12 Март, 2018 12:10 3 879 1

Новият суперхибрид на McLaren ще вдига 400 км/ч

  • mclaren-
  • hyper-gt
Новият суперхибрид на McLaren ще вдига 400 км/ч - 1

Женева, Швейцария. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

В рамките на 88-то автомобилно изложение в Швейцария, компанията McLaren Automotive разкри подробности относно новият си суперхибрид Hyper-GT. Автомобилът е известен още с вътрешнозаводския си индекс BP23 и е най-бързият McLaren в цялата история на марката.

Според думи на представители на McLaren, колата може да вдигне над 391 км/ч. Иновацията ще бъде включена в топ серията Ultimate Series, където сега са хибрида Р1 и суперкара Senna. Новият Hyper-GT ще е триместен и подобно на легендарния F1, ще е с централно разположено място за водача.

Новият суперхибрид на McLaren ще вдига 400 км/ч

Силовият тракт ще е съставен от бензинов двигател и електромотор, а системната му мощност ще е над 1 000 конски сили. По замисъл, Hyper-GT трябва да се превърне в най-екстремният и същевременно най-луксозният автомобил на марката. От McLaren споделиха още, че производството ще стартира през следващата година.

Интересно е още, че всеки автомобил ще се прави според желанията на клиента от подразделението McLaren Special Operations (MSO). Купето ще бъде пуснато в тираж 106 броя, като цената му е 1.6 млн. британски паунда. Всички бройки обаче вече са предварително разпродадени.

Новият суперхибрид на McLaren ще вдига 400 км/ч


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 400 и на кой му дреме?

    3 2 Отговор
    И като успее някой да вдигне 400 къде ще да е???
    На Марс или на някоя писта. На всякъде е ограничена скоростта дори и за автомобилите с 220.