Last news in Fakti

24 Март, 2018 14:31 9 261 10

19 нови "шкоди" през следващите две години

  • skoda-
  • vision x-
  • vision e-
  • vag

С 1 200 500 продадени автомобила 2017-а стана най-успешната година в историята на Skoda. Чехите обаче нямат никакво намерение да намаляват темпото. През януари и февруари са купени 196 600 нови "шкоди", с 12.4% повече, отколкото през първите два месеца на миналата година, а в Млада Болеслав планират да пуснат 19 нови модела до края на десетилетието.

За догодина е насрочен дебютът на малкия кросоувър Vision X, показан на автосалона в Женева. Прототипът имаше "тройно задвижване" на бензин, метан и ток, но серийната версия ще се предлага и със стандартна моторизация.

Пак през 2019 г. Skoda ще пусне в продажба първия си хибрид с възможност за зареждане от битовата мрежа. Честта се пада на флагмана Superb, който по всяка вероятност ще получи механика от Passat GTE.

2019-а ще стане рождената година и на първата изцяло електрическа Skoda в лицето на Citigo. През 2020-а ще го последва серийната версия на Vision E, построена на новата платформа на VAG MEB.

Целта на чехите е към средата на следващото десетилетие да предлагат гама от поне 10 електромобила. Skoda крои и мащабни планове за експанзия на нови пазари, увеличавайки броя на страните, в които има представителства, от 102 на 120. Догодина марката вече ще се продава в Южна Африка и Сингапур.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ABV

    14 33 Отговор
    Ужас вони на вааагггг.....

    Коментиран от #5

  • 2 ВАГ

    26 6 Отговор
    Браво на чехите ,тва ако не бяха комунистическа страна сега щяха да са ехее....

    Коментиран от #7

  • 3 бмв е61

    3 26 Отговор
    нищо особено
  • 4 Гост

    20 1 Отговор
    Още ВСВ Хитлер окупира Чехия заради тежката промишленост. Тези винаги са били добри в металургия, машиностроене и т.н.
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Дани

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ВАГ":

    Ами да нази като ни управлява иван костов по тия времена
  • 8 Ужаси 2 част чакаме и 3

    2 7 Отговор
    Ей,браво бе!Що 19 не може ли 38 или май е по-добре да направят 1 но както трябва.Бил съм ползвател на чупливите им продукти.Боклук който адски бързо се обезценява.А пък името няма да го коментирам.Какво караш:Е как какво ШКОДА.

    Коментиран от #9

  • 9 123

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Ужаси 2 част чакаме и 3":

    Хе, хе, смешки някакви разказваш. Шкода е една от марките, които се обезценяват страшно бавно. А спрямо доста други са изключително здрави. Не знам кой модел си карал, ама като ти гледам граматиката - вероятно е било Фаворит в най-добрия случай. Той вярно беше по-чуплив. А, ако преценяваш автомобилите по името - много жалко за теб.

    Коментиран от #10

  • 10 Ужаси 4

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "123":

    Темата е за Шкода,а не за граматика.Фабия и Октавия стигат ли?Като ти харесват тез боклуци Шкода,ти пожелавам да си купиш.Песента ще е друга тогава.