Last news in Fakti

1 Февруари, 2018 10:31 12 583 20

BMW спира производството на M3

  • bmw-
  • m3-
  • f80-
  • m550i-
  • wltp
BMW спира производството на M3 - 1

През май от конвейерите на BMW ще слезе последното M3 F80, съобщава BMW Blog. Преждевременното пенсиониране на модела се налага заради въвеждането на новата Световна хармонизирана процедура за тестове на леки коли (Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure, WLTP), която изисква оборудването му с филтър за твърди частици.

В Мюнхен са решили, че не си струва да инвестират в такива доработки за автомобил на 4 години и би било по-рентабилно да преустановят производството му. Същата съдба очаква и европейската версия на M550i. Мярката няма да засегне купето и кабриолета M4, които ще започнат да се оборудват с филтър за твърди частици най-късно до 1 юни.

За спирането на M3 F80 има и друга причина. Следващото поколение на модела вече бе засичано многократно от фотошпиони и работата по него очевидно върви с бързи темпове. Говори се, че следващата M-тройка ще се задвижва от същия 3.0-литров редови шестак, но с мощност 500 к.с.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Филтър

    18 6 Отговор
    Сега разбираме защо се тръгби за финните частици, ще ги вкарат в колите и ще се сменят на определен пробег, а честито "нов вид такса на километър" ... и пак централен и пак идващ чрез гласуване извън родината :)

    Коментиран от #4

  • 2 антикелеши

    13 25 Отговор
    АЙДЕ МУТРИЧКИ МИНАВАЙТЕ НА ЕЛЕКТРИЧКИ ВАЩА ВЯРА И ПАРАЗИТИ НА ОБЩЕСТВОТО И ЗДРАВЕТО!
  • 3 антикелеши

    10 26 Отговор
    АЙДЕ МУТРИЧКИ МИНАВАЙТЕ НА ЕЛЕКТРИЧКИ ВАЩА ВЯРА И ПАРАЗИТИ НА ОБЩЕСТВОТО И ЗДРАВЕТО!

    Коментиран от #6

  • 4 Чернобил

    7 16 Отговор

    До коментар #1 от "Филтър":

    За някои неща е по-добре да се мълчи според тебе, докато не стане късно. Вижте как хубаво ни казаха след една година, че не е трябвало да ядем зеленчуците след аварията в Чернобил. Чак сега се заговори за финни прахови частици когато убиват по 400 милиона души годишно само в Европа. Мислиш ли че не се знае за вредата им от десетки години? Само че държавен приоритет досега беше брутния вътрешен продукт, а не здравето на населението. С цялата си наглост, автопроизводителите заявяват, че няма да произвеждат електромобили дори да има търсене, защото в тях нямало печалби. Много ясно, че ще предпочитат да произвеждат филтър за прахови частици, който да сменяш на определени километри. Който държи да чува бръмченето на двигателя от сантименти, трябва да е готов да си плаща за това. Кеф цена няма. Скоро цените на електромобилите и ДВГ ще се изравнят не защото електромобилите ще поевтинеят, а защото автомобилите с ДВГ ще поскъпнат.

    Коментиран от #5

  • 5 Никой

    10 5 Отговор

    До коментар #4 от "Чернобил":

    Говориш глупости. Всяка нова технология, изискваща много средства за разработки, е скъпа в началото. Естественото движение на цените на електричките е надолу. Двг колите също ще поевтинеят, защото ще се въвеждат все повече рестрикции и данъци за тях и клиентите ще се насочат към ел, които все повече ще се усъвършенстват. Може да слагат по 1000 филтъра и катализатори, но в крайна сметка решението е електромобила. Сегашната М3ка е сравнително ниско тиражен автомобил и + това е вече почти на края на жизнения си цикъл. Няма смисъл от доработки, които няма да си избият.

    Коментиран от #7

  • 6 Име като гост

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "антикелеши":

    Айде хейтър,твойта,минавай на голяма лъжица да ги ядеш с кеффф, "голям"
  • 7 Марио

    12 4 Отговор

    До коментар #5 от "Никой":

    Електромобил е разрешението друг път.Като не сте осведомени защо говорите.Много сте заблудени.Мислите повърхностно не се задълбочавате.

    Коментиран от #10, #11

  • 8 onq s konq

    12 2 Отговор
    Таман бех събрал пари за такава и тея па ги спреха!Май ше си зимам фтора ръка ама не ми се ще щото може да е пържена и истисквана та да се турим у чудо после !
  • 9 onq s konq

    3 1 Отговор
    Таман бех събрал пари за такава и тея па ги спреха!Май ше си зимам фтора ръка ама не ми се ще щото може да е пържена и истисквана та да се турим у чудо после !

    Коментиран от #17

  • 10 Гост

    4 9 Отговор

    До коментар #7 от "Марио":

    Преди време, когато такива като теб за пръв път са чули думата "смартфон", са си помислили, че е свинско със зеле.

    Коментиран от #12

  • 11 Никой

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "Марио":

    Интересно ми е какво е твоето задълбочено мнение за смъртта на милиони хора заради мръсен въздух в големите градове. В момента друго решение на локалното замърсяване няма.

    Коментиран от #13

  • 12 Марио

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Гост":

    Абе къде отиде при смартфоните бе умник.Сигурно ти още нямаш такъв и то сънуваш.Какво общо има един смартфон с автомобил
  • 13 Марио

    7 2 Отговор

    До коментар #11 от "Никой":

    Решението е да се спрат всички гнилочи над 10 годишна възраст.Да се намалят данъците на новите автомобили.Да се мине на парно и климатици,а не на дърва и въглища,защото не замърсяват само автомобилите.А влаковете,а всичко друго.Да ти обясня ли,че батерията на един електромобил е в пъти по-токсична.Тя облъчва.И производството и след това изхвърлянето й е вредно.Електромобилите хем вредият повече като се изхвърлят хем са непрактични.
  • 14 петров

    2 11 Отговор
    все още не могат да стигнат Алфа Джулия QV По параметри

    Коментиран от #15, #18

  • 15 BMWPower

    11 6 Отговор

    До коментар #14 от "петров":

    Алфа и БМВ, звучи много смешно едно до друго, камоли сравнение, моля те, не се излагай. Тук се говори за автомибили, на къде с тия алфи..
  • 16 onq s konq

    1 3 Отговор
    Карам същата голям боклук излезе.
    С тези четири ауспуха пуши като руски самолетоносач. Пода и се проби и сега я карам с краката като Барми и Ръбъл.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Баиче коле

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "петров":

    Какви са недостижимите параметри

    Коментиран от #19

  • 19 ггг

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Баиче коле":

    Най-малкото е 510 коня... Не се прави на ощипан :)
  • 20 бла бла

    1 2 Отговор
    Ужас, и какво ще карат синчетата на българските крадци, пардон - депутати сега?