19 Февруари, 2018 12:19 4 371 10

От най-северната до най-южната кръчма с кола

  • tvr-
  • chimaera-
  • пътешествие
От най-северната до най-южната кръчма с кола - 1

Жител на британския град Плимут на име Бен Кумбс направи едно интересно пътешествие от най-северния пъб в света, до най-южния. Разстоянието от 37 800 километра той премина със стар 20-годишен TVR.

Пътешествието премина през 24 страни и отне на Кумбс седем месеца. Началната точка на маршрута беше от бар в руската част на архипелага Шпицберген, намиращ се близо до северния полюс.

От най-северната до най-южната кръчма с кола

От там старият TVR премина по скандинавското крайбрежия и с кораб достигна Великобритания. Следващата точка (отново с кораб) беше Ню Йорк, откъдето Кумбс пресича Щатите и се отправя към най-южната точка на Чили, където се намира финалната точка на неговото пътешествие - другата кръчма.

За цялото пътешествие колата TVR Chimaera търпи само една повреда. Налага се смяна на съединител. Иначе TVR Chimaera се произвежда от 1992 до 2003 година. Моделът е оборудван с двигател Rover, който е V-образен осемцилиндров с работен обем от 4.0 до 5.0 литра и мощност 243-345 конски сили.

От най-северната до най-южната кръчма с кола


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 cabrio

    18 0 Отговор
    Евала ;)))
  • 2 някой си

    8 8 Отговор
    все пак не е с опел или форд

    Коментиран от #3

  • 3 Зорлем

    7 8 Отговор

    До коментар #2 от "някой си":

    Само дето автопроизводителят TVR май не е между живите от 10-ина години, ако не и повече. Дори по едно време някакъв руски олигарх, или син на такъв, им беше собственик. Демек, този пътешественик и с колело да беше тръгнал, пак щеше да си направи пътуването.
  • 4 смях

    5 1 Отговор
    От 37400км вероятно 2/3ти са на кораб. За 10-15 хиляди километра път и то магистрална мрежа оставаше и да има повреда...
  • 5 ГОУСТ

    1 5 Отговор
    Що не споменат и колко тона вода е духнал през този пробег тоя чайник.Само съединител бил сменил.ХАХАХАХАХАХА.
  • 6 Атанас

    7 1 Отговор
    Моето Пежо 605, бензиново е произведено 1999, почти на 20 години, на 580 000 км е в момента. Съединител съм сменял 2 пъти, 1 път водна помпа. Амортисьори отпред това са 3-ти след оригиналните, отзад 1 път съм сменил. Карал съм я винаги само и основно на дълги преходи из Турция, Гърция, Италия, Испания, Португалия и Франция. Явно не са здрави коли, защото почти не са останали други в движение. Но моята все още ме вози до Турция и Гърция. Та всичко е доста относително.

    Коментиран от #8

  • 7 гост

    0 3 Отговор
    Олеле, какво ли му е било на чоечеца да кара из Чили и Русия на ръчка..... Затова и съединителя е заминал....
  • 8 гост

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Атанас":

    Колата е точно толкова "здрава" колкото е здрава и поддръжката която и прави собственика
  • 9 Ivan S

    2 0 Отговор
    Най-накрая едно смислено приключение!
  • 10 тъйва

    3 0 Отговор
    оставете колатааааа....пиенето му е тарикатлъка в това пътуване!....наздраве!