Last news in Fakti

10 Януари, 2018 15:09 28 689 26

Най-надеждните коли според руснаците

  • статистика-
  • надеждност-
  • употребяван автомобил-
  • русия

Един от най-популярните сайтове за покупко-продажба на употребявани автомобили в Русия CarPrice публикува резултатите от любопитно изследване върху надеждността на различните марки и модели. Статистическите данни са събрани след технически прегледи на 149 000 коли на възраст между 3 и 6 години въз основа на оценка на състоянието на каросерията и механиката по десетобалната система.

Лидер по здравина според руснаците е третото поколение на Skoda Octavia, следвана от Nissan Juke и първата генерация Hyundai Solaris (адаптиран за Русия Accent). На обратния полюс са Lada Priora, Daewoo Nexia и ВАЗ-2114, които обаче компенсирали ниското си качество с евтина поддръжка и части.

Най-висока оценка за надеждност при марките получава Toyota. На второ място обаче изненадващо се подрежда Land Rover, чиято продукция обикновено се подрежда на опашката във всички класации за здравина. Челната тройка оформя Lexus.

На дъното на класацията за надеждност е закотвена Lada. Практически всички модели на руския производител на възраст 3-6 г. получават оценка под пет звезди. Второто място по чупливост печели Daewoo, а на трето се подрежда УАЗ.

Най-търгуваният модел на вторичния пазар в Русия е третото поколение на Ford Focus, на който се падат 1.26% от сделките. Втори по популярност е Opel Astra (1.21%), а трета - Skoda Octavia (0.91%).

Изследването на CarPrice анализира и цветовите предпочитания на вторичния пазар в Русия. Оказва се, че там най-лесно си намират купувач черните автомобили, на които се падат почти 1/4 от сделките.

Най-популярни по традиция са моделите с каросерия седан (37%), но кросоувърите стават все по-търсени. Само за година те са отнели от хечбековете и минивановете 2% и пазарният им дял вече възлиза на 28%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    80 50 Отговор
    Публикувано във факти.бг: На дъното на класацията за надеждност е закотвена Lada.
    NO COMMENTS!!!
    Всички копейкаджии с български корени можете да си направите сепуку от тук нататък. Самите руснаци най-добре знаят кое върви и кое не в Русия.

    Коментиран от #3, #9

  • 2 Kcaniba

    57 43 Отговор
    Что случилась? Почему так товорищи? Руская машина лучшех!!!! Поняли!!! Сороси! Фашисти! Жидомаси!

    Коментиран от #4

  • 3 Kcaniba

    55 51 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    ++++И колите като държавата,1към1
  • 4 КОМСОМОЛЕЦ

    42 40 Отговор

    До коментар #2 от "Kcaniba":

    Иди на х.й блядь

    Коментиран от #10, #15

  • 5 до Реалист

    57 36 Отговор
    Много злоба има в думите ти...
    Да не си незаконно дете на някой руснак, че толкова ги мразиш?

    Коментиран от #6

  • 6 Друг Реалист

    34 33 Отговор

    До коментар #5 от "до Реалист":

    Едва ли! Просто човекът е обективен!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 нормален

    48 13 Отговор
    Момчета, в Русия се сглобява включително и Ауди Q7. От описаните горе модели повечето са местно производство. Или вашата работа е да оплюем всичко наред.....

    Коментиран от #14

  • 9 КвоТиПуку

    39 8 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Не сме очаквале да са надеждни. Най-евтиното не може да е и надеждно.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Бесен Язовец

    29 17 Отговор
    А бе де изчезна оня бай Иван, дет се хвалеше тук руските трошляци ??

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Шкода и всичко останало

    20 16 Отговор
    От 16год .карам шкода октавия 1.9TDI 90коня, купена нова от магазина в момента е на 614000км никакви проблеми, за 10 000км доливам максимум 300грама масло... Убийтеме друга марка не бих си взел...

    Коментиран от #26

  • 14 много е различно

    8 13 Отговор

    До коментар #8 от "нормален":

    Едно е да сглобяваш само (с чужда технология и организация на целия цикъл на проектиране и производство), а съвсем друго е целия процес да си е руски. Това е причината за долното качество на ладите и по-добрите резултати на неруските марки произвеждани у тях. Чуждите компании колкото и да са обременени от руската действителност все пак си налагат техни стандарти в организацията на производството, подбора на кадри, а и технологията им няма нищо общо с руската.....

    Коментиран от #24

  • 15 JPower

    12 4 Отговор

    До коментар #4 от "КОМСОМОЛЕЦ":

    Абсолютната глупост е статията....Форд в Русия,и да да доволни. Някой плюе срещу даеу, КОЕТО си е Опел. Вагина пак най-добре, фул ташак...,NO COMMENT
  • 16 джиджи биджи

    18 6 Отговор
    Нека не бъдем толкова критични. Да си кажем право,че и детско колело не правим пък много ги знаем и разбираме нещата,ако греша да ме поправи някой.Самолети,автобуси,влакове,кораби,камиони,комбайни и тн. №1 сме.Изтребваме се всеки божи ден по пътищата само това го можем по-добре от всички.Забравихме за вноските и чакането по15год.за скапаните лади,но аудиторията тук едва ли помни това време,тя е твърде млада.Защо се дразните от мнение различно от Вашето.Аз съм си аз,не можеш да ми промениш мнението както и на руснаците в случея.
  • 17 Гост

    7 5 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    Да ти кажа и на мен ми липсва, страшни истории и легенди разказваше за величието на руската инженерна мисъл. А май нямаше още книжка. Всичко това старателно е слушал как баща му и някои негови приятели са му разказвали. И някой друг клип от нета де.
  • 18 Алфа Ромео

    11 3 Отговор
    Браво, знаят кво да карат руснаците, и според мен са надеждни коли като Фокус, Астра, Октавия и Тойотите, е като цяло са малко скучни но вършат работа.
  • 19 МАК

    9 2 Отговор
    Най-добри са класациите на държави като Германия, Великобритания, САЩ, Франция, където клиента е разглезен от вниманието и на производители и на сервизи. На руснаците не мога много да им вярвам, понеже те са като нас. Колко автомобил се ремонтира по разни гаражни сервизи, а не в официалните дистрибутори. От къде да вземат статистиката.

    Коментиран от #23

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 123

    1 1 Отговор
    По всичко личи, че класацията е наистина обективна. Октавията наистина е уникален автомобил - хем с умерен лукс и чувство за качествен материал, хем много здрав като за нашите пътища.
  • 22 Прост от село

    1 1 Отговор
    На мен много интересно би ми било, на кое място в тази класация се нарежда ламборджини примерно? Много ясно, че след като всички карат лада, най много ще има с чупени лади.
  • 23 Алфа Ромео

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "МАК":

    Във Великобритания също карат много Фордове, Воксхоли тоест Опели, Тойоти, Хонди, така че общо взето им съвпада доверието в марките с това на Руснаците.
  • 24 Различен

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "много е различно":

    Я пак! Подкрепям те!
    Та КОЙ точно купи ВАЗ, само да запитам? Кой го организира, даде му технологии и т.н.н последните години?
    Та какво се чудите, че са калпави? Калпави са защото собственика е калпав, а ТОЙ Е............????
  • 25 Защото

    1 0 Отговор
    Статия, в която понятията здравина и надежност се объркват, няма никаква стойност, само за "разлайване на кучетата".
  • 26 100qn

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Шкода и всичко останало":

    И аз карам Фабиа и Октавия дизел от 7 год. Много съм доволен.