3 046 13

Стар Accord с мотор от Tesla ускорява за 2.7 сек.

Радослав Славчев

Потребител от YouTube, подписващ се с никнейм Jimmy Built монтира на стара Honda електродвигател от Tesla. Става дума за Accord от първо поколение, който след доработката е кръстен Teslonda.

Ускорението на електромобила е заснето на видео и е равно на 2.7 секунди от 0 до 100 км/ч. По-конкретно Jimmy Built използва силов тракт Performance от фирмата HSR Motors. Тази компания е специализирана в доработка на електродвигателите на Tesla.

След нейната намеса електромоторът разполага с 534 конски сили и с максимален въртящ момент от 600 Нм. Двигателят се захранва от акумулаторен блок, заимстван от Chevrolet Volt. Вижте ускорението на старата Honda с доработен електромотор от Tesla.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ускорение
  Отговор
  1 11:06  22.02.18
  Едно електромоторче и една батерия от моргата прави едно купе от ... моргата по-бърз по ускорение автомобил от повечето чисто нови Поршета!

  Коментиран от #7

 • гост
  Отговор
  2 11:11  22.02.18
  И това "чудо" може ли да влезе в завой както Порше или ще остане нейде измежду дърветата? И аз ги харесвам Теслите, но днес една мина покрай мен, човека си говореше през хендсфри, а звука от колоните се чуваше като високоговорител извън купето. Имаше едни индийски нокии за 10лв - те бяха същите. Та като продаваш кола за 75х.долара трябва да е на ниво, а това, което чух и видях бе много под нивото. Жалко.
 • Дикембе Мутомбо
  Отговор
  3 11:18  22.02.18
  Съсипали са класиката...

  Коментиран от #6

 • Японеца
  Отговор
  4 11:38  22.02.18
  Как още не е изгнила тая Хонда ? До 1998г. Хонда не са защитени добре и гният яко!

 • Зорлем
  Отговор
  5 12:55  22.02.18
  А ще има ли сили да направи такова ускорение повече от 2 пъти например в един следобед?
 • Ото
  Отговор
  6 13:43  22.02.18

  До коментар #3 от "Дикембе Мутомбо":

  Точно това и на мен ми мина през ума, веднага щом видях колата. Жалко за хубавото купе.
 • гост
  Отговор
  7 17:16  22.02.18

  До коментар #1 от "Ускорение":

  Поршетата са масовка , то Ферари и Ламборгини няма с такова ускорение , а прословутото Бугати е по-бързо с чудовищните 0,1 секунда !!!!!! И това е най-слабия мотор на Тесла , "доработен" с нещо като чип тунинг , вътре нищо не е пипано и тая батерия изобщо не може да го "нахрани" за да покаже какво може наистина !!

  Коментиран от #9

 • шит
  Отговор
  8 21:48  22.02.18
  Хонда Урод ;)))
 • Зорлем
  Отговор
  9 09:38  23.02.18

  До коментар #7 от "гост":

  Еха, ама верно ли ако има достатъчно ток ел. двигател е много як и прави много яки работи? А стига, бе! Ти се шегуваш. Тц, тц, тц, гледай ти. Пък ние тъпите и назадничави се чудим каква е тая екологичност, че разни локомотиви и минни самосвали ги правят с ел. двигатели от десетки години. Е, возят си там по някой друг дизелов генератор да ги захранва, щото батериите нали таковата, хм, никакви ги няма, ама важното е, че електрическия двигател е номер едно и е голямата работа. Това батериите са временна спънка, нали? Няма как да е иначе. Все пак и Мъск и Фискер, че и Дайсън дори, казаха, че след 1, 2, 3, 5 години (ненужното да се зачеркне!) ще има батерии с капацитет от стотици киловати и ще струват по две за лев, нали? Ама аз все пак да попитам - тая Хонда ще може ли да направи няколко такива драг гонки в един следобед тази седмица? Не след 5, не след 10 години, а днес. Отговорът вероятно е да, може, но ако си носи достатъчно на брой заредени предварително батерии.

  Коментиран от #10, #13

 • Ха ха
  Отговор
  10 12:43  23.02.18

  До коментар #9 от "Зорлем":

  Изкара логика! Ако е бензинова, зарежат резервоара при производството на автомобила , карат няколко десетки години без да зареждат, а накрая източват горивото и го сипват в чисто нов автомобил, за да кара и той няколко десетки години с него и да прави такива стартове. Като свърши батерията, правиш точно както като ти свърши резервоара - ЗАРЕЖДАШ Я!

  Коментиран от #11

 • Зорлем
  Отговор
  11 14:11  23.02.18

  До коментар #10 от "Ха ха":

  Наистина ли трябва да ти задам супер тъпите въпроси - колко често се налага зареждането с бензин/дизел и за колко време става това? Не, не може да си толкова несъобразителен и "не-остър"!
 • Ха ха
  Отговор
  12 23:28  23.02.18
  "Ама аз все пак да попитам - тая Хонда ще може ли да направи няколко такива драг гонки в един следобед тази седмица?" "ня̀колко — наречие (тип 188) редактиране Значение неопр. мест. Неизвестно или неопределено колко, но не много; неголямо количество. " Без зареждане, ще направи поне 10, следователно отговора е положителен! Не е нужно да си носи батерии, може просто да ги зареди НЯКОЛКО ПЪТИ на стандартно 22kW зарядно за 40 мин. и да направи още НЯКОЛКО гонки същия следобед. Има вариант и да презареди от Нисан Лииф, който има тази опция ОЩЕ ДНЕС, а в бъдеще всички електрически автомобили ще я имат.
 • Ищван
  Отговор
  13 22:58  26.02.18

  До коментар #9 от "Зорлем":

  Хаха! Объркал си си името bratz. Треаше да е Злобен :) Старата Тесла с малката батерия дава 28 последователни драг старта https://www.greenoptimistic.com/tesla-p85d-drag-races/ и за разлика от останалите драг кошници не ходи до пистата с репатрак и НЯМА нужда от разглабяне и пълна инспекция след всеки драг шампионат. В тубата има Tesla Racing Channel - гледай и се учи :)

Напиши коментар:


Публикувай