Last news in Fakti

22 Март, 2018 16:22 6 049 5

Audi-то със задно, което ще остане без наследник

  • audi-
  • r8
Audi-то със задно, което ще остане без наследник - 1

Петер Мартенс - шеф на департамента за техническо развитие към Audi заяви, че приемник на модела R8 не се разработва и в близко бъдеще не се предвижда да започне нова разработка. Мартенс каза още, че ръководството на Audi не е заинтересовано от нов такъв автомобил, което недвусмислено означава, че ново Audi R8 няма да има. Освободената ниша, от Audi ще се опитат да запълнят с наточени ТТ-та и с разни RS-версии на други модели. Спестените пари от проекта R8 пък ще бъдат насочени за разработката на електромобили.

Ако не броим концепцията Le Mans и едноименния състезателен прототип, историята на R8 започва през 2006 година. През 2015-а се появи второто поколение, което стана любимо, както на специализираните автомобилни журналисти, така и на много от феновете на марката. Този спорткар спечели множество състезания в GT сериите и всъщност една от версиите (RWS) се оказа първото Audi в съвременната история на марката, което е със задно предаване. Всъщност от модификацията Audi R8 V10 RWS ще бъдат направени само 999. След това - ще се лишим от уникалната визия на R8, от неподражаемата "музика" на V10 и щем не щем, ще се ориентираме към... ток и жица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 незнайко

    1 2 Отговор
    Малко закъсняват, но по добре късно, отколкото по късно !!! Перефраза на мечо Пух !!!
  • 2 Гост

    5 11 Отговор
    Такава мощна кола трябва да е quattro да не е само със задно според мен.

    Коментиран от #3

  • 3 карчи

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Гост":

    Тя си е куатро по принцип мъжки, но са решили да направят една екзотична серия за фенове на задното ! Точно такива коли в момента на излизане от мсгазина и вече са поскъпнали, а като минат години чупят рекорди по аукционите! Тая работа ясно е не за теб, но за инфо ти го пиша !
  • 4 Име като гост

    15 1 Отговор
    Една супер кола си отива и това е много жалко!Ще минаваме на ток и жица,:-(,още по-жалко.
  • 5 John Doe

    0 0 Отговор
    Те тъкмо взеха да се усещат, че истинските хардкор фенове се кефят на съчетанието - много мощ и задни задвижващи колела, и сега щели да ги спират! Хубаво се усетиха да пуснат LP 580 и r8 RWS. Поне от в Порше си държат на традицията и доказаха, че най-доброто съчетание е - балана, лекота, мощ и RWD - разцепиха ринга с GT2 RS.