Last news in Fakti

24 Февруари, 2018 11:54 29 713 60

Ужасяващ или не, Mercedes X-Klasse e в БГ

  • mercedes-benz-
  • x-klasse-
  • българия
Ужасяващ или не, Mercedes X-Klasse e в БГ - 1

"С пускането на луксозния пикап X-Klasse Mercedes-Benz пое риск, който не се оправда", смята старши вицепрезидентът на BMW за азиатския и южноафриканския пазар Хендрик фон Кунхайм. Висшият мениджър бил разочарован след запознанството си с новия модел на конкуренцията на автосалона в Женева през пролетта и заяви, че той е ужасяващ.

Въпреки многобройните критики, този модел започна офанзива в класа на пикапите и вече се продава и у нас. Премиум пикапът, който е клонинг на Nissan Navara, влиза на български пазар с начална цена 63 780 лева с включено ДДС.

Ужасяващ или не, Mercedes X-Klasse e в БГ

Mercedes-Benz X-Klasse e първият средноразмерен пикап в историята на марката. Автомобилът е базиран на Nissan NP300 Navara и разработен в сътрудничество с френско-японския алианс Renault-Nissan.

Х-класата бе отличена с пет звезди на Euro NCAP – най-високото отличие на независимия тест за сигурност. Пикапът на Mercedes-Benz се представи най-добре в категориите безопасност за пътници, безопасност за деца, предпазване на пешеходци и асистиращи системи.

Ужасяващ или не, Mercedes X-Klasse e в БГ


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гмг

    63 16 Отговор
    Хибрид между Нисан, Рено и Мерцедес с едва ли кой знае каква проходимост и товароносимост и на абсурдно висока цена - какъв ли успех ще има? Още повече пикапите тук изобщо не са популярно камо ли за сигурно поне 50-60 бона.
  • 2 Петър

    59 49 Отговор
    Пълен ужас. Изобщо мерцедес в плследните 5 години нямат една сностна от към интериор и екстериор кола. Абсурдни дизайни и нищо общо с класата която предлагаха в по старите модели.
  • 3 Гост

    67 22 Отговор
    Това е автомобил за фермери. В Европа сме толкова разлигавени, че ако не е нещо с 2 литра мотор и повече от 2 тона, веднага го оплюваме.
    Но в САЩ смятам, че този модел ще е успешен, защото там хората не робуват на нищо, освен на практичност.
    Пък Кунхайм да си гледа БМВ, защото няма как да проумее, че Мерцедес печели доста и от камиони и автобуси. Да си гледат мотоциклетите и автомобилчетата и да не дават акъл за по-едрогабаритна техника.
    На мен лично, този пикап много ми харесва, само че нямам нито ранчо, нито ловно стопанство.

    Коментиран от #7, #22, #33

  • 4 Той

    43 22 Отговор
    Петре карай си Е39-та и недавай мнение за коли,които пръснаха ауди и бмв точно в последните 5 години за които говориш

    Коментиран от #59

  • 5 обикновен Бг

    42 42 Отговор
    Какъв мерцедес бе, това е рено.Още преди МНОГО години рено купи мерцедес И ГО РАЗПРОДАДЕ НА ЧАСТИ.
    Заводите на мерцедес ги купи киа, а дизайнерите и инжинерните екипи ги привлякоха от хюндай и тойота.
    ТОВА Е МЕРЦЕДЕС ТОЛКОВА КОЛКОТО А3 СЪМ ЯДРЕН ФИЗИК.

    Коментиран от #16, #32

  • 6 Милен

    29 22 Отговор
    Към Петър, аз карам последен модел на Е клас и не мога да кажа че нито интерионо нито екстериорно не е сностна.А мисля че ти дори не си се качвал в такава и недей да даваш мнение без да имаш опит моля.А между другото ти каква кола караш(притежаваш).Същото се отнася и за господина по-горе (ГМГ)

    Коментиран от #24, #53

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Рил

    28 51 Отговор
    Мерцедес отдавна изгуби своята "класа" и сега с такива пикапи и други извръщения слиза на нивото на Greatwall и други азиатски НЕ ПРЕМИУМ марки (За каквата Мерцедес все още се смята) в жалък опит да продава нещо за да трупа печалби и да опитва да издърж на конкуренцията. Мерцедес прави камьони,автомобили,автобуси,бусове,джипове,пикапи и велосипеди НИЩО ЧУДНО СКОРО И МОТОКАРИ ..... Докато БМВ във времента когато едни се сливаха други се купуваха трети фалираха и т.н. остана стабилна и не само те правеха рекордни продажби БЕЗ ДА ИМАТ НУЖДА ОТ ПИКАПИ И КАМЬОНИ останах една стабилна самостоятелна марка разчитаща на ПРМИУМ ИМЕТО СИ!!!ОТ БМВ НИКОГА НЯМА ДА ВЗЕМАТ ШАСИ НА НИСАН ЗА ДА НАПРАВЯТ ТЯХНА КОЛА ЗАЩОТО СА БМВ А НЕ БЕНЦ!

    Коментиран от #11, #12, #13, #18

  • 10 Гост

    50 6 Отговор
    Пише се КАМИОНИ!!!Аман от неграмотници с БМВ-та.
  • 11 Чичу Ади

    21 3 Отговор

    До коментар #9 от "Рил":

    Забравяш, че си съдействат с Тойота доста тясно. А това кой какво продава, си е изцяло негова работа, стига да го продава. От малък съм фен на баварците от Мюнхен, но като махна фенщината не мога да кажа, че са нещо повече от Ауди или Мерцедес. Според мен дори са си заформили картел. Пикапа наистина е дупка, но едва ли МБ разчитат на него да удвои продажбите си. Опипват почвата, както направиха БМВ с Х6. В САЩ никога няма да пробият, защото там са патриотично настроени и всеки си купува Ф150, за да покаже на другите колко голям американец е. Когато американците и японците предлагат много добро качество на разумна цена, едва ли ще има ниша за МБ там. Да не забравяме, че Форд имат и луксозни изпълнения на Ф150, които засенчват Х клас.

    Коментиран от #27

  • 12 Аман от простаци с кенефи наречени БМВ!

    22 25 Отговор

    До коментар #9 от "Рил":

    Ти пък млъкни по-добре, защото и бмв са продажници! М-ката на бмв от къде идва? Всичко е започнало от Форд! И недей да хейтваш марката Мерцедес-Бенц, защото хората по цял свят казват "Мерцедес и всички останали, кралят на пътя!"

    Коментиран от #17

  • 13 Фен на БМВ

    17 18 Отговор

    До коментар #9 от "Рил":

    Дават ти минуси колега, ама скоро като четох една статия за Мерцедес. Пише, че в по-малките коли с по-слаби двигатели ще слагат двигател на Рено. Е не, купуваш Мерцедес, а сърцето му Рено. Хахахаха. Абе нека си продават камиони,автобуси и пикапи. Скоро и колелета....

    Коментиран от #14

  • 14 Гост

    20 7 Отговор

    До коментар #13 от "Фен на БМВ":

    Чел си статия - верно ли? А случайно да си чел, че във Формула 1 Мерцедес е от години лидер - и не като доставчик на двигатели, както бяха Рено и Хонда, а с напълно техен отбор?!
    А сега като излезе AMG Project 1, BWM само ще мечтаят да автомобил в този клас!
    Факт е, че Мерцедес започна да губи идентичност последните години, но това стана и с BMW и с AUDI и с всички.

    Коментиран от #20

  • 15 Милен

    7 5 Отговор
    TOYOTA TUNDRA 5.7 V8 - на нея прилича

    Коментиран от #45

  • 16 Стоянов

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "обикновен Бг":

    Умник!
  • 17 Stoich

    12 5 Отговор

    До коментар #12 от "Аман от простаци с кенефи наречени БМВ!":

    Кралят на пътя? Да, преди много време. След Герхард Шрьодер тази марка освен че доработи ръждата до перфектно състояние, друго не постига!
  • 18 Stoich

    34 14 Отговор

    До коментар #9 от "Рил":

    БМВ е премиум марка във фантазиите на циганите и селяндурите. Дървеняшка возия, никаква ергономия, пълен боклук за парите, които струва! Но все пак е мечта на всички селски бекове и бръмчалки.

    Коментиран от #21, #31, #40

  • 19 куку руку ку

    12 1 Отговор
    Махни емблемата и става Тойота Хайлукс...
  • 20 Max

    9 6 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Ааа, не с всички. Алфа намериха пътя и се движат доста добре. И с новите 6C просто къртят конкуренцията.
  • 21 Чичу Ади

    7 11 Отговор

    До коментар #18 от "Stoich":

    Така е, но само в маалата в която живееш. Ако имаше малко мозък и средства да излезеш от тая маала, то щеше да видиш кой всъщност кара БМВ. Но всичко е точно!

    Коментиран от #57

  • 22 асддас

    10 7 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Само идиот ще пръсне толкова пари за маскиран нисан, след като техните пикапи са 2 пъти по-големи.
  • 23 Закъ Сал

    9 2 Отговор
    Айде, после и баничарка !

    Коментиран от #30

  • 24 СмеХурко

    7 4 Отговор

    До коментар #6 от "Милен":

    Петромилене! Като гледам правописните и пунктуационни грешки в коментарите си мисля, че сте един и същ плювалник! Ако досега не съм имал " Мерцедес" или " БМВ" причината е, че не искам интелектуално да ме обвързват с повечето им собственици! Като двамцата....

    Коментиран от #44

  • 25 PREDATOR

    15 4 Отговор
    Кисело е гроздето ... Всички които ги кефи и могат да си го позволят да си го карат със здраве. Иначе пикапа си е екстра,става и за път и за работа,практичен,удобен и здрав.

    Коментиран от #46

  • 26 БОКО

    3 5 Отговор
    Не случайно започва с Х. POrno za cenitelite na Merc!
  • 27 селянин

    6 1 Отговор

    До коментар #11 от "Чичу Ади":

    Мерцедес нямат нищо общо с Тойота,ако имаха шасито щеше да е от Hilux..Тoyota си сътрудничат с BMW,новата,,Supra,, и,,Avensis,,са с двигатели на BMW..а КАМАЗ са с двг.на Мерцедес..
  • 28 Гост

    9 5 Отговор
    Мале като ви гледам коментарите и рева. Страшни идиоти. 90% карате 15-20 годишни казани и коментирате марките гиганти. Некъв пък писал БМВ возели като каруца, а ве келеш ходи си карай Гоуфа и не навлизай в далечни за теб теми
  • 29 Реалист

    14 3 Отговор
    Ганьо няма право да коментира БМВ и Мерцедес.Карайте си трошките и не се излагайте.Хем сте бедни,хем дрънкате само глупости.Като не щете БМВ и Мерцедес карайте Лада и Москвич.
  • 30 ABV

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Закъ Сал":

    MB има отдавна БАНИЧАРКА....това показва колко НЕВЕЖИ ДРАСКАТ ТУК.ЧЕТЕТЕ СТИГА С ТОЗИ ФЕИС И ПОРНО.....ЧЕТЕТЕ!!!!

    Коментиран от #58

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Васил

    5 0 Отговор
    Ами какво да кажа. Бившия ми шеф в Испания имаше ферма с 500 крави, човекът има 2 пикапа и ги ползва само за фермата и полето защото също така има и 1500хектара обработваема земя. А за пътуване ползва едно Рено на 10 г. Като го погледнеш все едно е Волга комби. Между другото човека декларира 3 милиона Евро доход годишно. Така че според мен тези пикапи не ги копувайте за кележлък щото нямате сметка от това.
  • 35 Васил

    4 1 Отговор
    Ами какво да кажа. Бившия ми шеф в Испания имаше ферма с 500 крави, човекът има 2 пикапа и ги ползва само за фермата и полето защото също така има и 1500хектара обработваема земя. А за пътуване ползва едно Рено на 10 г. Като го погледнеш все едно е Волга комби. Между другото човека декларира 3 милиона Евро доход годишно. Така че според мен тези пикапи не ги копувайте за кележлък щото нямате сметка от това.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Йоан

    4 5 Отговор
    Мерцедес е най добрата кола
    Тя е само за баровци и е много Красива луксозна кола също така аз имам мерцедес и е кралят на пътя защо повече е исползван мерцедес защото тои прави хората по специлани БМВ то също е добре изработена кола но мерцедес си остава кралят 😀😀😀😍😍😍

    Коментиран от #47

  • 38 MERCEDES SCL😀😀

    3 4 Отговор
    Иоан прав си
  • 39 Plameni

    5 4 Отговор
    Ужас изпитват от BMW с пускането на луксозния пикап X-klasse Mercedes -Benz. Пак ги изпревариха.
  • 40 иван

    2 3 Отговор

    До коментар #18 от "Stoich":

    имаш сериозен психологически проблем
  • 41 Пресиян Бисеров

    2 1 Отговор
    Като ви чета коментарите се чудя как мерцедес са продали до сега нещо по голямо от А класа с най малкия мотор. Това че вие нямате пари да си позволите такава кола не означава че никой няма да купува.
  • 42 амг вечна мощ

    5 1 Отговор
    ТУК вече ,не съм съгласен с марката МЕРЦЕДЕС това е пълната излагация! както направиха на времето Акласата пълни боклуци.!!
  • 43 Патриотико

    0 2 Отговор
    SSupeeer колица ве направо бижу
  • 44 Фен на БМВ

    0 2 Отговор

    До коментар #24 от "СмеХурко":

    И какви коли купуват умниците, като теб. Не бил си купил щото....голям виц каза, пич. Евала.
  • 45 Марков фермер

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Милен":

    ... Но предпочитам нея(Тойота Тундра)!
  • 46 Марков одитор

    1 0 Отговор

    До коментар #25 от "PREDATOR":

    И...не струва толкова!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 На Госта Госта

    1 0 Отговор
    Малко по-скъп е H6 на Великата стена :)
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Американец

    2 1 Отговор
    Хайде стига стия Мерцедеси писна ми покажетв други марки ставате банални сякаш няма други марки
  • 52 Учуден

    1 1 Отговор
    Не е лошо за се поинтересувате с какви двигатели са БМВ.
    Доста ще се учудите.
  • 53 Антон 1

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "Милен":

    Я сподели впечатления , моля !
    Плюсове и минуси !
  • 54 dragozow

    1 0 Отговор
    Аз пък прочетох коментар на човек, който го е карал вече(май в Щатите) от офроуд форума. Мнението му е крайно различно от мненията тук. Общо взето няма нищо общо с Нисан и поставя нови стандарти като усещане в пикап. Човека има Тундра в момента, преди това е имал Амарок и други. Тук повечето коментирате картинки.

    Коментиран от #55

  • 55 АБР

    1 0 Отговор

    До коментар #54 от "dragozow":

    А кое точно е на Мерц??

    1.Скоростна кутия?
    2.Двигател?
    3.Окачване?
    4.Диференциал?

    За пари човек може да се излага до безкрай, след А,Б,Р класите сега и това. Мерцедес не са това което бяха.
  • 56 4х4е16

    1 1 Отговор
    лепи му една табела дачия и го пусни за 15000 лева и ще има огромен успех
  • 57 Stoich

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Чичу Ади":

    Не я мисли "маалата", в която живея. Вероятно докато навършиш пълнолетие си ходил на външна тоалетна. Пази Боже сляпо да прогледне!
  • 58 Stoich

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "ABV":

    "Баничарката" на МВ е Дачия Докер с фарове и решетка на Спринтер. Даже и интериора е непокътнат. Само където е по-скъпа.
  • 59 Друг Петър

    1 1 Отговор

    До коментар #4 от "Той":

    "Пръснаха"? И как точно ги пръснаха, ако не е тайна, естествено?
  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.