23 Февруари, 2018 14:41 19 365 14

Защо кражбите на коли се увеличават?

  • автомобили-
  • кражби-
  • тенденция

Отговор на този въпрос ни дават Националното бюро за борба с престъпленията в сферата на застраховане (NICB). Американците правят изследването на територията на САЩ, но по техни думи то се отнася и за много други страни, включително и тези от Европа.

Причината е в значителното повишаване на цените на резервните части за автомобили в световен мащаб. Те правят сравнение с цените на основни възли и агрегати, като двигател, калници, фарове, гуми, джанти и т.н.

Според експертите, към днешна дата цените на всички резервни части за един автомобил, значително надхвърлят цената на цялата кола като нова. Крадците обаче не разпродават всичко от крадения автомобил.

Те взимат от него само най-ценните възли и агрегати, които са трудно проследими така и заработват достатъчно. Тенденцията за увеличаване на цените на резервните части остава в прогрес, така, че според експертите от NICB и броят на крадените коли ще продължи да се увеличава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Еее

    26 12 Отговор
    Защото нямат хората пари да си купят.
  • 2 вижся

    24 5 Отговор
    ми данъци, винетки, инфация... всичко се увеличава пропорционално като за начално, какво да очаква човек
  • 3 Факт

    28 9 Отговор
    Причината е глада и мизерията-факт.
  • 4 амг вечна мощ

    28 7 Отговор
    Нямат пари хората затова,не може свинетката да казва ,че хората бягат към други държави ,защото били алчни ,НЕ Е така бягат от безпаричие!
  • 5 ТМВ

    34 5 Отговор
    А бе тук в Дубай защо не крадат коли?!
    Някой по умен да ми отговори...

    Коментиран от #12

  • 6 Гост

    16 3 Отговор
    Защото производителите чрез маркетинг гледат да набутат произведените си боклуци...след което започва реалната им печалба...От части и подръжка...

    Коментиран от #7

  • 7 много мислят така

    28 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Липсата на здрави закони и никакъв страх от наказание!! Спомнете си как Крум е наказвал крадците? Защо ли никой не иска да бъдат строги законите???? Кражбата не е дребно хулиганство, а посегателство над личната собственост- кола, къща, семейство!! Защо държавата не защитава тази собственост със строги закони?? За да има беззаконие и корупция- няма друг отговор!!
  • 8 гражданин

    16 4 Отговор
    Кражбите се увеличават,защото няма закони и престъпниците са навързани с полицията и моргите за коли.Това е затворен кръг в който трудно се влиза и от който всички посочени печелят.Трябват по-строги закони,в това число и за полицаите.Моргите трябва да се проверяват постоянно и да се държат под строг контрол.Престъпниците трябва жестоко да се наказват,защото това е посегателство срещу частната собственост.И постоянно гледаме крадци,които полицията познава,а пък те си ходят на свобода или получават условни и съвсем малки присъди.
  • 9 Знаеш ганьо

    10 1 Отговор
    Ведна казвам защото гладът стана още по голям
  • 10 Slavic Vibes

    13 1 Отговор
    Какъв бизнес може да преуспее в България? Тук се търси само пиене—барове, кръчми, механи, а не всеки има пари да поддържа заведение! Търси се продажба на боклуци и дрешки, като всеки втори е дребно търговче и вади 500 лв. на месец. С 500 лв. семейство храни ли се? Hell, дори себе си не мога да издържам на 500 лв.
  • 11 Иван

    13 1 Отговор
    В парламента всички са крадци, но се разхождат на свобода и продължават да крадът!
    Но те крадът законно!
  • 12 Защо

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "ТМВ":

    Защото имат добър автобусен транспорт-с климатизирани спирки. Шегувам се-защото като те барнат че си ПИПКО-ПИПЧЕВ и те пращат на почивка в хотел под земята за 2-3 години. Дали съм прав КОЛЕГА ?
  • 13 Гост

    9 2 Отговор
    Само едно сравнение ще ви дам и повече няма да коментираме.
    Сестра ми живее в Швейцария . Годишната винетка и е около 67лв в наши пари . Средната заплата и е около 5000лв на месец. Тук винетката е 97лв и средната заплата е около 800лв . Излиза ,че ние сме по богати и материално осигурени от швейцарците. Докато продължаваме да си мълчим и търпим , ще продължават да ни мачкат. Прост народ сме и прост ще си останем.
  • 14 vasik atanasova

    1 0 Отговор
    ЗАЩОТО НЯМА СТРАХ