20 Март, 2018 11:16 57 037 6

Тунинг на УАЗ, за който едва ли сте чували

  • уаз-
  • газ-
  • тунинг-
  • естония
Тунинг на УАЗ, за който едва ли сте чували - 1

На малцина е известен факта, ч в Естония, още по времето на СССР, са се произвеждали автомобили с повишена проходимост. Тук не става дума за състезателните болиди "Эстония", а за предприятието "Сельхозтехника", което през 60-те години на миналия век прави малки серии всъдеходи.

Тунинг на УАЗ, за който едва ли сте чували

В основата на тези автомобили с висока проходимост лежи ГАЗ-69. Съветският всъдеход обаче е оборудван с кабина, направена от каросерийни панели от ГАЗ-52. Получава се подобие на модерния по онова време американски Chevrolet Suburban. Скоро естонското предприятие започва да прави и пикапи на същата база.

Тунинг на УАЗ, за който едва ли сте чували

С появата през 1972 година на УАЗ-469, естонските специалисти се заемат и с неговата доработка. Майсторите от "Сельхозтехника" умело и много хармонично успяват да "впишат" кабината на ГАЗ в общия дизайн и машината изглежда точно като заводско изпълнение. Отзад наподобява на т.нар. "Буханка".

Тунинг на УАЗ, за който едва ли сте чували

Интериорът на УАЗ-469 също е добре преработен. Монтирани са волан и предни кресла от "Волга", а салонът е изцяло тапициран. Точното количество естонски УАЗ-ки не е известно. Никой обаче не е можел да си купи такъв всъдеход, защото цялата продукция е била предназначена за горското стопанство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бесен Язовец

    24 3 Отговор
    Браво, много по читави са от заводските.
  • 2 Гошо

    22 11 Отговор
    Мерцедес от тунинг на УАЗката получиха G класа и я пуснаха за 200 бона....

    Коментиран от #4

  • 3 Гост1

    19 5 Отговор
    Ко да кажа : ми могат хората -праят . Ний кът ни можим само гледаме ,лапаме муите и плювами пу тях щото могат . Пък ний можем да плюваме . И коментари мойм да пишим . Сега сериозно за модели преди 1972 а и след това са си добри . Щото то не е въпроса само визия но и проходимоста е важен елемент. Все едно до почнем да обсъждаме аеродинамичноста на Hummer и Jeep .
  • 4 волен сидеров

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гошо":

    Гошко или си комплексар или си сополанко-сопри се маме айде..смешно е вече..а не ми се смее
    на всякъде едно и също ръсиш все едно си малоУмен
  • 5 бай Иван

    4 1 Отговор
    Всичката битова техника и електроника се извършваше в балтийските републики.Даже ВЕФ-а е правен там.
  • 6 Арендатор

    3 0 Отговор
    За колхоза си е очень хорошо!
    Искам и аз
    да си бръмчим до мойто АПК
    😀