9 777 6

Cayenne с разклатено душевно здраве

Георги Касабов

Тази година Франко Сбаро навърши 79, но явно няма никакво намерение да се отказва от безумните си дизайнерски проекти. Неговата компания се представи на домашния автосалон в Женева с един от най-екстравагантните прототипи в "Палекспо".

Sbarro 4×4+2 изглежда толкова откачено, че съумява да скрие напълно гените си от Porsche Cayenne. Дори да бъдат пренебрегнати лирите за сушене на пешкири в баня вместо брони и преградите вместо врати, предназначението на третия чифт колела буди недоумение.

При камионите такива колела се наричат "лениви". Не са задвижващи и се използват за разпределение на теглото при превоза на по-тежки товари, но иначе се вдигат към каросерията, за да не увеличават напразно съпротивлението, а оттам - и разхода.

На какъв терен биха били полезни двете допълнителни колела на Sbarro 4×4+2 остава загадка. Успокоителен остава само фактът, че в жертва за направата на това недоразумение е паднал старичък Cayenne Turbo S.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • хахахаха
  Отговор
  1 18:31  09.03.18
  ужасно грозно и непотребно нещо
 • Кавала
  Отговор
  2 20:04  09.03.18
  Хахаха....нямам думи ...мн жалък опит да поправят грешката наречена Каен
 • Иванчо l-ви
  Отговор
  3 20:43  09.03.18
  Безумие !!! 79 годишният дизайнер вече няма пишка да си играе и се задоволява с извратените си безполезни творения!
 • Иванчо l-ви
  Отговор
  4 20:47  09.03.18
  Дано да не повлиае на останалите дизайнери и бъдещите им проекти
 • Logrus
  Отговор
  5 23:09  09.03.18
  Единственото, за което биха послужили тези +2 колела, е за да се скъси междуосовото разстояние при преминаване на пресечен терен. И все пак това е Кайен (Туарег) - ако няма други модификации освен визията, пресеченият терен си е само мечта ;-)
 • Не е така
  Отговор
  6 18:29  13.03.18
  Човекът чисто и просто е измайсторил пародия за съвременни авто дизайн: преувеличени решетки, преувеличена височина, колела, унищожени прозорци. Някой друг да вижда да прозират бункерите от Ауди в тази подигравка?

Напиши коментар:


Публикувай