Last news in Fakti

20 Февруари, 2018 10:56 3 389 14

Рекордни печалби за Renault

  • renault-
  • фифанси-
  • печалба-
  • 2017
Рекордни печалби за Renault - 1

Френската компания Renault се похвали с рекордни финансови резултати за изминалата 2017 година. Оборотът на групата е нараснал с 14.7% до 58.77 млрд. евро, като продажбите са се увеличили с 8.5% до 3.76 млн. автомобила. Операционната печалба за изминалата година е 3.81 млрд. евро, което е ръст с 15.9%.

Интересното е, че печалбата надхвърля очакванията на аналитиците в бранша, които бяха прогнозирали малко около 3.5 млрд. евро. След всички данъци и такси, чистата печалба за Renault за 2017 година е 5.21 млрд. евро, което е ръст с 47.1%.

Въпреки рекордните печалби от Renault очакват още по-големи през 2018-а, като прогнозират ръст на световния пазар на автомобил с 2.5% - на европейските пазари ръст с 1%, а на китайския - 5%. През седмицата съветът на директорите удължи договора на Карлос Гон с още четири години. От своя страна Гон обеща да направи алианса неразрушим.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    30 0 Отговор
    Браво на Рено, спаси Нисан от фалит, но и получи добри технологии.
    Ползването на еднакви платформи спестява огромни суми пари и печалбата се увеличава.
    Дано не е журналистическа грешка тая печалба или е 4.71%?
  • 2 3243

    1 26 Отговор
    Ааа... VW са велики! Няма как това да е вярно.. френските коли са боклуци... Дизелгей... ала бала японски неразрущими суперсувалки. :Д
  • 3 Вихъра

    22 1 Отговор
    Рено/Нисан се развиват доста добре последните години. В алианса има сериозно държавно участие което е гаранция за стабилност.
    Ако увеличат моделната гама може би ще увеличат продажбите.

    Предпочитам немски произход с V6 дизел, но знае ли човек. Може един Талисман след време да покарам..

    Коментиран от #10

  • 4 Гошо

    20 0 Отговор
    Това е така, защото повечето от моторите им се вграждат в Мерцедес.
    Купуваш Мерцедес, получаваш Рено.
    И обратното.

    Коментиран от #6, #9

  • 5 Рамбо Силек

    24 1 Отговор
    От години бяха грозници,но в последно време ги заглеждам по пътя.Особенно служебно clio с младо гадже в него...
  • 6 По вероятно

    8 4 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Искаш да кажеш, че като си купиш Рено получаваш Мерцедес?
    Щеше да е много изгодно, но Рено си остава Рено въпреки не лошия дизайн и технологичния интериор.
  • 7 Недоглеждане

    10 0 Отговор
    Определено има греки в превода.
    1.Не е операционна а оперативна.
    2.Оперативната печалба е 3.81 млд. а чистата е 5.21 млд?
    Тоест бърка се марката рено с Групата рено според мене!!!
  • 8 вижся

    7 1 Отговор
    Е нормално, фирмите искат добри фирмени коли, как да не печелят хората - хитри са, като изключим недуразомението Captur със задни барабанови спирачки за 30 бона. Дори новите им Alpine и меган RS са направо бижута на колела...
  • 9 не съм съгласен

    0 6 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Не е точно така, става въпрос за 180 двигателите, които не са направени от рено а само технологията и скиците им са предоставени на Мерцедес, да ги направят те самите. Така че си остават Мерцедес дори и да са по френска технология. Истинските немски двигатели са големите о 220 (ц,е,а и.т.н) нагоре.

    Коментиран от #11

  • 10 Зорлем

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Вихъра":

    Пък правителството на Долна Саксония, или както там ѝ е името на провинцията, изобщо няма собственост във Фолксваген. Хич даже! И дори ЕС не ги разследва преди години за незаконна държавна помощ по тази линия.
  • 11 Ти си в грешка

    9 1 Отговор

    До коментар #9 от "не съм съгласен":

    Пълни глупости, всички 4 цилиндъра дизели мерцедес са на рено двигатели. Карал съм комби е класа 2016 160 коня дизел 6 скорости и си върви точно като мерцедес. Мерцедес са избрали мотори на рено за щото са най енергоефективни и решават да се съдредоточат върху 6 цилиндровите дизели
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Мммм

    10 0 Отговор
    Държавното участие в Рено е 15% така че няма как да е голяма, а и това както обеща Гон няма да продължи дълго. Що се отнася до двигателите вграждани в Мелцедес, то те са готово взети от Рено и по този начин се намаляват разходите за изработването на двигател,които не са никак малки, а и двигателя на Рено самите германци го сочат,като високо ефективен. По този начин Мерцедес насочват усилията си в изработването на 6,8 и 12 цилиндрови мотори, а между другото Мерцедес и Рено са в здружение, като увеличиха обмена си на акции. Това е пример за добро сътрудничество, а от там и намаляване на разходите.
  • 14 МЕРЦЕДЕС

    4 0 Отговор
    Направихме и ние пикап МЕРЦЕДЕС =КУПИХМЕ едно канго и му поставихме Емблема МЕРЦЕДЕС ЗА 10000 ЛЕВА Това е новия пикап мерцедес!