Last news in Fakti

18 Март, 2018 13:57 20 348 11

Как жените избират кола

  • покупка-
  • изследван-
  • проучване-
  • търговия-
  • германия

Германският автомобилен тръст Automobil Treuhand GmbH (DAT) публикува резултатите от изследване за разликите между мъжкия и женския подход при покупката на автомобил. Проучването, в което са взели участие 4 000 души от двата пола, разчупва някои стереотипи и показва дамите в доста по-прагматична светлина, отколкото мъжете са склонни да им признаят.

Според изследването на DAT:

- Жените харчат по-малко пари за автомобил, отколкото мъжете;
- Марката няма особено значение - важен е конкретният автомобил;
- Дамите отделят много повече внимание на техническите въпроси, отколкото смятат мъжете;
- Противно на шаблона за импулсивния женски избор, нежният пол взема окончателно решение за покупка след средно 37 дни

"Днешните жени разбират много повече от коли, но се държат по различен начин от мъжете, когато влязат в автосалона", коментира Диана Яфе - един от експертите, провели изследването. "Доста често дамата вече знае техническите характеристики на модела, проучила е особеностите му и има готовност за покупка, а разговорът с продавача има за цел да получи одобрение за вече направения избор".

За да затвърдят решението си, жените се стремят към установяване на дружелюбни и дори приятелски отношения с търговеца. Те разказват лични истории и очакват съвет от професионалист. В такъв момент техническите параметри на автомобила вече нямат особено значение.

Ако продавачът съумее да спечели доверието на дамата, тя не само ще купи кола от него, а и ще разкаже пред приятелките си за него. За съжаление много търговци не разбирали този подход при избора на возило и смятали, че жените просто търсят с кого да си побъбрят, заключават от DAT.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГГГГГ

    173 8 Отговор
    Да, да ама не. 1-цвят 2 -да е голяма 3- с два педала, защото има два крака 4- Джип и най-важното "милото" да плаща.
  • 2 ванката

    79 8 Отговор
    жена в автосалон я питат имате ли предпочитания към дадена марка автомобили и тя от говаря да разбира се червена да бъде...
  • 3 Бръм бръм

    32 8 Отговор
    На детския принцип на отхвърлянето:Онче бонче, счупено пиронче... и накрая, която кола остане е нейна
  • 4 Потърпевш

    61 6 Отговор
    Абе приказвайте си колкото искате но съм се убедил че когато една жена купува кола по външен вид и цвят рядко има после проблеми. Докато ние бъркаме навсякъде по автомобилчето : то е ауспуха дали е черен ,сив или мазен , то е маслото дали мирише на нещо пък как се плъзга между пръстите , то казанчето за антифриз дали има пресечено нещо ,то скороста кутия дали включва плавно или "хърка" и т.н. И след всичко се набутваме на такъв дарак , че "цяло село ни се смее" . Това го казвам от личен опит , всички жени които познавам са със идентични критерии и параметри на търсене , и никога не бъркат. Интуиция придполагам че е . " Една жена може да сбърка но една муха никога " 😂

    Коментиран от #5, #10

  • 5 Иван Господинов

    38 3 Отговор

    До коментар #4 от "Потърпевш":

    Тук става въпрос за нови автомобили. Не за дърти разпърделници дето се чудиш дали ще се прибереш от джамбаза на самоход или с репатрак.
  • 6 Човек

    10 3 Отговор
    Ето и доказателството от правотата на статията,да видяхте някъде ,коментар от жена ,не но разбирачи цял вагон
  • 7 Жена

    18 8 Отговор
    До сега съм купила 3 нови автомобила.Първото което имаше значение беше параметрите на колата-задължитело малък,второто-колко см е клиранса,трето-колко са мъртвите точки на купето,четвърто-ръчна скоростна кутия и стандартни гуми (като размер).......Цвета не ми е важен,но колко конски сили е от значение-заради данъка.
  • 8 vasik atanasova

    15 1 Отговор
    НЯМА ЖЕНИ НЯМА МЪЖЕ
    ВСЕКИ ЧОВЕК ИМА СТИЛ НА КАРАНЕ И ХАРАКТЕР
    НЯКОЙ ТЪРСИ ИКОНОМИЯТА
    ДРУГ ЕМОЦИЯТА
    ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ ЧОВЕКА
    НА ТРЕТИ ПЪК ДА МУ Е УДОБНА
    ДРУГ ПЪК НЯМА МНЕНИЕ
    ИСКА ХОРАТА ДА МУ Е ХАРЕСВАТ
    ЗА ЖЕНИТЕ Е ВАЖНО ЦВЕТЪТ МАРКАТА И КОЖЕНИЯ САЛОН
    А НАЙ ОБИЧАТ ПОДАРЪЦИТЕ
  • 9 Тодор

    15 3 Отговор
    Жената е създадена да оценява и избира. Ако не случи на кола, ще направи всичко, да случи на автомонтьор!
  • 10 Патриот

    3 0 Отговор

    До коментар #4 от "Потърпевш":

    Е разбира се, че жените винаги правят правилният избор - когато автомобила е добър то е защото ТЯ го е избрала. Ако е скапан то е защото онова говедо мъжът й (ТОЙ) не е могъл да и помогне в избора или толкова е гледал.
    Другото, което е, че жените не ги интересува чак толкова състоянието както нас мъжете - дали гори масло, компресия. Нея я интересува просто да стигне от точка А до точка Б, а това дискове, накладки има ли няма ли не е означение, нито стойностите на дебитомера, нито грешките, които дава компютъра при диагностика.
    Докато всеки мъж малко или много обръща внимание на такива неща.
    Обратното е при цветовете - за нещата са прости - син, зелен, червен, докато при жените всеки цвят има поне по 15-20 нюанса.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.