Last news in Fakti

23 Март, 2018 11:02 20 858 32

Mondeo с екстри в САЩ е по-евтино от базово в БГ

  • ford-
  • fusion-
  • mondeo-
  • рестайлинг
Mondeo с екстри в САЩ е по-евтино от базово в БГ - 1

Ford Fusion, който в Европа и у нас се продава с моделното име Mondeo, се появи на американския пазар през 2012 година. Четири години по-късно, през 2016-а, моделът претърпя първия си фейслифт.

Сега, американците направиха втори такъв. Главната особеност от него не се открива във външния вид, а в новия комплекс от електронни системи за безопасност. Иначе външно колата разполага с нова радиаторна решетка, различна предна броня и изменена форма на вратата на багажника.

Mondeo с екстри в САЩ е по-евтино от базово в БГ

Налична е и системата Co-pilot360, която разпознава пешеходци, следи за лентата на движение, както и за т.нар. "мъртви зони" и в случай на опасност - екстремно привежда колата в покой. Тази система вече влиза в базовата версия на автомобила, цената на която в САЩ е $22 000, което е около 35 000 лв.

У нас все още се продават автомобилите от преди рестайлинг изпълнението и без въпросните нови системи за безопасност и въпреки това базово Mondeo в България струва 42 200 лв. с ДДС.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 KKKKK

    154 5 Отговор
    То за цените на колите в Америка е ясно отдавна.Въпроса е защо тук, се позволява да се продава толкова скъпо.

    Коментиран от #4, #26

  • 2 Американофоб

    116 30 Отговор
    До колкото знам сме колония и военна база на Сащ. В днешно време как се обира една колония - по модерен капиталистичен начин.
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 НАТО ВЕЦ

    73 3 Отговор

    До коментар #1 от "KKKKK":

    Е как защо! Не забелязваш ли, че сме цъфнали, та вързали. Пари като шума.
  • 5 Да има

    27 16 Отговор
    По принцип двете коли споделят един и същи дизайн, но има разлики по устройството на автомобила. Мондео се разработва от немските инженери в Кьолн, а някои неща биват изцяло замислени само от тях.
  • 6 Николай

    71 26 Отговор
    Естествено, че в САЩ, ще е по-евтино това всеки грамотен човек го знае.
    В САЩ няма данък ДДС!
    От Мото-Пфое дават доста голяма отстъпка от обявените по ценова листа цени.
    Ако някой иска да си внесе такава кола ще трябва да плати 10% мито, 20% ДДС, като преди да се начислят тези данъци се добавя и транспорта. След това колата трябва да мине хомологация за да може да се регистрира в Европа и като се тегли чертата излиза много повече пари от да си го купиш в България.

    Чудя се как може толкова неграмотни хора да пишат по тези измислени медии?

    Коментиран от #11, #17

  • 7 гост

    23 6 Отговор
    Не може да сравняваш меката на автомобилите и страна, чиято икономика се крепи на транспорта и колите, с мижава територия и продажби от няколко хиляди нови коли на година. В Европа например от провинция до провинция има разлика понеже оборота определя отстъпките. И ако на едно място може да се купи с 5% отстъпка, то на друго може да е с 15% и то за абсолютно една и съща кола, модел и изпълнение. У нас отстъпките спрямо ценова листа са от сорта на 10-12% така че тези 42х.лв ги брой като 38-39х.лв. За идеята да пресметнеш просто цифрите от долари в левове и да питаш защо били толквоа евтини то няма смисъл от какъвто и да е коментар.
  • 8 Гост

    19 6 Отговор
    Е па как не, тука сме богаташи, там са малко по-бедни тия американци
  • 9 шовинист

    20 6 Отговор
    а защо не пишат колко струва в ЕС? МОЯТА КОЛА В ИТАЛИЯ Е.ПОЧТИ 2 ПЪТИ ПО-СКЪПА
  • 10 Фокус

    8 30 Отговор
    F-fix O-or R-repair D-dayli. Ма кой ги купува тия кошове бре. По-старите са пълна трагедия, лакоми и не вървящи. Са тия мое и да са малко по-добре, ама ме съмнява.
    F-found O-on the R-road D-dead:)

    Коментиран от #30, #32

  • 11 Пуерториканецът

    30 0 Отговор

    До коментар #6 от "Николай":

    Николай доста точно то е казал в САЩ нямат ДДС, но имат други такси и данъци които са различни за всеки щат. Затова всички търговци обявяват цените преди да наложат местният данък. Тоест няма как да купиш колата за рекламираната цена. В ЕУ е доста по добре защото е забранено да се рекламират не крайните цени.

    Коментиран от #13

  • 12 Трупър

    18 1 Отговор
    Няма кола, която да не е по-евтина в САЩ. Стара или нова! (Без френски и руски-щото такива няма). Освин това, като вкараш рамата в интернет и историяра на колата излиза, понякога и със снимки. Ако е имало изплатени щети от застраховател 99% са обявени в интернет. Сервизното обслужване също. Не като италианките и прочие...
  • 13 гост

    10 0 Отговор

    До коментар #11 от "Пуерториканецът":

    Е те таксите на 20х.долара са към 1200 долара, местни такси и предаване. Не е като 20% ДДС и пак да платиш такси за предаване.
  • 14 Светозар

    12 1 Отговор
    Там и горивото им е по-евтино!
  • 15 Псувам като каруцар

    22 3 Отговор
    Едно време имаше песен...Как ще ги стигнем американците.......Ето че по цени даже ги задминахме...........Това значи че сме по-богати от американците..........А за България ще ви кажа че цени се вдигат лесно но много трудно се свалят.........Това го има и при горивата.........докато се чуе че петролът се е вдигнал и цените веднага скачат но когато се чуе че е поевтинял --тогава се правят оглушки........така е в България
  • 16 гост

    14 8 Отговор
    И за какво по дяволите ми е да карам някакво измислено мондео след като в щатите чисто нов мустанг е едва с 3000 долара по скъп от измисленото мондео ? 25000 долара е новия мустанг срещу 22000 долара за нов Fusion ? Кой луд ще предпочете фюжън вместо мустанг ? За същите 25000 може да се купи и чисто нов шевролет КАМАРО модел 2018 та ! Карайте си мондеотата и оставете на нас истинските коли

    Коментиран от #20, #27, #31

  • 17 гост

    14 4 Отговор

    До коментар #6 от "Николай":

    Айде да смятаме грацки - ново камаро или мустанг за 25000 долара ! Добавяме 20 % ддс и 10 % мито + 2000 долара за контейнер и още 1000 за техно тест и регистрация .Сумата е около 55000 лв ! На цената на един фолксваген пасат ! Таа кое каза ,че му е скъпото не разбрахме ?
  • 18 Боковгербер

    14 4 Отговор
    Млякото в Германия е 3 пъти по-евтино отколкото в България. В Германия има (и се съблюдава) закон против спекулата а в България само го има. В Боко е истината. Вервайте ми.
  • 19 😋😀😀

    7 3 Отговор
    Благодаря ти меркел, за митата и протекциите на родните измамници.
  • 20 Bbbbb.

    21 2 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Стига вече с Тея тъпи коментари. Българинът е цар да дава оценка за всичко и всички. Кой бил такъв, кой бил онакъв. Който , каквото му харесва тва си купува. Кефите мустанг, купувай си и мълчи без да даваш определения. Друг не го кефи нито мустанг, нито Камаро и си взима Мондео, къв е проблема, за всеки влак си има пътници, само в България е пълно с дървени философи.
  • 21 Qwerty

    12 3 Отговор
    Ами то и храната в БГ е по скъпа от Испания. Франзела там 0.42€, тук 90ст. 1 л прясно млеко в Испания-0.58€, тук 1.80лв.

    Коментиран от #29

  • 22 Фен

    8 2 Отговор
    Този модел с всички екстри е към 65000 в БГ лв.Ако е поръчкова може стигне до 80 000лв Сиреч тука една за две при специалните
  • 23 Кракра

    4 0 Отговор
    А в Холандия стартовата цена на чисто нов Ford Mondeo хечбек е 33 645 Евро
    https://www.autoweek.nl/auto/83347/ford-mondeo-15-tdci-trend
  • 24 Боби свищов

    3 6 Отговор
    Решението аутогруп Свищов хубави колици постоянен внос гаранцийка за колиците измити пастирани бутнати на далаверка всеки доволен да е и продавача и копувача бъларино вани сухото преброй го не го кътай по дюшеци и гардероби а в аутогруп ги донеси там ще те посрещне възпитан персонал заповядай в най големия вностите за Свищов за контакти Боби билдера ако влезета в града и питате за мен
  • 25 Гост

    2 0 Отговор
    Ние сме яки нема страшно.
  • 26 Ганю Крадецу

    3 0 Отговор

    До коментар #1 от "KKKKK":

    В страната на чалгата всичко е възможно.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 А така

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "Qwerty":

    В българия киселото мляко е ментак.Но Ганчо умника налита и търси само евтиния.Щом искате евтини стоки ще ядете и пиете помии.
  • 30 Мондео

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Фокус":

    Разбирач,качвал ли си се на Мондео??
    Имах 2 служебни безин ,зраво каране над 600 000км за дребни ремонти съм дал 1500лв.
    Не пиши без да знаеш.
  • 31 Гъст

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Защо ми е Камого?? Кола за гъзари ,Мондео добър семеен автомобил.
  • 32 К3к3к3

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "Фокус":

    Тва мн хейтърско ве мой