Last news in Fakti

17 Март, 2018 09:45 21 866 38

Какви комбита BMW 3er (E46) се продават у нас?

  • bmw-
  • 3er-
  • e46-
  • mobile.bg
Какви комбита BMW 3er (E46) се продават у нас? - 1

Що се отнася до пазара на употребявани автомобили у нас, то третата серия на BMW в изпълнение Е46 е една от най-популярните коли. "Тройката" е предпочитана основно от млади хора заради изключителните и динамични качества и сравнително приемливите цени.

Според мнозина обаче тази кола отстъпва що се касае до практичност. От друга страна като се замислим, несправедливо е за практичността да платим с удоволствието от шофирането. Е46 3-серия на BMW в комби вариант решава тази несправедливост.

Какви комбита BMW 3er (E46) се продават у нас?

Сама по себе си Е46 е изключителна за годините си кола, а комбито дава екстра свобода в придвижването, като в същото време запазва елегантния силует на каросерията. Е46 се оборудва с 4 и 6-цилиндрови двигатели, като вторите са препоръчителни, без значение дали бензинови или дизелови.

Моделът Е46 се произвежда от 1997 дo 2006 година, а конкретно комби версията - от 1999 дo 2005-а. Фейслифтът през 2001 г. прави колата още по-красива, както решава и казуса със слабите заварки на задния мост. Какви комбита от третата баварска серия се предлагат у нас, можете да видите ТУК.

Какви комбита BMW 3er (E46) се продават у нас?


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Вуте

    13 35 Отговор
    Грозни
  • 2 Guest10

    29 14 Отговор
    Да, ама ако ти дадат едно 330 друго ще казваш

    Коментиран от #33

  • 3 Русенец

    28 8 Отговор
    Аз специално от моето Е46 328CI автомат съм много доволен, имам го от 3 години близо. Като изклю4им високия разход на бензин в градски условия нищо фрапиращо като цяло.
  • 4 вижся

    74 6 Отговор
    Напълно цивилизовани и добри автомобили а 330 е звяр направо. Жалко, че съвпадат с един конкретен профил от дебили, които лепват лошо име на марката.
  • 5 бай Пешо

    24 44 Отговор
    това е западния аналог на москвич, същото дърво...

    Коментиран от #23

  • 6 gruio

    12 29 Отговор
    moskvich
  • 7 Никой

    14 7 Отговор
    Едно от най-добрите масови БМВ-та. Има версия за всички нужди, сравнително евтина поддръжка, особено на бензиновите двигатели. А ако е гледан както трябва 3.0д е най-добрия избор и компромис между вървеж и разход. Страхотно управление, баланс и системи за безопасност. Качествен за годините си интериор като екстрите варират от коли с механични прозорци, до навигация и тв. Единственото неточно в статията е че и коли след 01 пропукват рамата отзад, като от цялото производство само е46 компакт нямат тази болест. Като купувате задължително качвате и я гледате отдолу където се захваща окачването за купето. Най вече се проявява при по-мощните версии които се карат здраво. А пък в бг 90% от е46ците имат напукани рами, и няма как да разберете докато не е твърде късно, ако не погледнете отдолу. Ремонта е доста скъп и мисля че имаше акция на бмв за безплатен ремонт, но тя мисля че свърши. Ако знаете за какво да гледате при покупка, няма как да сбъркате с е46.

    Коментиран от #24

  • 8 Никой

    9 6 Отговор
    Има случаи на е46ци на 50 хиляди километра с пукнатини на рамата. Така че смятайте какво става с нашите милионници по тези хубави народни пътища. Хубав ремонт е от сорта на 1-2 бона като се подменя пода и се укрепва. Ако ще вземате е46 за каране на писта това е 1вото нещо, което се гледа независимо от годините и пробега.

    Коментиран от #28

  • 9 Христо

    17 32 Отговор
    330 бил звяр :D Бмв е както казаха... москвич! Супер дървена работа и лакоми мотори. Не че нещо ама в момента имам бмв
  • 10 Бмв

    21 7 Отговор
    Аз имам е 46 330д 204к.с автоматик, навигация и всевъзможните и екстри 2005г. Накратко.. Страхотен автомобил. Малко по тежка поддръжка има.. Ама ако си човек и я караш разумно няма да имаш проблем. Просто автомобил доставящ удоволствие :)
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Алфа Ромео

    17 12 Отговор
    Кво ша ми хвалите кола на която и се откъсва рамата със задното окачване, абсурд, нито е имало сервизна акция нито са уведомени собствениците за този мега-дефект.
  • 13 минчо

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "BRABUS":

    не си казвай мечтите че петниш марката манго!!!
  • 14 onq s konq

    12 10 Отговор
    330 Д/Е-46/ -6-ЦИЛИНДРОВА няма нищо общо с 4-цилиндровия двигател -нито по вървене,нито по звук на двигатела.Колата ми е седан 204к.-ръчка-сменил съм всичко що може да се смени с НОВО по ходовата част,НО ПО ДВИГАТЕЛА -НИЩО!240 ги залепи без проблем на магистралата Шумен -Варна,а за какви пуктатини по рамата се споменава тук-просто недоумявам.
  • 15 Не съм фен

    20 6 Отговор
    Най-често за БМВ, Мерцедес и Ауди се хейти от страна на хора, които никога не са карали и притежавали автомобил от съответната премиум марка. Както гласи една поговорка- "Гроздето е много кисело... Не заслужава вниманието ми.”
  • 16 амг вечна мощ

    10 3 Отговор
    Красиви коли са спор няма,но имат твърде много детски болести,които са смешни..При бензина почти всички са масларки с един куп сонди датчици и др.При дизела вярно 330д е страшно животно върви много,но в последно време 3-4 дойдоха такива в сервиза с спукани бутала,паднали вихрови клапи..С една дума са накичени с много глупости,които може да ти бъгнат мотора от един път.При М52 и М54 ,ако не чуеш диса клапата,че трака пада в мотора и си до там..Да,не говорим за високата работна температура

    Коментиран от #21

  • 17 ivo

    8 10 Отговор
    От четири месеца имаме такова с 2.0д двигателя 136к.с. малко го барнах преди да влезе в такт. Преди месец тръгнах за англия и при скорост от 130-150 изминавах над 1000км пробег и ми светваше лампата, много добър разход дава, другата ми кола е ягуар х тайп 2.5бензин , имам чувството че бмв-ето граби по яко от него макарче онова е 196к.с. Сигурно на дълго джага ще го задмине на максимална скорост , но дърпането което прави на 5-та от 90 до 150 ме изумява. Ягуара го караше дядото по пътя и ми казваше, като отлепиш немога да те стигна направо, свалям предавки за да те догоня. За сега съм доволен много.

    Коментиран от #27, #31

  • 18 гост

    6 10 Отговор
    Като гледам обявите толкова си струват 2000-3000 лв и това е много за тези боклуци.

    Като ги знам какви са проблемни. Валвтроници, разход на масло, проблемна електроника, скорости.
  • 19 Митко

    3 5 Отговор
    Сигурно е добро, но в България аеката има лоша репутация. Мбого келешчета дето се мислят за безсмъртни има тук. Като прибавим и нестабилното в лоши условия задно задвижване... Много зтлзи за жалост
  • 20 Митко

    2 3 Отговор
    Мниги сълзи исках да напиша
  • 21 Никой

    6 0 Отговор

    До коментар #16 от "амг вечна мощ":

    Искат си своето и когато не получават точна и на време поддръжка започват да дават грешки. Особено 3.0д е особено чувствително на лош дизел и ако му сипваш от нашите боклуци скапва разпръсквач и хвърля бутало. Вихровите клапи се махат на момента в който се взема колата и това важи и за двигатели на Мерцедес и Ауди. Естествено не е голф 2ка и не знам защо очаквате поддръжката да е като на него. Това си е кола която като нова е струвала 80 бона.

    Коментиран от #22, #32

  • 22 Алфа Ромео

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Никой":

    На тия коли все нещо им пречи, я горивото не било качествено, ама ако било с еди кви си гуми щяло да е по-стабилно, трябвало еди кво си масло иначе нещо се прецаквало.....
  • 23 Антон 1

    1 2 Отговор

    До коментар #5 от "бай Пешо":

    А на Жигули , кой е аналога ?
  • 24 Антон 1

    2 3 Отговор

    До коментар #7 от "Никой":

    3.0 д въобще не е компромис ! Компромис е 2.0д , който е много добър в съотношение мощност -разход и подръжка !
    Имал съм фейса четери години . Продадох го ма 230к реални ! Автомат !
    Сменях два пъти двмпфер , амортисьори , спирачки и обслужване !
    Преди продажбата беше тръгнала рейката !
    Един ксенон изгорен , тогава струваше 220 лв :)!
    Въобще не беше евтин за подръжка ! Ако се подържа както трябва във фирмен сервиз ! В случая Варна -карс !
    Около 10к за четери години !
    Най -големия разход си остана 2009 януари откраднати фарове , голяма навигация , СД , ТВ , управляващ блок в София !
    По справка в Дару Кар -18600 лева нез ДДС и труд ! Застрахователя не плати нищо !
    Казаха само ключалката , щото е там и в счупена :)!
    Ама съм с добри спомени от колата !
  • 25 Облака

    5 7 Отговор
    Винаги съм го казвал Е36 е по доброто бмв от Е46 като здравина надеждност поддръжка.Е46 излязоха големи буклуци.Преди 10 години махнах Е36 320 и взех Е46 320д бях вътрешно от ремонти само за две години и я махнах и пак взех Е36 караах го 4 години и си купих Е90,но Е36 още е дома като верна машина и Е90 по бива от Е46
  • 26 Гост

    1 0 Отговор
    onq s konq - двигателЯ ! Омг..
  • 27 Антон1

    1 0 Отговор

    До коментар #17 от "ivo":

    Човече , нищо ме можах да разбера освен , че сравняваш някакви стойности , при коренно различни коли и то съвсем излишно и неточно !
    Жив и здрав !
  • 28 дре

    1 0 Отговор

    До коментар #8 от "Никой":

    Значи че, милионниците ни са много добри и ще издържат още толкова
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 айс кюб

    0 3 Отговор
    До хермес- така е пич
  • 31 Гост

    8 1 Отговор

    До коментар #17 от "ivo":

    Откъде измисли подобна глупост?
    Цели 7 години карах такъв Ягуар и няма абсолютно никакъв начин това умряло БМВ с 136 к.с. да върви повече от Ягуар 2,5 4х4 с 200 к.с.!!! Или Ягуарът ти е за основен ремонт или пишеш пълни глупости!!!
  • 32 амг вечна мощ

    2 4 Отговор

    До коментар #21 от "Никой":

    Ми на моя мерцедес му слагам всякакъв дизел и върви на бургия! И при него има вихрови клапи,но не могат да попаднат вътре в мотора докато при БМВ може.До сега съм виждал няколко БМВ-та дизелови с пукнати бутала ,глави ,докато при мерцедес това явление е доста рядко.Все пак Мерцедес са признати още от едно време ,че правят Най-добрите Дизели в света и няма ,кои да ги стигне откъм ,здравина.Най-железните им мотори на Мерцедес ,които и държат на БРУТАЛЕН туниниг са 2.5ТД ОМ605 или 3.0ТД ОМ606
  • 33 papur

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Guest10":

    Даа и като му пръдне главата и друго ще пропееш
  • 34 Townboy

    2 1 Отговор
    Преди няколко години беше селската мечта.
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 320 д

    2 1 Отговор
    Хората са казали хвали ми мерцедес,ама си карай Бавареца.Всяка кола се троши,но като гледам познати много реват с тия мерджани златни то не са помпи то скорости то диференцияли леле...а окачването оффф...нали говорим за е46 320д тогава сложете до нея мерцедес нейната категория пример някоя цедка ц200цди коя кола каква цена държи.А всички знаем цената много говори за качеството.

    Коментиран от #38

  • 38 амг вечна мощ

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "320 д":

    Един Мерцедес дето е в твоята категория е Ц220 ЦДИ 2005 2006 г и струва много повече от твоята 320-ка.Да,не говорим пък за по-големия модел дето е Ц320 от същия клас там цената е към 13-14хиляди лв..