanite
    Случайно да разбра, че Зелените п@дали в Германия вече не са фактор?
    А това Ламбо е толкова серийна кола, колкото всяка друга. Сега като изравнят мощностите между нея и миксера, ще видиш кон боб яде ли!
    Ето какво "светло" бъдеще се задава за света, заради такива престъпни лъжци като теб:
    https://fakti.bg/technozone/274926-obviniha-tesla-za-svetovnia-deficit-na-baterii
    Иде Видов ден и балонът ще се пукне!!!

    Коментиран от #30

  • 10 СУВ

    5 1 Отговор

    До коментар #8 от "гост":

    Дааа друго си е супер мега гига смисленото СУВ 0-100 за 3 сек, абе вие с долната глава ли мислите?
  • 11 вижся

    4 2 Отговор
    1 електромоторче повече и ще го бие "наточения модел". Другия вариант е да извадят 1 ред седалки отзад за да е по лек модела Х и пак същия резултат, един в щатите така биеше уличните състезатели - пича си свали всичко от теслата само 1 седалка остави и волана
  • 12 вижся

    5 1 Отговор
    а вие които ми мрънкате за ЖИПОВЕ, тоя уруш, да не мислите, че ще пряпа по ниви бе малкоп******
  • 13 Пазарен Либерализатор

    3 3 Отговор
    Ламбото е расов автомобил. Теслата е миксер.
  • 14 Гроздето е кисело

    4 2 Отговор
    Едни същи електрофоби си пишат разни глупости и се самонавиват. Някой от вас виждал ли е Тесла Х на живо? Не питам за каране, защото ако някой се качи или покара малко никога не би писал такива простотии.
    Разбирам, че неможе да се качите на Тесла /и на Lambo/ но YouTube е безплатен и достъпен ако разбираш поне един световен език??? Дори на руски има обективни професионални тестдрайвове. Гледайте, четете и се учете!
    Поне така правят от Мерцедес /всички останали "премиум" марки/- взимат ТеслаХ разглобяват я на части, за да видят как е направена???
    Теслата не е идеална, но за сега Другите не са направили нещо по добро? И така вече 5 години. Защо?? Незнам. Даже съм малко разочарован, защото очаквах от Тях /MB, BMW, AUDI, PORSH/ бърз и достоен отговор - Електромобил с няколко класи по добър от Тесла!!!
    Надявам се да стане..... Някой ден...

    Коментиран от #15, #16

  • 15 Антиелектрика

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "Гроздето е кисело":

    Поредния ти нелеп ник!
    Тесла и електричките са един балон и това сериозните автопроизводители много добре го знаят!
    Ама добре, че си ти да даваш акъл на концерни с милиарди долари капитал и с хиляди учени и инженери работещи за тях, които със сигурност не прибягват до разглобяване на миксери и после залепящи ги с изолирбанд!

    Коментиран от #31

  • 16 Надцакване

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Гроздето е кисело":

    Не няма да стане защото технологиите са на масата и всеки може да си вземе от тях:

    Асинхронен двигател
    Батерии
    Инвертор с честотен регулатор

    Каквото може да направи единият такова може и другият.

    Не можахте да разберете че проблемът не е в колата а кой да направи чарджърите, никой нормален автопроизводител не му се занимава с това затова и си продават бензинките и изчакват.
  • 17 Електрика

    4 5 Отговор
    Много ми хареса заглавието! Добро попадение.

    Lamborghini ще се ПРОБВА.

    Колкото до изчакването на останалите, просто засега в света се произвеждат батерии само за около един милион електромобила годишно. Те така или иначе си се произвеждат, а за автопроизводителите няма излишни батерии.

    Има и голяма вероятност да изчакват развитието на натриевите батерии, които са с 80% по-евтини от литиевите при еднакви характеристики.

    Коментиран от #18

  • 18 Надцакване

    2 1 Отговор

    До коментар #17 от "Електрика":

    А кой ще ги зарежда тези автомобили, това е въпросът, дали Мерцедес трябва да се занимава с глупости или да си гледа автомобилостроенето???

    Коментиран от #19, #20

  • 19 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Надцакване":

    Еми да изчаква ! После ще "изчаква " за фалит и "инвеститори" от Китай , не че и сега е цъфнал де !

    Коментиран от #24

  • 20 Електрика

    3 3 Отговор

    До коментар #18 от "Надцакване":

    Сигурен съм че ако дадат на Тесла няколко милиарда, няма да имат нищо против да им произведат и инсталират зарядни станции, като Mercedes не им се занимава . Въпрос на желание е, възможности си имат предостатъчно.

    Коментиран от #26

  • 21 Driver

    5 3 Отговор
    Пичаги не знам кой срещу кого ще се пробва но аз избирам Ламбото 100 от 100 пъти ...

    Коментиран от #22

  • 22 гост

    3 6 Отговор

    До коментар #21 от "Driver":

    За тебе никой не се и съмнява , само че в света съотношението е 20/1 и то в полза на Тесла !!! Поради което мнооого скоро и "Ламбото" ще се "елктрифицира" , вервай ми , хахахаха !!

    Коментиран от #23, #27

  • 23 Електрика

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    По принцип съм почитател на електрическите автомобили и аз също бих избрал Тесла, но не мога да се съглася с тебе. Според мен повечето хора биха избрали и харесали ламбото, ако могат да си позволят поддръжката.

    Както Тесла подхожда повече на моята Философия на живот, така и ламбото пасва на тяхната философия. Това си е личен избор и всеки има право да си го вземе сам.

    Коментиран от #25

  • 24 Шегаджия

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    гост искренно се забавлявам с теб, продължавай все така да ни разсмиваш.
    Значи Мерцедес са пред фалит а Тесла са цъфнали и вързали :))))

    Шегаджия си еййййй
  • 25 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #23 от "Електрика":

    Ами не е така , не си вади изводи от тук "изхождащите" се комплексари . Цената на двете е доста близка с малка преднина за Тесла ( 130-140000 срещу 170-180 000 за Ламбото , обаче за Тесла се чака повече ) и въпреки това за тая година ще има над 45 000 продажби , а догодина над 50 000 най-вероятно , докато самия ВАГ се НАДЯВА да продава около 3500 бр. годишно , но тепърва трябва да го докаже , което най-вероятно няма да стане , защото повечето големи градове въвеждат драконовски мерки за емисии , а тия хора не обичат да си стоят на село !!! Така че най-вероятно ще последва съдбата на Бентащайга , тоест мижави продажби за колекционери !
  • 26 Надцакване

    1 1 Отговор

    До коментар #20 от "Електрика":

    Да дадат хаха ти си истински забавен, някоя друга смешка да се посмеем. Не няма да дадът на никого нищо, има си бизнесмени които да рискуват, мерцедес са добри в това което правят а батерии са нужни на Мерцедес толкова колкото и на Апъл защо ли те не строят супер гига фабрика?
  • 27 Driver

    5 0 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Много ама много имаш да караш и да четеш докато стигнеш дори моето ниво на компетентност в областта на автомобилите така че запази си некомпетентното мнение за тебе :)
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гого

    2 2 Отговор
    Никакъв шанс електромотора има по високо и постоянно КПД-85% срещу двигателя с вътрешно горене 25% мокрите сънища на Lamborghini
  • 30 Никола

    3 4 Отговор

    До коментар #9 от "Антиелектрика":

    Ха ха хааа! А ти колко боб изяде докато гледаше клипчетата как НИКОЯ бутална машина не можа да дръпне P100D до 100км/ч и в общи линии същото и до 200км/ч. Яде боб, върля боб в клозета, но акъл ти не дойде : D
    Както се казваше в оная реклама "То не става само с ядене..."

    Дойде зима и балоните с хелий в градинката не се търгуват вече, а?

    Анти- на кое си анти? На прогреса? Не мож спря гората да са разлисти, колкото и да се напъваш в храста! Ха ха ха хааа

    Коментиран от #32, #33

  • 31 Пичага

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Антиелектрика":

    Пичага обърни плочата, че ме отегчаваш, майна! Анализатори, балони, прогнози, нам кво си... Ти нещо като викач и тъпанар ли им се изявяваш на "световните концерни". Те извадиха ли смислен модел на ток дося? - НЕ!

    Край на мача!

    Коментиран от #34

  • 32 Трепач

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "Никола":

    0-100km/ч едва ли някой прави състезания но 1/4 миля има доста серини спортни коли които са по бързи от Теслата.

    За семейни може и да си прав обаче тогава идва въпроса за къв х-й ми е да се натоваря с жената и децата и да се правя на герой?
  • 33 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #30 от "Никола":

    С колко никчета мислиш да пишеш? То толкова ти е акъла де. Ама нищо, щом питаш, веднага ти казвам.
    Прогресът си има определение и то следното:
    "Прогресът е концепция за общото развитие на историята, според която светът се подобрява с времето от гледна точка на наука, техника, свобода, демокрация, качество на живот и други."

    Та как така старата технология е прогрес, не знам? Знам само, че пишеш пълни идиотщини и сравняваш по ускорение SUV с 650 к.с. с друг 750 к.с. Когато мощността се изравни, се вижда как миксера изостава. Пък това за балони с хелий, градинки и разкази под шипковия храст, са единствено показател за мисловна евнухщина!
  • 34 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Пичага":

    Другия път като решиш да смениш пак ника, поне остави да мине малко време, че така е доста елементарно, ПИЧ!
    Та знаеш ли колко ми дреме, че такъв като теб бил отегчен?
    И знаеш ли колко ми пука дали концерните вадят електомобили?
    Край на мача има само в празното ти междуушие!
  • 35 Иван

    1 0 Отговор
    Много хора тук си мислят че SUV e джип или оф роудър. Различни неща са и затова има обозначение СУВ. Така, че клиренса на Сув-а не е необходимо да е като на офроудър. Сув-а е направено да е добро на магистрала и малко извън нея, но въобще не е за пресечен терен.