13 Декември, 2017 17:15 13 664 30

За Путинмобила вече имало опашка

  • кортеж-
  • aurus-
  • нами

"Към автомобилите от проекта "Кортеж" има сериозен интерес от страна на частни клиенти, но те ще трябва да изчакат поне до 2019 г., тъй като целият тираж за догодина вече е разпределен за нуждите на Федералната служба за охрана", разказва руският министър на промишлеността и търговията Денис Мантуров пред в. "Известия".

Централният научноизследователски автомобилен и автомоторен институт (НАМИ), който е главният изпълнител на проекта "Кортеж", ще произвежда не повече от 300 автомобила годишно. Те нямало да отстъпват по ексклузивност на Rolls-Royce и Bentley.

"Наясно сме с потенциалните купувачи. Проведохме маркетингово проучване на аудиторията. Няма дилър в луксозния сегмент, който да не иска такъв автомобил от тази линия", обяснява Мантуров. По думите му вече имало план за производството догодина, включително и за износ, но едва след задоволяване на нуждите на вътрешния пазар.

Дебютът на "Кортеж" трябва да се състои през пролетта на 2018 г. на церемонията по встъпване в длъжност на новия руски президент. Автомобилите за висшето държавно ръководство ще се оборудват с четири-, осем- и дванайсетцилиндрови турбодвигатели с мощност 250, 650 и 850 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 борат

    29 40 Отговор
    китайски ролс, ама некачествена сглобка.
  • 2 жямгямгямгямгямгамгамгамга

    23 26 Отговор
    ПУТАЦИ МНОГО. .....РУСНАЦИ. ..МАЛКО.....
  • 3 Бат Саше

    34 23 Отговор
    Ролса се прави от БМВ , а Бентли от ФВ- два огромни концерна, които разполагат с едни от най-добрите технологии в автомобилостроенето и то не от вчера. Та със сигурност "по нищо няма да им отстъпва" новата руска линейка.
  • 4 бсп

    31 36 Отговор
    Тази кола ми прилича на стар модел Мерцедес.Руснака няма как да измисли нещо добро, а само много шум за нищо интересно.

    Коментиран от #12, #25, #26

  • 5 Kcaniba

    16 5 Отговор
    За Йотафона място има ли, мокър бар те такива неща....?
  • 6 Стига плю

    61 21 Отговор
    Айдеее безпочвен хейт пак преобладава. Аз разбирам свободата на словото ама постоянно да ви е Русия в устата е нелепо. Гледайте си в собствената пъница ... да видим дали скоро ще излезне автомобил Българско производство, да виим как се справя ядрената Българска промошленсост, а българската авиоиндустрия няма равни на световния пазая, всъщност както и цялата военна индустрия, а пък колко газ изнасме за европа лелеле, затрупваме със злато и диаманти цялата европа от родните мини...... Дами и господа поне веднъж няма ли да се засрамите и да погледнете че България е гола като охлюв. Смешно е от скамейката да се правим на големите играчи. Поне веднъж няма ли да кажете БРАВО, дано е сполучлив модел или каквото и да е позитивно за хората които се развиват. Няма ли малко радост в завистливата ви мръсна, малка душичка.
    Малко по позитивно, току виж някой нещо хубаво и за вас ще каже.

    Коментиран от #8

  • 7 qqqqq

    14 18 Отговор
    НАМИ проектират АБТ на руската армия, която е най добрата в света. Цял свят го признава.
  • 8 Курти

    20 14 Отговор

    До коментар #6 от "Стига плю":

    Не се хаби, хората са на работа, с това си изкарват храната.
    И стига с тези прехвалени немски автомобили, ФВ, БМВ, Ауди че и много от Мерцедес, винаги има нещо недоизмислено как трябва в тях.
  • 9 Амананам

    16 14 Отговор
    Аз едно не мога да разбера, Путин още си я кара по метода на плановата икономика. Днес ще създадем това, утре онова.... Те си фалираха де що автокомпания имаха, една Лада им остана. Кой ще ги прави тези коли? Китайците на ишлеме може би....

    Коментиран от #21

  • 10 Иван

    14 16 Отговор
    Опашката е от олигарси подмазвачи. А иначе за самата кола,грозно сделана като всичко руско.
  • 11 Драйвър

    9 16 Отговор
    Тъпи ушанки ,не виждате ли ,че това е ФОТОШОП ,това е пропаганда и този автомобил ще си остане поредния напън на великия институт НАМИ да сътвори нещо свястно, за близо 80 години съществуване има музей с над 300 прототипа ,а
    реалното производство е 15 тина модела-китайците ваят повече на година!Това е поредния кандидат за музея с прототипи на НАМИ!
  • 12 Язе

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "бсп":

    Повече ми прилича на Ролс и много,ама много малко на Мерцедес
  • 13 ЖОРО

    19 13 Отговор
    Да са живи и здрави братята руснаци.Спасението на света е в техни ръце!

    Коментиран от #16

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Мани мани

    7 7 Отговор
    Жалка история!
  • 16 Max

    10 10 Отговор

    До коментар #13 от "ЖОРО":

    Преди години така ни спасиха, че още не можем да се оправим.

    Коментиран от #29

  • 17 Симо

    6 3 Отговор
    Приватизсцията беше грабеж,а приватизаторите и новите капиталисти са престъпници и крадци.Да им потърсим сметка и да ги накажем и пълна национализация на приватизацията.
  • 18 Гост

    14 6 Отговор
    Всеки път ми е много интересно как работи руската пропаганда в БГ, изключително ловко се поднася някаква информация и се премълчава друга. И понеже българина няма критично мислене нито качествено образование( благодарение на братята руснаци), не е в състояние да оцени достоверността. Например Путин се стреми да изтъкне икономическото си предимство благодарение на експлоатацията на природните ресурси на Русия. За да извличат печалба от всеки барел петрол цената му на борсата трябва само над 20 долара. За сравнение прагът за западните страни е около 40 долара! Причината е в нископлатената работна ръка и лошите условия на труд в Русия. С две думи Путин си продава петрола и газта на високи цени но допълнителната печалба не отива за подобрения и по високи заплати, а в джобовете на олигарси. Е каква икономическа сила са след като държат народа си в мизерия и бедност? И за какво има да им се възхищаваме и да теглим към тях? Хайде Путьофилци, нека аргументите да започнат да валят сега...

    Коментиран от #19, #20

  • 19 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Евала!!!
  • 20 чичо

    2 7 Отговор

    До коментар #18 от "Гост":

    Смешно и жалко е, когато неграмотен човек започне да говори за ниво на образованост! Та и виновни си намира - руснаците ! Те ли ти попречиха, питам само, да научиш българския правопис и пунктуация?!? Как пък не се намери един, дето поне малко да поназнайва за състоянието на руската икономика, пък тогава да плещи глупости по форумите! И от къде, недоразумение недоучило, изкопа тия "факти" за цената на руския петрол?!?

    Коментиран от #23

  • 21 ФАЛИРАЛИ СА ТЕЗИ ДЕТ

    2 4 Отговор

    До коментар #9 от "Амананам":

    СЕКИ ДЕН ИЗКАРВАТ ОТ ПЕЧАТНИЦАТА ПО ТРИ ТИРА ЗЕЛЕНИ ХАРТИЙКИ А ТАКВИЗ БУДАЛИ КЪТ ТЕБЕ ГИ КУПУВАТ.
  • 22 Капутин

    1 0 Отговор
    Бас ловя ще бъде наблъскан с най-модерни джуджурии.........
  • 23 ГОСТ

    8 1 Отговор

    До коментар #20 от "чичо":

    Не знаете моето ниво на образованост за да коментирате така. Познавам много хора които нищо не разбират от икономика, но твърдят че знаят кое е добро и кое лошо, защото така пише... защото така са казали. Такива хора между другото понеже не могат да извадят доводи да те оборят започват да критикуват правописа и пунктуацията на другите. "Какви българи сте вие бе, не знаете да пишете..."
    Информацията за цената на барел я извадих от няколко места:
    1. Financial Times
    2. Официалния сайт на ОПЕК
    3. Годишните финансови доклади на BP, която притежава около 20 % от руския Рознефт.

    А Вашите знания за руската икономика отде идат, драги? От вестник Дума или някой друг купен червен драскач? И тези съм ги чел,за да сравня, за да преценя и да си извадя извод къде е истината. Нещо което вие не правите.

    Искам да поздравя с радост коментиращите тук защото забелязвам проевропейска тенценция. И все по малко комунистически подлоги.
  • 24 Гги

    2 3 Отговор
    От много умници като вас сега сме супер

    Коментиран от #28

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 ГОСТ

    3 2 Отговор

    До коментар #24 от "Гги":

    Всеки, абсолютно всеки е отговорен, умен или не. Когато народа е готов и подходящия лидер ще дойде. Защо Льо Пен се провали на изборите със значителен процент? Защото хората там са различни и просто не искат да бъдат въвлечени в същата яма която сме ние. Познавам един човек който ходи в чужбина да работи. Неговото мнение по въпроса звучи така: ''Западняците ме карат да работя и уча, а като ида в Русия и само като кажа че съм българин ме посрещат с проститутки и алкохол...'' Ето ви първопричината за всичко което се случва у нас.
  • 29 Elektro

    0 4 Отговор

    До коментар #16 от "Max":

    Еее аман от хейтъри на Русия! Хората се развиват и произвеждат разни неща, а на нас ни затвориха де що има производство, но иначе те са “смотаните“

    Коментиран от #30

  • 30 Руски тролак

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Elektro":

    Винаги можеш да емигрираш натам , Путин каза ,че приема без проблем.