Last news in Fakti

25 Януари, 2018 10:42 6 755 8

За автомобилите и катастрофите на Висоцки

  • владимир висоцки-
  • автомобили
За автомобилите и катастрофите на Висоцки - 1

Ако беше жив, днес Владимир Висоцки щеше да навърши 80 години. За съжаление той умира на 42 годишна възраст, но за краткия си живот оставя много позитиви в сърцата на почитателите си. Сега ще ви разкажем за автомобилната страст на легендарния съветски поет и музикант.

По времето на Висоцки в бившия вече СССР хората не са имали възможност да карат западни автомобили. Точно поради тази причина колите на Висоцки винаги са предизвиквали интерес у обикновените руснаци. Смята се, че първата му кола е била Волга ГАЗ-21.

За автомобилите и катастрофите на Висоцки

Но тази кола всъщност била на неговия приятел художника Борис Диадоров, обучавал в шофьорско майсторство, на престижната за времето си кола, своя знаменит приятел. Първият собствен автомобил на музиканта е Жигули, което му е подарено от неговия баща. Заради агресивното му шофиране обаче тази кола много бързо отива за скрап.

Следващият автомобил на Висоцки е едно Renault 16, което е внесено от Париж, но Висоцки катастрофира и с него, при това още на първия ден след като попада в ръцете му. Дълго време колата престоява в сервизи и след като е възстановена Висоцки прави пътешествие с нея от Москва до Париж.

За автомобилите и катастрофите на Висоцки

Следват не едно, а две BMW-та 2500, но мечтата на Висоцки е била Mercedes. Малко по-късно той я сбъдва, като се сдобива със знаменития Mercedes-Benz W 116 c регистрационен номер 71 76 ММУ. Следващата кола на Висоцки отново е с марка Mercedes, но моделът е 450.

За съжаление и двата Mercedes-а ги сполетява сходна съдба. С първия Висоцки катастрофира, удряйки се в един трамвай в Москва, а с втория катастрофира извън Москва два месеца по-късно със скорост от близо 200 км/ч. След смъртта на Висоцки последният му Mercedes е възстановен и запазен в музея на руската звезда в Екатеринбург.

За автомобилите и катастрофите на Висоцки


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иоуееееее

    9 9 Отговор
    Айде ся и за колите на лили иванова напишете.
  • 2 джамбазин

    18 1 Отговор
    Гениален, но все пак тъжен и алкохолизиран бард...бързал е да си отиде през цялото време.
  • 3 гнида

    6 5 Отговор
    Той и Георги Марков е карал БМВ , но е умрял злощастно . Тука е същият завършек ....Агент ?

    Коментиран от #8

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 PlimP

    5 2 Отговор
    1, нищо против бабка ти Лили, но Висоцки е класи над нея
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Брадва

    2 0 Отговор

    До коментар #3 от "гнида":

    Безумно тъп си,явно си от ония,които и на белот да паднат пак агенти и руснаци са им виновни