19 Март, 2018 17:15 38 486 5

Audi готви мини кросоувърче

  • audi-
  • q1-
  • a1

През 2020 г. SUV-тата в гамата на Audi ще се увеличат с още едно. Най-малкият представител на семейството Q ще бъде построен на базата на A1, съобщава шефът на маркетинга и продажбите на немската компания Брам Шот пред сп. AutoExpress.

Audi Q1 ще използва платформата MQB-A0, която лежи в основата на Seat Ibiza и Volkswagen Polo. Най-малкият кросоувър от Инголщад ще се оборудва с бензинови и дизелови двигатели с обем 1.0, 1.5 и 1.6 литра.

Q1 най-вероятно ще има и версия с комбинирано задвижване от типа "мек хибрид" (MHEV). В момента подобна система с малък стартер-генератор, който помага при ускорение и намалява разхода, се предлага за флагмана A8.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кофти

    16 7 Отговор
    нужен е тоно такъв автомобил, да - кросоувърЧЕ??? Аман от тъпотии за разглезени мутреси, щото тва за друг не става... нужен... нужник,,,
  • 2 Я изкарай Гано

    11 4 Отговор
    То и без това тези цигански каруци са символ на златни синджири и лачени trandafori, ама добре са се усетили накъде е течението. Само луноходите Q7, Q9, Q11 какво ще ги правят? :) По-често да поглеждат на изток (Стоник, Кона, SX4)
  • 3 კავკასიონი

    11 0 Отговор
    пожелавам на всички да могат да си купуват нов автомобил стига с тоя живот втора ръка иначе автомобилчето е разкош
  • 4 вижся

    10 0 Отговор
    Аз пожелавам пътищата да дават условия да караш ново
  • 5 гост

    1 0 Отговор
    Е то всеки хечбек с пластмасови вежди и един пръст увеличен клиренс стана СУВ, макар и да няма опция за двойно предаване дори в конструкцията.