Last news in Fakti

21 Март, 2009 12:46 2 575 2

Mercedes-Benz SLS AMG

  • mercedes-benz-
  • sls-
  • amg-
  • mclaren-
  • mercedes-benz sls amg

Сътрудничеството между Mercedes-Benz и McLaren остави известно разочарование у германците. SLR така и не успя да покрие очакванията за достатъчно продажби и маркетолозите трябваше да прибягват до допълнителни стимули в лицето на специални серии, за да бъдат достигнати планираните 4 000 бройки. Първо бе лансиран кабриолет, след това 722 Edition, а накрая и напълно лишеният от покрив и предно стъкло SLR Stirling Moss, преди моделът окончателно да бъде изпратен по живо, по здраво тази пролет.

Слухове за следващия суперкар на Mercedes-Benz се носят отдавна. Още преди две години папараци прихванаха първите мулета на бъдещия Gullwing. Вместо да отричат за съществуването на проекта, немците направиха точно обратното. Противно на практиката даже си позволиха да пуснат сами снимки на замаскирания SLS, който се разработва изцяло от придворното тунинг ателие AMG, и предварително поднесоха на публиката и специалистите някои подробности за автомобила.Наследникът на легендарния Gullwing ще бъде изработен изцяло от алуминий. За първи път в историята на Mercedes-Benz от лекия метал ще бъдат направени както външните панели на купето, така и пространствената рама. Благодарение на това решение ще бъде постигната маса от 1 620 кг. Разбира се, суперкарът ще има същите вдигащи се нагоре врати, които превърнаха в икона 300SL преди повече от половин век.

SLS ще бъде оборудван с познатия 6.2-литров V8 на AMG, монтиран зад предния мост. Мощността му ще достига 420 кВт (571 к.с.), а максимумът на въртящия момент - 650 Нм. Тунинг майсторите твърдят, че сглобяваните на ръка мотори имат 120 изцяло нови части, главно по всмукателния и изпускателния тракт, мазителната система и коляновия вал.

Задният мост ще се задвижва посредством 7-степенен трансаксъл с два съединителя и карданен вал от въглерод. Монтирането на скоростната кутия в блок със задния мост позволява разпределение на масата в съотношение 48:52 в полза на задницата.

По предварителни данни SLS AMG ще ускорява до 100 км/ч за 3.8 сек., а максималната скорост ще бъде ограничена на 315 км/ч. Новият Gullwing ще струва два пъти по-евтино от SLR - $250 000, а продажбите започват следващата пролет.

Димитър Димитров


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 vaka

    8 3 Отговор
    mercedes nqma lo6
  • 2 Н. Първанов

    3 4 Отговор
    Има - А-класата, Смарт-а, старите С-класи(разбирай"це")... :Р