Last news in Fakti

19 Декември, 2017 12:13 16 854 15

Руска Skoda Octavia идва в ЕС

  • skoda-
  • газ-
  • octavia-
  • русия
Руска Skoda Octavia идва в ЕС - 1

Чешката марка, която е под крилото на VW, взе решение, произведените в съвместното предприятие на Skoda и ГАЗ в Русия, екземпляри от модела Octavia да бъдат експортирани и за пазарите в Европа.

Решението е взето, защото моделът Octavia се ползва с голямо търсене в Европа, а поточните линии в Млада Болеслав не смогват с поръчките. Оптимизиране на производствения процес е другата основна причина.

Стартът на експорта от Русия за Европа ще бъде даден през следващата година, като чехите уверяват, че автомобилите произведени в Русия ще отговарят на всички изисквания и няма да се различават от тези, които се правят в Чехия.

По неофициални данни, на пазарите в Европа ще бъдат доставени около 10 000 автомобила от модела Octavia, които ще бъдат произведени в Русия. В момента чешката марка прави продукцията си в Чехия, Словакия, Русия, Китай, и Индия.

Автомобилите, направени в Китай и в Индия не се внасят в Европа и към момента не се предвижда бъдещ импорт. Руската сглобка на Octavia започна през пролетта на тази година. Автомобилите се правят по методика, наречена CKD.

Това означава, че в Русия се внасят детайли и компоненти, които на място се сглобяват, заваряват, грундират и боядисват. Каросериите се обработват и с фирмения горещ восък, с който се подготвят всички коли на концерна Volkswagen.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пазарен Либерализатор

    47 108 Отговор
    И тази марка ще затъне, пияните ушанки един прав калашник не могат да сглобят, та автомобил ли....

    Коментиран от #2, #3, #4, #5, #6, #7, #11, #12

  • 2 Технолог

    73 22 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    А ти можеш ли?
  • 3 Ярослав Станчев

    88 12 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Могат или не могат не е важно.Важното е,че има производство и то не само на Шкода.А ние като можем защо не сглобяваме коли?В Русия вече и БМВ ще строят завод за коли,а тук никой не строи.Даже китайците не можаха да ни изтърпят и си затвориха фабриката.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Боляр

    59 12 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Да, и поради тази причина АК е най-продаваното оръжие в историята, а НАСА едно десетилетие ползваха руснаците за изстрелване на американци в космоса. 😂😂😂

    Коментиран от #9

  • 6 Красо Зелето

    43 14 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Дали знаеш, че калашника е произведен от Руснаци. А не сглобен! И ако искаш да знаеш, Русия е къде къде по-напред от нас, и за да и се подиграваме, трябва доста да сме надвили мастрафа Си! Което няма да стане в този живот.
  • 7 Я изкарай Гано

    11 7 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    До "Киро Либерало, Перник" #1: Извода е, че в Млада Болеслав тръгват "иновации", та Шкода ще понижи качеството си значително. Какво ли не правят да си продават бараките Фауве. Като направят Октавията кенеф си мислят, че Пасата ще потръгне. Да да, Супърб ще се кара за тези пари или корейци и китайци.
  • 8 Ощърбий

    10 27 Отговор
    Добро пояснение, да знам какво да избягвам!

    След едно жигули и една лада седмица не искам да чуя повече за кола сглобена от мужици!
  • 9 Бесен Язовец

    8 13 Отговор

    До коментар #5 от "Боляр":

    Ми да, немеца така го е измайсторил, че АК все още е номер 1 !
  • 10 Като гост

    25 5 Отговор
    Сърдете се на Бойко Борисов за нашето производство! Гриша Ганчев, като беше с Китай и започна да произвежда в БЪЛГАРИЯ леки автомобили, как така спря?! Заради Бойко Борисов е всичко, което става в БЪЛГАРИЯ, а и ние вече сме на всичк само консуматори, а ти Пазарен Либерализатор, кой ни спаси от османско иго?! Браво на теб Русия е нашата братска държава. Света го държат 2 държави и това са РУСИЯ и КИТАЙ.

    Коментиран от #15

  • 11 Алфа Ромео

    12 3 Отговор

    До коментар #1 от "Пазарен Либерализатор":

    Поздравления за ник нейма ти, нямаше как да звучи по скучно и сухарско.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 rosen

    0 2 Отговор
    ужассссссссс
  • 14 Пешо

    1 0 Отговор
    В Русия още проверяват уплътняването на колата с котка. Ако котката не е избягала колата е добре
  • 15 stukar

    1 0 Отговор

    До коментар #10 от "Като гост":

    Братска- дръндзули! Само тъпунгерите не осъзнават събитията след Освобождението, и все още вярват на отровната пропаганда след Великия Девети! Ще се моля за Вас заблудени овце. Русия трябва да се уважава, но не повече отколкото заслужава. особено спрямо Нас.