Last news in Fakti

15 Февруари, 2018 13:21 7 788 18

Американски дипломат си купи стара Lada

  • lada-
  • ваз-
  • 2106-
  • дипломат-
  • естония-
  • сащ

Съветникът по политическите въпроси към посолството на САЩ в Естония Браян Тим Брок отпразнува 30-ия си рожден ден с необичаен подарък. Дипломатът си купил 31-годишен ВАЗ-2106, съобщава "За Рульом".

Браян обичал книгите, сладоледа и старите грамофонни плочи. Не си падал по помпозните празненства и решил да отбележи юбилея си скромно, като си купи съветска класика.

"Никога не съм искал луксозна кола, но в същото време имах мерак за нещо нестандартно. Мисля, че взех правилно решение. Също като баща ми ценя доброто съотношение между цена и качество, а не престижа. "Ладата" е първият ми личен автомобил и трябваше да се науча да карам с ръчни скорости", разказва дипломатът.

Браян купил за колата гуми с шипове, за да няма неприятни изненади по заснежените пътища на Естония. Новоизпеченият собственик на "шестица" си взел и шапка с бодряшкия надпис "Давай".

Дипломатът признава, че веднага щом взел книжка, ударил минивана на майка си, но се надява спомените с новата му придобивка да бъдат доста по-щастливи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марадона

    87 4 Отговор
    Няма спор че има УНИКАЛНО ЧУВСТВО ЗА ХУМОР, може би най-важното качество в един мъж, което е характерно за НАЙ-БЛАГОРОДНИТЕ, инак колата е чудна за човек който не иска да се вози в модерна пластмасова кутия, без съмнения ще изпита огромно удоволствие карайки тази класика
  • 2 კავკასიონი

    81 6 Отговор
    хубав автомобил си беше ладата още помня как мирише салона връща в едни други времена
  • 3 Спомени

    74 5 Отговор
    Като сега помня деня, в който баща ми купи такава Лада 1600. Беше преди близо 40 години. За времето си беше страхотен автомобил.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Русенец

    25 21 Отговор
    С какво умиление се говори за Американския дипломат и руската кола. Смехория. Ако беше руски дипломат, щеше да е хибридна война ! А този небръснат тип, прилича на таксидижия, но не и на дипломат !
  • 6 вижся

    30 14 Отговор
    от ладата по добро няма бе човек за времето си... всеки го знае това
  • 7 Алексей

    22 25 Отговор
    Като се има предвид че съм набор от 70-те, спомените ми за соц колите са много наситени и ясни.
    За мен едно е ясно, носталгия грам не изпитвам по тази техника. Дори не съм сигурен, че бих си взел запазен екземпляр за колекция. По-скоро Голф 1 или Хонда Сивик например бих избрал.
    Нещата се променят и човек трябва да живее в настоящето и да гледа в бъдещето към промените. А не да живее с носталгия по миналото. Но така разсъждавам аз и не съдя тези, които мислят различно.
    Този каубой е живял в друг свят и на него му е интересно какво е да се докоснеш до соца.
    Аз също така бих си взел един Мустанг от 70-те или от 80-те
  • 8 Алфа Ромео

    17 12 Отговор
    Има ги спомените с тези коли и носталгията по миналото, но ако трябва да бъдем честни западните им аналози от същите години са в пъти по-добри.
  • 9 Патриот

    18 6 Отговор
    Ако имах място, където да я държа и възможност за подръжка като прегледи, данъци, застраховки аз също бих си купил една Лада.
    Ремонтите са ясни.
    Взех си книжка на такъв автомобил.
  • 10 Като гост

    12 11 Отговор
    Не набира, не спира, не завива.
  • 11 filo

    14 18 Отговор
    Да твърдиш, че ладата е добра кола е меко казано нелепо. Да, за соца беше добра, защото нямаше друго. Иначе си е абсолютен боклук във всяко отношение.

    Коментиран от #12

  • 12 Е.С.Т.Е.Т.

    27 3 Отговор

    До коментар #11 от "filo":

    Че то никой не твърди, че тогавашните Лади сега биха били добри коли. Аз съм набор 1955 и съм имал и лада и москвич и трабант и вартбург (точно в този ред). Сега карам бюджетен автомобил - 8 годишен Фокус комби и разликата с колите, които изброих по-горе е от Земята до Луната. Тези коли бяха коли за онова време. Та само си помислете, че ние карахме Лада, а италианците същото нещо само, че Фиат 124. В колите произведени до около 1980-1981 г. нямаше и кой знае каква разлика в качеството спрямо италианските, но след това СССР започна яко да гълта вода и качеството падна рязко. Фиат 124 е кола за широките маси и не предлага кой знае какъв комфорт, но поради всеизвестните икономически и политически обстоятелства у нас близначката му беше "премиум автомобил", а волгата - направо космически кораб.
    Сега бих се радвал на запазен екземпляр не защото колата е нещо особено, а заради спомените, които навява от младостта.
    То това е и логичното обяснение за тази носталгия по соц. возилата. Друга причина просто няма.
    И стига с тая политика! Имам чувството, че ако пуснат някое изречение за проста гайка веднага коментиращите ще намерят повод да се разделят на ушанки и кравари. Що така бе хора? Я си спомнете, че преди всичко сте/сме българи!
  • 13 Шаран БГ

    3 5 Отговор
    Вярно е - българи сме. Добре поне, че се озъртаме като зайци в зеленчукова градина - и до сега да сме останали с биволските каруци.
    Съветникът по политическите въпроси към посолството на САЩ в Естония, г-н Браян Брок е навършил 30 лазарника. Да е жив и здрав!
    Кога събра толкова много опит и знания по политическите въпроси, че стана и "съветник"? И с каква скромна заплата е господина?
    Защо да не си купи една "лада"/ която ще бутуряса някъде, като минивана на майка си/ за зелени хартийки от някой сиромах естонец?
    Последния пък ще си вземе един 17 годишен Голф и така--- търговия да става и "слънце да изгрее и на нашата улица" !
  • 14 Бати Злати

    4 6 Отговор
    То пък какво и е руското на Ладата!? Лиценз на FIAT 124 от 1966 г.5947
  • 15 Кобрата

    10 1 Отговор
    Евала на пича! Да е жив и здрав, да си я кара безаварийно и само на хубави места да ходи с Ладичката!
    Не е важно дали ще е Лада или Джуган, важното е да си пич
  • 16 Абсурди

    3 2 Отговор
    Много интересно съчетание от факти.... 31 годишен, а вече "дипломат" "Дипломат", а няма пари за личен автомобил... "Зрял" "мъж" а удря вана на майка си. Типична историйка за абсурда в днешния "напреднал" свят.

    Коментиран от #17

  • 17 Много си зле

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Абсурди":

    По-интересното е, че не стопляш за какво става въпрос в статията...
    1-во, не, че няма пари да си купи и по-скъпа кола, просто не го блазни луксът и предпочита обикновен автомобил
    2-ро, ударил е ванът на майка му, когато е взел книжка, тоест това може да е било и когато е бил на 18 години, тоест преди 12г...
    Чети внимателно и мисли, преди да пишеш глупости...
    А какво учудващо има, че човекът на 30 години е дипломат? Има дори и по-млади дипломати от него...
  • 18 нагазаки

    1 0 Отговор
    Сега ще я разглобят и ще продадат технологията на Мъск за следващата космическа програма. Те тогава ще разберем дали има извънземни щото ще дойдат да ни целуват ръцете за тая върхова технология.Нека силата бъде с тях..