Last news in Fakti

16 Март, 2018 17:06 5 073 25

Стар или нов NSX: Какво бихте избрали?

  • honda-
  • acura-
  • nsx-
  • обява-
  • продажба

Феновете на Honda трябваше да чакат цели 13 години за наследника на NSX. Макар и посрещнато с всеобщо одобрение, второто издание на култовия суперавтомобил се оказа твърде различно от оригиналната концепция.

Свръхмодерната хибридна конструкция надигна вълна от носталгия по стария модел, в резултат на което цените на добре запазените екземпляри хвръкнаха до небето. Оказва се, че в eBay 15-годишен NSX струва приблизително колкото чисто нов.

Синият NSX е от последните произведени бройки от първата генерация на модела с фиксирани, а не прибиращи се фарове. Има 3.2-литров V6 с 280 к.с. Ускорява от 0 до 100 за 5.7 сек. и вдига 275 км/ч. Километражът сочи пробег от 32 440 мили (52 200 км), а цената е $120 000 (€97 490).

Наследникът му е произведен през 2017-а и разполага с доста по-внушително въоръжение. Задвижват го 3.5-литров V6 с два турбокомпресора и цели три електромотора. Системната мощност от 427 кВт (581 к.с.) позволява ускорение до 100 за 2.9 сек. и максимална скорост 308 км/ч. Навъртял е 528 мили (850 км) и струва $139 000 (€112 926).

Разликата в цените на двата NSX-а от $19 000 (€15 436) не е никак малка, но надали би спряла човек, който е готов да вложи подобна сума в автомобил. Ако имахте парите, коя от двете коли бихте избрали?

2003 Acura NSX

2017 Acura NSX


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 от народа

    9 75 Отговор
    никъкъв аз на ментета с неясен пройзход не залагам
    само бмв е машината която аз лично предпочитам и мерцовете не са лоши и ауди но е въпрос на вкус всичко друго е компромис за мен
    вие знаячите си карайте големите прехвалени японски китайски корейски и други там имитаци ако мислите че ще ди дадат качеството на премиум марките ок

    Коментиран от #20

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 656

    12 62 Отговор
    BMW MERCEDES AUDI бих избрал
  • 4 112

    53 16 Отговор
    Новият NSX изглежда невероятно, в пъти по-красив е от разните немски таралясници изброени в коментарите.
  • 5 kick

    36 4 Отговор
    NSX е един, това новото вече е подобен на много други!
  • 6 един дето си има понятие

    22 7 Отговор
    новия може да е по красив и по мощен но стария е много по сигурен и наджден новите коли се правят временни така че зависи кой какво търси ако искате да се покажете на някое събитие вземате новия но ако искате удоволствие в дългосрочен план то безспорно стария е избора... а и цената го доказва
  • 7 гост

    13 33 Отговор
    за всички които мразят немските коли означава че наистина не разбирате от качество и комфорт нещо което японките немогат да имат издържливи са но немогат да се мерят с никоя немска марка

    Коментиран от #23

  • 8 карчи

    39 2 Отговор
    Разбира се стария ! Класика на която цената само, ще расте!
    Новият да си го карат екоджендърите :)
  • 9 Хайл

    8 9 Отговор
    2003 година кола с механичен километраж...
  • 10 Христев

    46 1 Отговор
    Ти го питаш за NSX той за BMW ти говори. Разшири си малко познанията за автомобилите попрочети някоя статия нещо книжка ама от ония без картинките и ела пак да си говорим.

    Карам японска кола Mitsubishi Evoluton Х GSR преди дни един BMW фен дори незнаеше какво е това леко ми се посмя когато му отговорих ,че е 2.0 литра 4 цилиндъра и след минути усмивката му стихна.

    Не искам да обиждам никой ,но момчето нямаше идея какво е това до него та в този ред на мисли ако незнаеш какво е Subaru Impreza STI , Honda / Acura NSX , Lancia Delta integrale , AUdo S1 Quatro а в главата ти е само BMW не вдигхваш респект като автомобилен запалянко, а като шеф на секта.

    Имал съм БМВ е46 330Д страхотна кола кефих и се супер много ,но плюя никой и нищо всеки си има вкус и критерии.
  • 11 Жоро

    2 41 Отговор
    Нито една от двете консервени кутии не бих избрал. Хонда са боклуци

    Коментиран от #15

  • 12 ХОРЕЙШО

    28 3 Отговор
    най-добрата марка последните 30 години си е Хонда!
    Немските кенефи и еднодневки,не могат да правят такива класики!
  • 13 ВАГ

    3 35 Отговор
    Хонда правят добри помпи,генератори,мотори,мотофрези ,бензинови ДВГта с малка кубатура ,но автомобили ..... далеч са ...,грозновати,неудобни,тесни,захлупени и постни.

    п.п. двигателя е просто една част от автомобила
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 шест хонди

    9 1 Отговор
    когато я видях преди две и половина години у Франкфурт, мисля първа "поява" да й е било, доста ме грабна, особено на фона на другите модели от марката (получих и тест драйв эа моя град кьолн, а не можеше всеки)...но оригиналният нсхикс още дъъълги години ще държи цена като на супра "левачка", примерно и ще остане една истинска класика с колекционерска стойност, което новата няма как да придобие
  • 17 зарежи

    1 4 Отговор
    Стае, защото ще мога да го продам за повече, да си купя къща и да си взема що годе прилична кола а не прехвалена същата с голям етикет
  • 18 Алфа Ромео

    2 2 Отговор
    Старата бих избрал, новата както пише и в статията е коренно различен автомобил от старата. Същата даже и по-лоша съдба очаква и новия мелез Супра.
  • 19 Японеца

    9 1 Отговор
    Друго си е да имаш голф и да знаеш, че братчеда е R8!
    Караш бенве Е46 и гледаш 760l!
    Тътриш С-класа и си горд с S, нали са от една фирма.

    Е, това е бг комплексарщина с немЦки привкус!
    NSX е кола която не можете да пипнете дори!
  • 20 Японеца

    8 4 Отговор

    До коментар #1 от "от народа":

    Ментето си ти, колата ти, живота ти, члагата ти дори е менте !
    NSX от 1991г. струва в момента над 35000Е!
    Покажи ми един немски кенеф от 91г. на тази цена?

    Коментиран от #21

  • 21 незнайко

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Японеца":

    Напълно сте прав. В нашите сайтове няма Мерцедес, БМВ, АУДИ от 1991 година на престижна цена !!! Има Honda Nsх на цена 59 900 EUR .
  • 22 New Sportscar eXperimental

    7 0 Отговор
    От поне 10 години се оглеждам за NSX но няма нищо под 30000 евро. Просто колата е уникална спомен от времената на Аиртон Сена и Сойчиро Хонда.
    и Хонда ерата във Формула1.Това е кола която преди германците имаше алуминиево шаси,титанови мотовилки и променливи фази на газоразпределението.За 1990 си беше революция. Гордън Мъри един от най великите автомобилни дизайнери я използва като пример за да конструира Макларън Ф1. Просто кола за истински автомобилни ценители.
    Новата е също с много революционни идеи , но някак си и липсва магията на ония времена.
    Със сигурност старата ще има колекционерска стойност и в бъдеще.
  • 23 Jdm power

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "гост":

    Лексус и Инфинити чувал ли си? А тойотa century?
  • 24 не разбирам

    2 0 Отговор
    тук има големи разбирачи.... как може да кажете че японците не правятт красиви коли? ужас... карат цял живот 30 годишни коли а намират кусури на новите
    ... ако мога са си го позволя бих си купил такава. уви не всеки има тая възможност и все пак тук пише коя от двете хонди избирате. не става дума за ауди ,мерц или бмв
  • 25 HRC

    0 0 Отговор
    Старият естествено. Но не този от снимките а още по-стария: с прибиращите се фарове.