20 Февруари, 2018 13:16 7 047 6

Стар масълкар с характеристики на Bugatti

  • масълкар-
  • тунинг-
  • ring brothers-
  • тунинг-
  • amc javelin
Стар масълкар с характеристики на Bugatti - 1

Разказвали сме ви за част от продукцията на тунинг ателието Ring Brothers - компания, занимаваща се с превръщане на стари коли в хот-род с умопомрачаващи динамични характеристики. Сега ще стане дума за последния им проект, който ползва за база класическия масълкар AMC Javelin.

Стар масълкар с характеристики на Bugatti

Стоковият AMC Javelin е снабден с 6.4-литров V-образен осемцилиндров бензинов мотор, мощността на който е 315 конски сили. Това обаче съвсем не е достатъчно за специалистите от Ring Brothers, които монтират на колата 6.2-литров двигател с механичен компресор.

Стар масълкар с характеристики на Bugatti

Новият агрегат е заимстван от Dodge Charger Hellcat, но е допълнително форсиран, като мощността му достига до впечатляващите 1 036 конски сили. Този мотор работи съвместно с четиристепенна автоматична скоростна кутия, която е допълнително усилена, за да издържа на огромния въртящ момент.

Стар масълкар с характеристики на Bugatti

Освен новия двигател, колата се сдобива с ново окачване, като отзад ресорите са заменени с многолостова конфигурация. Спирачките също са заменени, като новите са много по-големите Baer 6S, разполагащи с шестбутални апарати. Карбонов капак и разширени калници завършват картината.

Стар масълкар с характеристики на Bugatti

За да бъде монтиран двигателят V8 Hellcat се налага удължаване на автомобила със 150 мм. Сниженото окачване пък завършва с нископрофилни 20-цолови гуми с размери 335/30. В салона се появяват спортни кресла и волан, както и доста нови прибори на арматурното табло. Бутонът за палене е с надпис Eject (катапулт).

Стар масълкар с характеристики на Bugatti


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Класически Българин

    16 7 Отговор
    Въпроса е къде може да се направи дупчица за газовата? Ехеее то било 6.4 ли ве, то ще е по голям двигателя от нея... нема толкова газ в БГ да го захрани това нещо... мани тцтц
  • 2 kranki

    7 5 Отговор
    и кое е старото в тая кола
  • 3 Руското посолство

    19 7 Отговор
    Не струва! Друго си е нашата Веста като излезе някой ден със 180 кс !
  • 4 Язе

    5 1 Отговор
    Красива е....и силна.
  • 5 Аутогруп свищов

    0 3 Отговор
    Ства за автокъщицата да се лъсне за търговйка у свищов с нея бая пичета ша хвана нищо че съм вече за смях че съм на сухо бая години и само го бруля сам и къщи на килима ама с нея ша имам шаимаааа котенца оуууу бая съм загорял като се сетя колко пъстърма ша осмуча с нея оххх майка само да не разбира че ми дърпат сухата пара
  • 6 гощо

    5 0 Отговор
    КРАСОТА!!!!