23 Февруари, 2018 13:10 6 081 2

Парадните коли на Тайланд са... VW Thing

  • тайланд-
  • volkswagen-
  • type 181
Парадните коли на Тайланд са... VW Thing - 1

Тайландците, подобно на повечето държави, имат "ден на националната армия". Той се празнува на 18 януари, но това едва ли вълнува много хора у нас. По-интересното, което искаме да ви разкажем, е с какви коли се движат на парада висшите военни на Тайланд.

става дума за отлично запазени открити Volkswagen-и от модела Type 181 или познат още като Thing. При това тези автомобили не се използват за "работни коне", а имат строго определени парадни функции.

Парадните коли на Тайланд са... VW Thing

От снимките се вижда, че освен в идеално състояние, емблемите с логото на VW са заменени със знака на тайландската армия. Тези автомобили се произвеждат от 1969 до 1972 година в Германия, след което производството им е изнесено в Мексико.

То обаче приключва през 1980 година. Излиза, че колкото и нови да са военните парадни машини, те са на не по-малко от 38 години. Много такива автомобили са изнесени за Индонезия и именно от там са внесени в Тайланд.

Парадните коли на Тайланд са... VW Thing


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай тай

    15 1 Отговор
    Тайландците са пичаги, само те и още 3-4 държави в света не са били никога ничии колонии
  • 2 Робот

    13 4 Отговор
    Мнооого смешно, ние и такива нямаме!
    На следващия парад ще трябва да участват джиповете на Борисов и Цветанов та да уплашим враговете. Щото те са си танкове, се факто.