Last news in Fakti

22 Февруари, 2018 10:56 3 819 13

Стар Accord с мотор от Tesla ускорява за 2.7 сек.

  • honda-
  • accord-
  • tesla-
  • тунинг-
  • електромобил
Стар Accord с мотор от Tesla ускорява за 2.7 сек. - 1

Потребител от YouTube, подписващ се с никнейм Jimmy Built монтира на стара Honda електродвигател от Tesla. Става дума за Accord от първо поколение, който след доработката е кръстен Teslonda.

Ускорението на електромобила е заснето на видео и е равно на 2.7 секунди от 0 до 100 км/ч. По-конкретно Jimmy Built използва силов тракт Performance от фирмата HSR Motors. Тази компания е специализирана в доработка на електродвигателите на Tesla.

След нейната намеса електромоторът разполага с 534 конски сили и с максимален въртящ момент от 600 Нм. Двигателят се захранва от акумулаторен блок, заимстван от Chevrolet Volt. Вижте ускорението на старата Honda с доработен електромотор от Tesla.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ускорение

    23 3 Отговор
    Едно електромоторче и една батерия от моргата прави едно купе от ... моргата по-бърз по ускорение автомобил от повечето чисто нови Поршета!

    Коментиран от #7

  • 2 гост

    9 10 Отговор
    И това "чудо" може ли да влезе в завой както Порше или ще остане нейде измежду дърветата?
    И аз ги харесвам Теслите, но днес една мина покрай мен, човека си говореше през хендсфри, а звука от колоните се чуваше като високоговорител извън купето. Имаше едни индийски нокии за 10лв - те бяха същите. Та като продаваш кола за 75х.долара трябва да е на ниво, а това, което чух и видях бе много под нивото. Жалко.
  • 3 Дикембе Мутомбо

    9 3 Отговор
    Съсипали са класиката...

    Коментиран от #6

  • 4 Японеца

    2 6 Отговор
    Как още не е изгнила тая Хонда ?
    До 1998г. Хонда не са защитени добре и гният яко!
  • 5 Зорлем

    2 3 Отговор
    А ще има ли сили да направи такова ускорение повече от 2 пъти например в един следобед?
  • 6 Ото

    7 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дикембе Мутомбо":

    Точно това и на мен ми мина през ума, веднага щом видях колата. Жалко за хубавото купе.
  • 7 гост

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Ускорение":

    Поршетата са масовка , то Ферари и Ламборгини няма с такова ускорение , а прословутото Бугати е по-бързо с чудовищните 0,1 секунда !!!!!! И това е най-слабия мотор на Тесла , "доработен" с нещо като чип тунинг , вътре нищо не е пипано и тая батерия изобщо не може да го "нахрани" за да покаже какво може наистина !!

    Коментиран от #9

  • 8 шит

    1 1 Отговор
    Хонда Урод ;)))
  • 9 Зорлем

    0 2 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Еха, ама верно ли ако има достатъчно ток ел. двигател е много як и прави много яки работи? А стига, бе! Ти се шегуваш.

    Тц, тц, тц, гледай ти. Пък ние тъпите и назадничави се чудим каква е тая екологичност, че разни локомотиви и минни самосвали ги правят с ел. двигатели от десетки години.

    Е, возят си там по някой друг дизелов генератор да ги захранва, щото батериите нали таковата, хм, никакви ги няма, ама важното е, че електрическия двигател е номер едно и е голямата работа. Това батериите са временна спънка, нали? Няма как да е иначе. Все пак и Мъск и Фискер, че и Дайсън дори, казаха, че след 1, 2, 3, 5 години (ненужното да се зачеркне!) ще има батерии с капацитет от стотици киловати и ще струват по две за лев, нали?

    Ама аз все пак да попитам - тая Хонда ще може ли да направи няколко такива драг гонки в един следобед тази седмица? Не след 5, не след 10 години, а днес. Отговорът вероятно е да, може, но ако си носи достатъчно на брой заредени предварително батерии.

    Коментиран от #10, #13

  • 10 Ха ха

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Зорлем":

    Изкара логика!

    Ако е бензинова, зарежат резервоара при производството на автомобила , карат няколко десетки години без да зареждат, а накрая източват горивото и го сипват в чисто нов автомобил, за да кара и той няколко десетки години с него и да прави такива стартове.

    Като свърши батерията, правиш точно както като ти свърши резервоара - ЗАРЕЖДАШ Я!

    Коментиран от #11

  • 11 Зорлем

    0 1 Отговор

    До коментар #10 от "Ха ха":

    Наистина ли трябва да ти задам супер тъпите въпроси - колко често се налага зареждането с бензин/дизел и за колко време става това?

    Не, не може да си толкова несъобразителен и "не-остър"!
  • 12 Ха ха

    2 0 Отговор
    "Ама аз все пак да попитам - тая Хонда ще може ли да направи няколко такива драг гонки в един следобед тази седмица?"

    "ня̀колко — наречие (тип 188) редактиране
    Значение
    неопр. мест. Неизвестно или неопределено колко, но не много; неголямо количество. "

    Без зареждане, ще направи поне 10, следователно отговора е положителен! Не е нужно да си носи батерии, може просто да ги зареди НЯКОЛКО ПЪТИ на стандартно 22kW зарядно за 40 мин. и да направи още НЯКОЛКО гонки същия следобед. Има вариант и да презареди от Нисан Лииф, който има тази опция ОЩЕ ДНЕС, а в бъдеще всички електрически автомобили ще я имат.
  • 13 Ищван

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Зорлем":

    Хаха! Объркал си си името bratz. Треаше да е Злобен :)

    Старата Тесла с малката батерия дава 28 последователни драг старта
    https://www.greenoptimistic.com/tesla-p85d-drag-races/
    и за разлика от останалите драг кошници не ходи до пистата с репатрак и НЯМА нужда от разглабяне и пълна инспекция след всеки драг шампионат. В тубата има Tesla Racing Channel - гледай и се учи :)