Last news in Fakti

5 Януари, 2018 11:40 28 475 42

10 коли, от които собствениците са доволни

  • автомобили-
  • consumer reports
10 коли, от които собствениците са доволни - 1

Американското издание Consumer Reports представи интересна класация на автомобили, показваща от кои коли са най-доволни собствениците им. Рейтингът е за пазарите в САЩ, но въпреки това е интересен. Той е съставен въз основа на мнения на собственици на 500 000 автомобила.

Анкетираните трябва да отговарят на въпроса: "Бихте ли си купили пак такъв автомобил?", както и дават оценка на колата си по шест критерия - комфорт, дизайн, качество на аудио и климатичната системи, удоволствие от шофирането и проблеми по автомобила. Ето и победителите.

Tesla Model S

10 коли, от които собствениците са доволни


Даже и в базовото си оборудване със 75 киловатчасова батерия с Model S може да се измине прилично разстояние - около 380 км, а динамичните характеристики са отлични. Лесната и минимална поддръжка също накланя везните в полза на Model S.

Porsche 911

10 коли, от които собствениците са доволни


Пълна удовлетвореност!

Chevrolet Corvette

10 коли, от които собствениците са доволни


Corvette попада в списъка най-вече заради динамичните си характеристики и удобните седалки. В качеството на минуси са отбелязани недостатъчно точната механична скоростна кутия, шумните гуми и неудобният достъп в салона.

Lincoln Continental

10 коли, от които собствениците са доволни


Собствениците на Continental харесват най-вече комфортната и мека возия, тишината в салона и качеството на материалите в купето. Не им харесва факта, че вместо скоростен лост е монтиран бутон, както и, че липсват нормални дръжки на вратите.

Ford F-350

10 коли, от които собствениците са доволни


След обновлението си един от бестселърите в САЩ стана по-лек и по-високотехнологичен, като в същото време си остава отличен "работен кон". Огромна част от допитаните в изследването споделят, че отново биха си купили такава кола.

Mazda MX-5 Miata

10 коли, от които собствениците са доволни


Четвъртото поколение на модела отново е смятано за един от най-добрите автомобили, що се касае до управление. Собствениците се оплакват от седалките, от шум в салона, от твърдо окачване и от тесния салон.

Toyota Prius

10 коли, от които собствениците са доволни


Тук се набляга основно на нисък разход на гориво, както и на ниските експлоатационни разходи при поддръжката на Prius. Отзивчиво кормилно управление и удобен салон са другите предимства на хибридната Toyota. Минусите са свързани с шум в купето.

Tesla Model X

10 коли, от които собствениците са доволни


Собствениците на Model X харесват просторния салон, възможността за поръчка на пет- шест- или на седемместна конфигурация в салона, както и отличната управляемост. Както и при Model S, окачването и шумоизолацията са посочени като силни страни.

Honda Odyssey

10 коли, от които собствениците са доволни


В качеството на положителни отзиви се посочват комфортното окачване, отличната шумоизолация, тихият и мощен 3.5-литров V6 мотор и 10-степенната автоматична трансмисия. Минусът е свързан с отсъствие на 4х4 система.

Dodge Challenger

10 коли, от които собствениците са доволни


Собствениците на този масъл кар харесват управляемостта на колата на писта, както и уникалният шум от V-образния осмак. Като минуси се посочват лошата шумоизолация, неудачната механична скоростна кутия и комфортът като цяло.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    35 9 Отговор
    Одисея е стахотна кола, управляваш огромен ван, а все едно си в акорд. Нищо страхотно като ускорение, но натоварен до горе не се задъхва. Форда Ф-350, гледаш го огромно и накрая слагаш 2 шкафа отзад и свърши мястото. Жалко, че тук не сме облаготелствани от пътища и паркинги, за да може да се карат такива машини.

    Коментиран от #21

  • 2 Електричество в кръвта

    28 15 Отговор
    Модел Х а най-чуплиявия автомобил според статистиката. Вътрешната изработка е просто покъртителна. Кабели стърчат, пластмаса от рециклирани китайски играчки... сервиз чак в Словения или словакия (за българите). Лъжат тия дето са ги питали ако изобщо е вярно!

    Коментиран от #12

  • 3 ИВАН

    75 9 Отговор
    Абе кой ги кара тия коли, кого го интересуват, напишете за по масови и бедни, или по добре не пишете, ами ходете да копате.

    Коментиран от #34, #41

  • 4 onq s konq

    52 17 Отговор
    Що нема ни едно беенве бе ? Само ас ли съм доволен от моито ?

    Коментиран от #15

  • 5 User

    21 3 Отговор
    Срам ги е да си признаят...
  • 6 бай

    76 8 Отговор
    Има ли някакъв начин да превеждате европейски статии, че тия американски класации някак си са тъпи

    Коментиран от #10

  • 7 Plovdiv

    33 3 Отговор
    От изброените бих могъл да си купя само Тойотата. Би трябвало обаче да положа много усилия, за да превъзмогна грозотата и. Иначе явно наистина е стабилен и надежден автомобил.
  • 8 Гошо

    33 2 Отговор
    А собствениците на G-класа са доволни от УАЗ
  • 9 ДДД

    8 6 Отговор
    ни това не го разбираме
    хаиде някои да каже
    карах БМВ318 и пак си купих такова?
    или карах тоьота корола и пак взех такава
    или нисан микра
    не по нов модел
    а същия модел модел може 2 или 3 г по нов

    Коментиран от #14

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 бай Тодор

    24 8 Отговор
    Аз съм доволен от моята Жигула! 30 години вече я карам и никога не ме е оставила на пътя!

    Коментиран от #17

  • 12 Електрика

    13 7 Отговор

    До коментар #2 от "Електричество в кръвта":

    Ако не си забелязал тази класация е за доволни клиенти, които отново биха си купили автомобил от същата марка, а не е за качествени автомобили.

    Уж Тесла щеше да фалира, а всяка година води тази класация и то доста убедително. Понеже от тази медия мразят Тесла, "случайно" са пропуснали цифрите. Ако не се лъжа 91 от 100 човека отново биха си купили Tesla, а около 70 от 100 човека отново биха си купили Mercedes и BMW. От Porsche бяха близо до Тесла.

    Коментиран от #38

  • 13 Антон 1

    25 4 Отговор
    Тъпа статия ! Неотносима с тия модели които даже не се предлага на БГ пазара !
    Пожелавам на автора да направи за себе си извод , какво би си купил !:):)
  • 14 Бай

    6 10 Отговор

    До коментар #9 от "ДДД":

    Ето е броУ, гУтоУ е - Карам си параходче - Ситроен Ксантия и пак бих си купил, само, че много одъртяха. То в БГ и не виждам читави. Само гробници. Не знам дали вече правят такива автомобили с такава возия и комфорт за тази цена. Новите - грознички, чупливички и скъпички. Ако изпадне някой запазен фейслифт на прилична цена - вземам го...
  • 15 100

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "onq s konq":

    Не си сам.Имаш скрити почитатели.А колко сме се смяли с колегите.
  • 16 волен сидеров

    4 21 Отговор
    ЯПОНСКИТЕ автомобили вървят със оксиженист-като почне да гние и црррр.....
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 geovani

    9 4 Отговор
    първата ми кола беше Е30ка почти нова...уникална кола-научих се да карам на нея-беше 92ра...95та имах ескорт-1.6 105 коня мотор,именно точно тази кола повторих-и като модел и като марка,май 2014та беше....обичам BMW,но повторих форда-значи съм доволен,ако сте ме разбрали.. :)
  • 19 Някой Никой

    8 4 Отговор
    алооо с коня ти и кола ли мислиш че караш , радвай се там до като не е паднал още сняг
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 гост

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    Напълно те подкрепям,точно така е
  • 22 Оня с автосервиза

    15 2 Отговор
    Факти , разберете че повечето ви читатели са в България , а тя е в Европа ! Така ,че дайте някаква класация , която да е актуална и за българите ! Едва ли някой американец се интересува от кои 10 коли са най доволни българите !

    Коментиран от #29

  • 23 Даниел

    12 3 Отговор
    Тази статия е гавра със гражданите на на най бедната страна в ЕС. 80 % от Българите не може да си позволи нито една от тези коли.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гощо

    4 3 Отговор
    Съгласен съм само не разбирам Теслите по каква работа са тук?!?!? Страшни дървета,страшни проблеми,страшни дефекти!!!

    Коментиран от #28

  • 26 бегачка

    6 6 Отговор
    От всички коли само порша си заслужава - останалите са та.ак !
  • 27

    8 2 Отговор
    И колко от тези десет се карат тук в Б.Г.
  • 28 Електрика

    0 4 Отговор

    До коментар #25 от "гощо":

    Поне още пет години ще е така. Вече няколко години Тесла е на върха на тази класация. Пак ще напомня, че това не е класация за най-качествена марка. Това е класация за удовлетвореност на собствениците на определена марка и желанието им следващият им автомобил да е от същата марка.

    Ако си спомняте Тесла оглавява и класацията за най некачествени автомобили на същото издание, следователно не може да ги обвините, че класацията е нереална.

    Това е все едно да направят класация, дали догодина ще си смениш доставчика на топлоенергия с друга Топлофикация? Ами как да го направиш като нямаш подобна опция.

    Вече пет години няма автомобилна марка която да предлага над 500 км пробег с едно зареждане. Жалкото е че това няма да се промени и следващите 5 години. Тези които искат да шофират електромобил просто нямат друг избор освен Тесла.

    Единственото което ми харесва, е фактът, че Илон Мъск ще накара останалите производители да се захванат да произвеждат електромобили със или без желание да се разделят с лесните печалби от ДВГ. Ето от Nissan вече се движат в правилната посока. Следващият им модел вече ще е с параметрите на Тесла.
  • 29 Електрика

    0 4 Отговор

    До коментар #22 от "Оня с автосервиза":

    И кой те задължава да четеш новини, които не те интересуват? Защо въобще си изгуби времето да я изчетеш до края, а даже коментари да пишеш, като статията започва така:

    "Американското издание Consumer Reports представи интересна класация на автомобили, показваща от кои коли са най-доволни собствениците им. Рейтингът е за пазарите в САЩ"

    Това е частта в която трябваше да затворите статията и да минете на статия, която ви интересува! Приемете, че има други, за която е интересна.
  • 30 ТМВ

    1 3 Отговор
    Ей много разбирачи се навъдиха...!!Аз пък преди почти месец си направих подарък Lancia Thesis 3.0 превъзходна италианка,яд ли ви ее!!!

    Коментиран от #31

  • 31 do PlimP

    4 1 Отговор

    До коментар #30 от "ТМВ":

    Въпроса е теб да не те е яд, нас не ни мисли.
  • 32 ТМВ

    3 0 Отговор
    До коментар#31
    Аз го казах на майтап нищо лично към никого!!
    А кола диня и жена са на късмет,избора си е мой и парите също!!
  • 33 Looney_tunes

    0 5 Отговор
    1.Статията е преведена и е за САЩ и е опоменато.
    2.В България има от тези автомобили просто не всеки може да си го позволи.
    3. Вместо да купувате стари автомобили, изтърбушени от каране за 5-6000лв. По-добре си вземете автомобил на лизинг и го карайте докато е в гаранция и после си вземете следващия модел. За автомобил втора ръка пак е по-добре да се купи от представителство на дадената марка пък било то от някоя точка на европа. Ако се спре с манталитета дай ми кочина за 3000лв. Ама да е 2015г. Нищо,че ще я карам 1седмица и месец в сервиза, и черната хроника ще намалее малко. Не всеки има пари за лъскаво возило, но по-добре изряден автомобил и да е по джоба с поддръжката от колкото да дадете 15000лв взети на кредит и после да ходите по сервизите или да си седи пред вас и да заема място. И аз карам гробница, в която съм налял повече пари от колкото струва и смятам следващия автомобил да е често нов и да си го изплащам но да знам, че 5 години разходите ми ще са по консумативи,данъци и др. Административни такси,който си ги плащаме всяка година всички ние. И новите автомобили не са перфектни но поне в оторизирания сервиз ти покриват разходите ;)
    Ще прозвучи като реклама но Филип от "Биричка" казва много верни неща и ако погледате повече от предаванията ми, ще научите много полезни неща и съвети. Поздрави!
  • 34 Този

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "ИВАН":

    Какво ни интересуват Голфчета и ОпелчетА?
  • 35 Looney_tunes

    0 3 Отговор
    Поправка на поста ми по-горе: "...казва много верни неща и ако гледате повече от предаванията МУ, ще научите много полезни неща"
  • 36 Митьо

    2 4 Отговор
    До коментар #35

    И защо са тези писания и теории?!
    Аз карам от 8 години една марка която и цигани не я карат и съм вложил за консумативи към 500лв.Сега е на 261хил. км. и върви безпроблемно!!
  • 37 aaaaa

    2 0 Отговор
    Голф 4 и Бмв 3 къде са , сигурно май се чупят много . Ама нито до един собственик не си признава ХАХАХАХААХ
  • 38 Патриот

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Електрика":

    Като си плаща как няма ад я хвалят.
    Както ФВ си плаща на Аутобилд да са винаги първи.
    Не се излагай! в кой свят живееш. Днес който плаща той поръчва новините.

    Коментиран от #39

  • 39 Електрика

    0 0 Отговор

    До коментар #38 от "Патриот":

    Ти стигна ли до коментар #28 в който писах:

    "Ако си спомняте Тесла оглавява и класацията за най некачествени автомобили на същото издание, следователно не може да ги обвините, че класацията е нереална. "

    За това също ли са си платили? За да ги сложат на първо място за некачествен автомобил заради некачествен кабелен накрайник за 3 $ на заключващия механизъм на задната седалка, който не влияе на експлоатацията на автомобила, а автомобили с повреди по кормилната уредба, спирачките, скоростна кутия и други подобни проблеми да са на следващи места?

    Как ще коментираш обективността на тази класация?
  • 40 Vasik Atanasova

    0 0 Отговор
    челинджъра и корвета това са машините тука
  • 41 Димитров

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "ИВАН":

    Така е.Ние не сме швейцарци с заплати около 3000 евро,а масово по около 600 лева.
  • 42 Цане

    0 0 Отговор
    Много съм довлен от мойо москвич!