2 389 2

BMW и Mercedes правят съвместен каршеринг

Радослав Славчев

Германските компании BMW и Daimler AG са много близко до подписването на договор, чрез който ще обединят своите фирми за каршеринг. Става дума за действащите вече DriveNow и Car2Go, които според информация на Reuters ще започнат съвместна дейност.

Новото предприятие ще има независимо управление, като най-големите акционери в него, с равен дял акции, ще са BMW и Daimler AG. Новосъздаденото обединение ще използва най-добрите технологии от двете фирми, като е известно, че приложението, което ще се използва, ще е това на BMW - ParkNow.

Двете конкурентни компании са се решили на това обединение, заради заплахата този вид дейност да бъде монополизиран от Uber. Концернът Daimler AG пусна своя сервиз Car2Go през 2008 година и към днешна дата в автопарка му могат да се наемат 14 000 автомобила от марките Mercedes-Benz и Smart.

Автомобилите за споделено шофиране на Car2Go могат да се наемат с 26 града по света. Сервизът DriveNow пък започва своята дейност през 2011-а и е съвместен проект на BMW и Sixt. Автомобилният парк включва 6 000 автомобила, които се отдават под наем, но само в Европа.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 13:05  24.01.18
  Този коментар е премахнат от модератор
 • гост
  Отговор
  2 14:40  24.01.18

  До коментар #1 от "Уйо":

  Не е лошо и ти да понаучиш английския преди да раздаваш акъл , "щастливецо" !!! Кар шеринг буквално означава споделена кола , а не кола под наем като рента кар , ама нали бързаме да се изложим !!!

Напиши коментар:


Публикувай