23 Март, 2018 10:45 8 702 9

Fiat Chrysler се споразумя със семейството на Антон Йелчин

  • jeep-
  • grand cherokee-
  • антон йелчин-
  • инцидент-
  • трагедия-
  • fiat-
  • chrysler-
  • извънсъдебно споразумение

Концернът Fiat Chrysler Automobiles постигна извънсъдебно споразумение със семейството на актьора Антон Йелчин, който загина нелепо, притиснат от своя Jeep Grand Cherokee и оградата на къщата си на 19 юни 2016 г., съобщава ТАСС.

Родителите на Йелчин подадоха иск срещу FCA с твърдението, че смъртта на сина им не е нещастен случай, а е причинена от проблемен електронен селектор на автоматичната скоростна кутия. Ирина Корина и Виктор Йелчин се позовават на разследване, установило поне 41 случая на пострадали заради потеглили самоволно автомобили от няколко модела на Chrysler, Dodge и Jeep, чийто селектор на автоматика е бил поставен на позиция "Паркинг".

Условията на извънсъдебното споразумение между FCA и семейството на родения в Русия Антон Йелчин не се разкриват. Обикновено по силата на подобни сделки ищците се отказват от всякакви претенции и оттеглят иска, а ответникът изплаща значителна сума като компенсация за понесената вреда.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 rusenska sekciq

    19 6 Отговор
    Синчето умрял по един доста грозен начин , ама няма проблем , парите компенсират всичко..

    Коментиран от #3, #4

  • 2 Сиромаха

    10 3 Отговор
    Интересно , Колкото повече имат повече искат .
    И повече Страдат
  • 3 роша

    11 1 Отговор

    До коментар #1 от "rusenska sekciq":

    Е какво да направят хората-дори и да осъдят някой от компанията ,това ще върне ли синът им...
  • 4 Язе

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "rusenska sekciq":

    Не компенсират но така се процедира.
  • 5 washingtonpost

    3 0 Отговор
    Хората влагат парите във фондация на името на сина си.
    Ето връзката към оригиналната статия откъдето ТАСС са взели материала. Сигурно в Македония цитират ФАКТИ. ;-)
    https://www.washingtonpost.com/news/arts-and-entertainment/wp/2018/03/22/actor-anton-yelnich-was-crushed-to-death-by-his-suv-his-parents-just-settled-with-fiat-chrysler/
  • 6 Класика

    2 3 Отговор
    Ако колата беше седан нямаше да го премаже през гърдите и съответно: фатално. Комбитата и СУВтата са коли-убийци.
  • 7 Трифонов

    6 2 Отговор
    Закупуването на Крайслер трябваше да бъде сделката на века в автомобилната индустрия.
    Приказки - очаквания - пак приказки - и накрая - пълно и абсолютно разочарование!
    Алиансът с Крайслер просто ги уби! Откакто стъпиха пак на американския пазар, нищо хубаво не се случи нито с имиджа на Фиат и Алфа, нито с продажбите им. Глоби от Асоциацията по пътна безопасност на САЩ. Лоши представяния на американските тестове за безопасност. Плюнки по всяка марка в групата! И за капак, във всички американски класации за удовлетвореност на потребителите от нови коли, на последните места са именно Фиат, Крайслер и Джип.
    Всичко, което наблюдаваме през последните години, е не провал на италианската инженерна мисъл, а провалът на маймунска концепция... или по-скоро липса на концепция, за автомобилен мениджмънт. Провалът на Серджо Маркионе - един некомпетентен финансист, внушил си, че да си финансист е достатъчно, за да си добър мениджър... Е, по трудния начин Светът разбра, че това не е така. Ланча - мъртва! Алфа - умираща! Мазерати - в ужасно тежко положение! Фиат - никога не са били по-зле! Джип и Крайслер - умират! Господи... нима това чака и Феррари!? Добре, че легендите не умират, защото в противен случай...
  • 8 Немеца

    2 2 Отговор
    Само като чуя за фиат и крайслер и започва да ми се повдига ,нормална случка

    Коментиран от #9

  • 9 ванката

    1 1 Отговор

    До коментар #8 от "Немеца":

    винаги като чуя фият или алфа почва да ми се повдига...