12 Март, 2018 19:39 12 459 23

Hyundai плаши Tesla с електрическо SUV с вулгарно име

  • hyundai-
  • tesla-
  • kona-
  • женева 2018

Hyundai отбеляза дебюта на компактния електрически кросоувър Kona с билборд в Женева. Надписът на рекламата подканя Илон Мъск да предприеме следващия си ход с директно твърдение, че корейците са изпреварили Tesla и нейния Model Y в сегмента на достъпните електрически SUV-та.

Електрическата Kona ще се предлага в две версии с 39.2- или 64-киловатчасови батерии, които ще могат да изминават съответно 300 и 470 км с едно зареждане. По-слабата модификация с 99 кВт/135 к.с. ускорява от 0 до 10 за 9.3 сек., а по-мощната с 204 коня - за 7.6. Максималната скорост и в двата случая е 167 км/ч.

Любопитна подробност от маркетинга на новия електрически Hyundai обаче не вещае благоприятен развой във войната, която корейците започват с Tesla. В Португалия и Бразилия моделът ще се продава под името Kauai, тъй като Kona звучи идентично с "cona" - португалската дума за женски полов орган. Също като Кона Кауаи е остров от архипелага на Хавайските острови.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Смолата

    13 3 Отговор
    Искам тия дето вдига 10км/ч за 7.6 сек. Другия е за неможачи....
  • 2 onq s konq

    24 11 Отговор
    И аз плаша добермана на съседа със салам ама нещо ... не ми се получава.
  • 3 Щерю Атанасов

    48 14 Отговор
    Каквото и да направят от световния авто-петролен Картел, моралният победител винаги ще е Елон Мъск, защото той пръв предложи електромобил на пазара, за разлика от големите играчи, които с десетилетия крият електромобилите си и не ги пускат на пазара!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Гошо

    22 26 Отговор

    До коментар #3 от "Щерю Атанасов":

    Когато чичо ти Фердинанд е направил електромобил, Мъск е бил в на баща си кесиите

    Коментиран от #6, #9

  • 5 11111111

    25 3 Отговор
    Нормалните хора по света ще карат електромобили докато ние бедняците ще се радваме на ковчезите нов внос от Италия и отпадъка на Германия.

    Коментиран от #8

  • 6 Гоце

    11 13 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    А защо никой не си сравнява творенията с тези на Фердинанд, нито с най-продавания за всички времена модел електромобил(Лийф), а ВСИЧКИ без изключение се сравняват с някаква компания без история и искат да я стигат и задминават?

    Коментиран от #11

  • 7 конумрел

    19 0 Отговор
    А при нас се очаква с гранде нетърпение,да навлезнат хилядите дизели от дойчланд.
  • 8 Стига ве

    13 2 Отговор

    До коментар #5 от "11111111":

    Ей, не наплакахте се, ей... Като сме бедняци, ти какво искаш да караме?
  • 9 Тесла

    21 7 Отговор

    До коментар #4 от "Гошо":

    Когато чичо ти Фердинанд направи автомобил не с дървени капли,да има климатик ел.стъкла с 700к.с. Ел.двигателите да се управляват с ШИМ и да прави 0-100 за 2,5 сек.ЯЛА ПАК ДА НИ ПИШЕШ ЗА НЕГО!Тя и баба може да си направи ел.мобил да си врътка около блока с 2 два стартера от багер и с 4 акумулатора искра.Да плюеш си N-1 ама,що не вземеш да си продадеш панелката и да си инвестираш парите за някъв твой проект пазара е отворен има всичко и всякви матеряли.Направи един бг.ел.мобил градски а.Иска се дупе + акъл.
  • 10 гост16

    8 1 Отговор
    невежеството и глупоста трябва да надмогнем...
  • 11 История

    10 3 Отговор

    До коментар #6 от "Гоце":

    "нито с най-продавания за всички времена модел електромобил(Лийф), а ВСИЧКИ без изключение се сравняват с някаква компания без история и искат да я стигат и задминават?"

    Истината е, че в историята не пише за първите, а за тези, които оставят ярка следа в нея. Тази фирма без история, пише история в момента и оставя ярка следа в нея.
  • 12 Смешно

    7 1 Отговор
    Количката явно се предвижда основно да се кара градско и район от 150-200 км. 167 км/ч максимална скорост - очаквах повече, въпреки че ако се спазва закона за движение то стигат и 145 км/ч максимална скорост имайки в предвид, че 140км/ч е максимално разрешената за движение по български път/магистрала/
  • 13 Марио

    4 8 Отговор
    Хюндай не само ги плаши ами направо ще направи този суви ще има успех и ще бие тесла и в този сегмент.
  • 14 несаинтересни

    8 1 Отговор
    Да си ходят в тях - нито рекламата им нова и оригинална нито колата
  • 15 гост

    8 1 Отговор
    Цената се очаква да е 39х.долара за малката батерия. Модел У ще е със сигурност по-скъп, но и с много по-добри показатели.
  • 16 Гост

    6 5 Отговор
    Искам дииизееел, на VW, от ония с фалшивия софтуер !?
    Може ли ?
  • 17 чукуруво

    3 3 Отговор
    на това като му сложиш едно дизелче и крадена нафта ще минеш 1500 км
  • 18 Бай Благой

    2 4 Отговор
    Браво на Хюндай...браво и на Мъск..
    Само, че тези електрички като се качат горе на Алеко при -15 и ще умрат там дето са стигнали.
    Никой и дума не обелва за пробега при минусови температури.

    Коментиран от #19

  • 19 Зорлем

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Благой":

    А, все още никой не те е пратил да гледаш филмчета в Тубата за милионите, не - милиардите, собственици на Тесла в Норвегия? Тц, тц, тц, излагат се електрофилите нещо...
  • 20 Селянин

    1 2 Отговор
    И в наше село същия случай - Бивола с Омега комби спря до едно Ламбо, бибитна му, кимна му с глава "хайде да се бегаме" и изфорсира няколко пъти, просто за да види бърнаута на Ламбото. Та така и тея от Хюндай, но пък ако не бяха споменали Tesla, нямаше никой да пише за тях : D

    Коментиран от #22

  • 21 Жълт кантарион

    1 1 Отговор
    Жълтите маймуни от Корея са обречени! Вече почти всичко "корейско" е made in China. Да не забравяме, че американците също са обречени с 15-цифрените си дългове към Китай. И никакви "освободителни" филми от рода на Саддам или Кадафи няма да им проработят в Китай!

    Коментиран от #23

  • 22 Марио

    2 0 Отговор

    До коментар #20 от "Селянин":

    Само,че хюндай са доста по-здрави и качествени от Тесла.
  • 23 Марио

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Жълт кантарион":

    Ти ненормален ли си.Защо говориш без да знаеш.Корейските автомобили имат едни от най-здравите двигатели.Кажи ми какво общо имат с Китай-нищо.То немските вече имат повече ама са супер.Те даже заводи нямат там.Само за тях ако нещо има по-специално.