Last news in Fakti

25 Януари, 2018 10:24 3 665 7

Обявиха финалистите за "Световна кола на годината"

  • световна кола на годината-
  • конкурс-
  • ню йорк 2018

Организаторите на конкурса "Световен автомобил на годината" (World Car of the Year Awards) избраха десетте модела, които ще се борят за престижната титла. Победителят ще бъде определен от жури, съставено от 73 журналисти от 20 страни, и ще бъде обявен на салона в Ню Йорк (30 март - 8 април). Финалистите са:

Alfa Romeo Giulia


BMW X3


Kia Stinger


Land Rover Discovery


Mazda CX-5


Nissan Leaf


Range Rover Velar


Toyota Camry


Volkswagen T-Roc


Volvo XC60

Награди ще бъдат раздадени в няколко категории за градски, луксозен, "зелен" и спортен автомобил. Световна кола на 2017 г. за пръв път стана британски модел. Jaguar F-Pace се пребори за титлата с Audi Q5 и Volkswagen Tiguan.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чичу Ади

    3 6 Отговор
    3 леки коли, 6 паркетника и една електричка за цвят. И все пак тази електричка не е от Никола Тесла. Камри не се продава на всички пазари, как може тогава да стане кола на годината не знам. Покрай Стингъра се вдигна много шум, предполагам ще го набутат в тройката. Нисана също ще е там, но си мисля, че Волвото ще го изберат за победител.

    Коментиран от #2

  • 2 Алфа 1

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Чичу Ади":

    По скоро подгласник на Алфата.
  • 3 инт

    1 5 Отговор
    Две коли изпъкват. Волвото е класа,а нисанчето е приятна количка хареса ми. :)

    Коментиран от #5

  • 4 мм84

    2 3 Отговор
    Като изключим недоразумението Т-рок, всичко автомобили заслужават да бъдат финалисти. Интересни предложения от практичния клас до луксозният сегмент.
  • 5 Густо Майна

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "инт":

    Да, две коли изпъкват, Джулията с голяааамо "А" и Стингъра (макар, че е взел "талията" на а7). А нисанчето (заслужава си малката буквичка) е "най-свирепият" таласъм от всички... да не повярваш, че "бие" и тойотата в упражнението!
  • 6 dsadsa

    0 0 Отговор
    Класацията е добра, но подозирам че ако повечето журналисти са британци, победител в категория градска кола ще е рейндж или волво
  • 7 Алфа Ромео

    0 0 Отговор
    Алфа и Киа са моите фаворити, от паркетниците Волво ми харесва. Най-лошо изглеждащите коли са Нисана и Тойотата отпред, най-скучна кола VW по традиция.