3 Януари, 2018 11:20 27 301 36

Докъде стигат силите на Mercedes-Benz G 63 AMG 6×6? (ВИДЕО)

  • mercedes-benz-
  • g-klasse-
  • g 63 amg 6×6-
  • видео

Дебелите преспи в италианските Алпи изглеждат като идеалното място за забавления с Mercedes-AMG G63 6x6. Както показват тези клипове от Кортина д'Ампецо обаче, всъдеходните възможности на шестколесното немско чудовище също си имат предел.

Отначало веселбата се вихри с пълна сила и сякаш няма препятствие, което да спре могъщия Benz. Собственикът дори се подиграва със закъсало наблизо Porsche Cayenne.

Въпреки изобилието от мощност, 37-цоловите гуми, 460-милиметровия клиренс и порталните мостове обаче в един момент G 63 AMG 6×6 се окопава в снега до такава степен, че се налага на помощ да бъде повикан ратрак.

Panzer down! & this happened... not even the #SnowCat... #Cortina

A post shared by Greg B. ⚫️🔵 (@gregb.23) on Jan 1, 2018 at 10:02am PST


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 2399

    102 2 Отговор
    То верижното се мъчи па камоли нещо с гуми
  • 2 Neon

    216 6 Отговор
    Потвърждение на старата поговорка, че "колкото по-добър ти е джипа, толкова по-далеч ще ходиш за трактор"!
  • 3 Госссст

    53 3 Отговор
    Всяко offroad средство си има лимит. Въпроса е ЗАУ-то колко е тъпо и дали ще премине оттатък лимита или не
  • 4 Алфа Ромео

    61 34 Отговор
    Накрая стана едно голямо заседнало безумно скъпо говно което и верижната машина не може да изтегли....
  • 5 незнайко

    23 19 Отговор
    Това с веригите е толкова леко, че не е направено за целта за която го ползват ! Защо не покажат клип как ще закъса руска машина идентична на този Мерцедес ? А защо не го дърпа надолу по склона не е ясно !!!

    Коментиран от #18

  • 6 Киро

    81 4 Отговор
    ...и винаги финалът е един и същ - идва трактора.
  • 7 дидо

    68 2 Отговор
    колкото по - голям джип караш, толкова по - голям трактор ще те вади :D
  • 8 Вики

    34 4 Отговор
    Тая верижна хлебарка за утъпкване на писти няма и тон и половина - как ще измъжне 6х6 Ге класа - която тежи почти 4 тона???

    Коментиран от #11, #12

  • 9 ПенаОтНощнатаСмена

    46 17 Отговор
    у мойто село само циганьете карат мерцедес :D
  • 10 Варна

    24 5 Отговор
    Не че не ми харесва возилото... - Доста ми харесва!
    Само, че моето виждане за корав офроуд е някъде в Тайгата.
    Там вече си е ...... майката.
  • 11 Алфа Ромео

    19 4 Отговор

    До коментар #8 от "Вики":

    Не ставай смешен, нямала и тон и половина верижната машина, една средно голяма лека кола тежи около тон и половина.
  • 12 Алфа Ромео

    8 6 Отговор

    До коментар #8 от "Вики":

    Не ставай смешен, нямала и тон и половина верижната машина, една средно голяма лека кола тежи около тон и половина.
  • 13 Гошо

    16 26 Отговор
    УАЗ-ката е много по-ефтина и по-проходима от това нейно подобие.

    Коментиран от #24

  • 14 Мимо

    32 3 Отговор
    Оня с Мерца се е насрал, ясно е. Надценил е машината. Ако ще и 8х8 да е като легне по корем на утъпкан, плътен сняг - спасение няма с каквато и ще машина да си налагало ми се е не веднъж да изпадам в такива ситуации - не от келешлък, а по работа. Та съм въждал с очите си и верижен булдозер, и Т 150 (трактор от тези големите, дето се кършат по средата) как ляга върху снега и започва да върти на място и излизане няма. Та тука грешат и с връзването - веригата с която се теглят е под дъската на трака - демек с напъването веригата натиска задницата на Мерца надолу в снега още повече- така няма как да излезе. Ако веригата е отгоре на дъската на трака и тоя вдигне дъската нагоре ще помага на задницата да се "изскубе" от коловоза в който се е вкопал, ама...ей го на...

    Коментиран от #20

  • 15 Гост

    9 0 Отговор
    Всичко закусва, дори и танкове като Т-72, Т-90 и Абрамс:
    https://www.youtube.com/watch?v=OucKG_xAbfU
    https://www.youtube.com/watch?v=wr6v8BC-2sw
    https://www.youtube.com/watch?v=m7eRqK51oQ0

    Коментиран от #16

  • 16 Гост

    6 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    *Закъсва
    Извинявам се за грешката.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Застраховател

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    Защото един път като тръгне надолу не можеш го спра и 300 бона ще отидат в коша.
  • 19 фонзи

    11 4 Отговор
    Подигравал се бил мерцедеса на поршето - що не вземе му се подиграе на магистралата
  • 20 Един друг

    13 0 Отговор

    До коментар #14 от "Мимо":

    Не е вярно, че легне ли по корем на пътен сняг и няма спасение с каквато и да е машина. Сещам се за поне две, които могат да те извадят - колесен кран с дълга стрела или от онези хеликоптери - летящите кранове. Ако снегът е близо до море, може да метнеш въжето и на буксирен кораб да те дръпне.

    Майтапът настрана, има и по-гадно от снега - прясна глинеста кал. Това като те лепне отдолу, особено ако си с равен корем като танк или БМП, няма отлепяне, дори и нагоре да те дърпат. Така залепваш по цялата площ, че трябва да чакаш да изсъхне отдолу, за да те пусне.
  • 21 Един друг

    4 1 Отговор
    Като стана дума за съчленени трактори, една случка от Ямболско с Т72 и Т150 като бях дете. Веднъж танковата колона се прибирала отнякъде и последният танк решил вместо да бичи с останалите по черния път, и да заобикалят едно голямо тресавище, да го форсират и да се приберат час преди колоната. Та, откъснали се от колоната, подбрали що годе брод при тресавището и командирът казал на кемафа да бичи докрай и да не отпуска при никакви обстоятелства, защото ще заседнат. Засилили се, метнали се вътре и почти го минали, обаче баш накрая танкът започнал яко да боксува, водачът отпуснал малко и под тежестта си се върнал по наклона назад и заседнал - само купулът и оръдието ме отгоре. Командирът се одрямал, след което скочил в калта и газ към ТКЗСто в близкото село. Аман-заман, спазарил срещу каса ракия да дойдат с големия съчленен Т150 да дръпнат танка. Отишла бригадата, вързала стоманените въжета и тракторът започнал за дърпа, обаче само подскача на място на сухото. Решили да отиде на по-рохка земя, уж за сцепление. И там от боксуване така се окопал, че гумите му потънали и нито напред, нито назад. За капак, тракторът се окопал под напрежение, така че въжето било изпънато и вече нямало откачане, освен ако не го взривят, обаче тогава от отката въжето може да мине през трактора.
  • 22 Един друг

    5 1 Отговор
    Докато се чудили какво да правят ги намерил командирският УАЗ, щото като пристигнали и видяли, че последния танк липсва. Командирът разбрал, че работата вече е много разсмърдяна и викнал от базата да дойде тежкият влекач - БАТ. Вечерта пристига това чудо и предвид натегнатото въже от трактора се чудили откъде БАТът да закачи танка и им дошла гениалната идея да вържат трактора и БАТът ще ги изъмкне и двете заедно.

    Закачили въжето от БАТа към трактора, водачът тръгнал плавно да дърпа, обаче тракторът се клати леко, но не излиза от окопаното. Казал на командира, че тази работа така няма да стане и ще трябва да взривяват натегнатото въже и след това да хващат лопатите и да откопават трактора, защото се е заровил яко.

    Командирът му казал, че много нежно дърпа и да даде газ докрая. Водачът казал, че ще стане беля, ама му се вързал на акъла. Следва газ до ламарината, БАТът с рев изправил предницата, чул се метален трясък, скъсал трактора през съчленението и му отмъкнал предната половина с единия мост. После вече докараха два крана за танка да помагат на БАТа, та го извадиха, а ТКСЗто за сума време остана без голям трактор.
  • 23 иван

    19 0 Отговор
    Лопатите, лопатите. Изриваш снега около всички колела два метра зад джиБа и излизаш. Но требе да си бил в казарма и да си вадил ЗИЛ 131, щото няблизо нямаше друг да дръпне.

    Коментиран от #27, #28

  • 24 Texas

    10 7 Отговор

    До коментар #13 от "Гошо":

    Лелеее.Невежа,карай си уаз-ката,че точно тва грозде е много,ама много кисело.

    Коментиран от #26

  • 25 ивайло

    4 3 Отговор
    Това ако не е някой пиян руснак...
  • 26 Японеца

    7 10 Отговор

    До коментар #24 от "Texas":

    Невежата явно си ти, нямаш си и представа от ГАЗ, УАЗ, ЛуАЗ и т.н. бойни машини!
    Руските боклуци тук нямат никакви проблеми!
  • 27 Гост

    8 3 Отговор

    До коментар #23 от "иван":

    Точно така, ринене на сняг, после едни хубави вериги и минава отвсякъде.
  • 28 Баце

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "иван":

    Това е верния отговор.
    Но народа го мързи да върти лопата, а така става най-бързо, но на сняг - в кал няма как.

    Коментиран от #29

  • 29 ААА

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Баце":

    Лопатата помага на сняг , и до някъде на песъчливи почви. В лепкав чернозем е страшно. След първото второто копване лопатата се облепя все едно с туткал , и става на буца кал, която не пада, а трябва да се копае много. Идва да помогне багер , затъва още в началото на пътя , едвам се измъква на твърдо, с помощта на кофата- Не мога, съжалявам, вие луди ли сте да влизате там ? Стар приятел цял живот тракторист, с няколко различни трактора под ръка. Само лекият "Владимировец " може да стигне до там без да потъне, но дали ще има сили , да дръпне малката Витарка. След ден кална борба , безброй нерви и псувни , калният вакум под джипчето се предаде и отпусна хватка. Вечерта заваля сняг и студ скова земята.Погледнах Витарката от терасата , и благодарих на Господ. Само който го държи , знае колко голям и твърд е.
  • 30 Радето

    4 2 Отговор
    В казармата съм карал и УАЗ и Урал и Газ и зил и Латвия и МТЛБ и БТР(бях разузнавач и постоянно бяхме на учения и трябваше да можем да караме всички тея машини въввсякакви условия и на вякакви терени) Сега имам G klas BRABUS от 2014г. и ходя да карам там където карах преди 25г. С Мерцедеса с лекота минавам там където съм минавал с триосови бойни машини(джуган), даже с бетеера се бях окопал, че ме дърпаха две емтелбета. Така, че стига сте ги хвалили руските машини, на едно ниво са с немските и японските джипове,но доста по яки понеже са за военни цели.
  • 31 Мммм

    4 1 Отговор
    До "Радето",ми като са толкова яки немските кутий що не вземат дърварите да си вземат такива и да карат в горите с тях и да изкарват дърва с тях,пък и да минеш с G клас от там откъдето си се вкопал с БТР хайде нема нужда, и ние ядем домати,ама без коловете.
  • 32 Stefko 88

    3 0 Отговор
    Сузуки Джими се ги побърка в гората и без да изгори един варел бензин
  • 33 ДОСТА МИСЛИХ КОЕ ДА ИЗБЕРА

    1 0 Отговор
    МЕЖДУ БЕНЦА И РЕНДЖ РОВЕР - супер чардж. Взех второто и мисля че не сбърках.Удобно, луксозно, просторно купе и ПО-ШИРОКО врати.
  • 34 Merso

    2 0 Отговор
    Тази кола е създадена за пустинята , а не за сняг .

    Коментиран от #35

  • 35 ААА

    2 0 Отговор

    До коментар #34 от "Merso":

    Много си прав , като се има в предвид кой може да извади толкова кинти без да му пука.
  • 36 Бенца AMG

    0 0 Отговор
    MHOГО МИ НАПОМНЯ НА САНДЪК или на кооперативна джипка на горското. ХЕПТЕН НЕДОДЯЛАНА. ИМЕТО МУ Е ГОЛЯМО.