25 Март, 2018 09:54 29 435 34

Изхвърлени уникати в автоморги

  • автоморга-
  • автомобили-
  • хонгконг
Изхвърлени уникати в автоморги - 1

Хонконг е място, където живеят доста богати хора. По улиците често се виждат екзотични суперкари и ултраскъпи лимузини, но това, което удивява, е какви автомобилни съкровища могат да се открият в местните морги за коли.

Изхвърлени уникати в автоморги

Автоморгите в Хонконг могат да съперничат единствено с изоставените суперкари в Дубай. В Хонконг с лекота могат да бъдат открити позанемарени екземпляри на Honda NSX или Toyota Supra, а количествата на изоставени Nissan-и Slyline GT-R са огромни.

Изхвърлени уникати в автоморги

От снимките се виждат още и класики като Lotus Esprit, например. Ситуацията е такава поради спецификата на региона. Данъците за автомобилите са изключително високи, а цената на паркингите е колосална.

Изхвърлени уникати в автоморги

Освен това старите автомобили в Хонконг минават ежегоден и много строг преглед, а собствениците им биват глобявани "солено" за най-малките неизправности.

Изхвърлени уникати в автоморги

От друга страна новите автомобили са евтини и жителите предпочитат да захвърлят класики като тези от снимките, вместо да се занимават с ремонтирането им.

Изхвърлени уникати в автоморги


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 лимонад

    21 40 Отговор
    нито 1 бмв няма изхвърлено :) всичко се кара там...

    Коментиран от #13, #25, #27

  • 2 Ноне

    54 81 Отговор
    Също както в герберска България! Данъците за новите коли, които не замърсяват природата с Евро 6 са Колосални, а тези за трошките на 20-30 години, които бълват отровни газове са Минимални !

    Коментиран от #3, #4, #12, #16, #24, #33

  • 3 волен сидеров

    68 26 Отговор

    До коментар #2 от "Ноне":

    ей туй да си злобен българин е диагноза вече
    мислете малко преди да се излагате

    Коментиран от #29

  • 4 Хито

    40 53 Отговор

    До коментар #2 от "Ноне":

    Браво каза им го на селяците единствения кенеф в Европа където за нова кола плащаш двойно и тройно а за бричките над 14 год намаление
  • 5 Маниака

    8 5 Отговор
    Тея хора добре ли са ве............
  • 6 Бат Мишо

    20 2 Отговор
    И НИТО 1 Москвич няма изфърлен
    иначе и тука има ,, изфърлени ,, на моргите супер коли
    61 банди се занимават с него четох наскоро
  • 7 Бричкара

    63 29 Отговор
    Ейй писна ми от такива милионери като повечето тука. Това е едно от малкото останали нормални закони. Можеш да си позволиш да караш нов автомобил - плащаш си!!! И петорно по високи трябва да са ви данъците. По 1-2000лв да плащате. Ще си карам трошката с 30 лв годишен данък, но в душата си аз съм щастлив , защото не си хвърлям парите в кофата като повечето псевдогазари за 'нов' автомобил който губи 40% от стойността си в момента в който стъпи на пътя !!!

    Коментиран от #8

  • 8 Иван

    23 36 Отговор

    До коментар #7 от "Бричкара":

    Яд те е че нямаш пари за нова кола,а някои имат!?Трябва да си мазохист да караш 20 + год. курник и да твърдиш че е хубаво.Мислиш ли че този който си купува нова не знае за обезценката!?И последно-ако няма „глупаци“ дето да купуват нови след време откъде ти ще си купиш кола „умнико“?Или ще караш курника си до края (твой или негов)?

    Коментиран от #15

  • 9 Някой

    29 6 Отговор
    За кво цялата тая агресия само не разбирам...
    Аз също карам 30 годишен гроб, но това е въпрос на личен избор. Колкото до данъците... тя цялата обстановка е нереална. Тъй че много сте се разклатили всичките. Като не Ви кефи, емигрирайте или променяйте, не само реване като хималайски мечки.
  • 10 Баничката

    17 0 Отговор
    Там гледаш супер коли по моргите а тук
    Голф 4ки
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Евтино ми е в Швейцария

    20 4 Отговор

    До коментар #2 от "Ноне":

    Ти сигурно караш модел 2019-та? Или си с колелото и то само когато е слънчево?
  • 13 Ghost

    16 0 Отговор

    До коментар #1 от "лимонад":

    Или изобщо не карат БМВ! ;)
  • 14 азззззззз

    10 3 Отговор
    Хората просто не робуват на уредите си
  • 15 Иван

    23 1 Отговор

    До коментар #8 от "Иван":

    Иване не става дума за нова и стара кола. Става дума за кола, която си купил с някакъв спомен, подържаш и я караш с желание, свързано с историята на автомобила и собственика. Знаеш ли колко много хора има които си подържат антиките и дори на изложби ходят!

    Коментиран от #17

  • 16 Kind

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ноне":

    Когато заплашането стане почасово и минималната почасова ставка е 24 лева за час тогава ще сме на евро 7 а до тогава такива като теб ще умуват защо е така
  • 17 Иван

    19 1 Отговор

    До коментар #15 от "Иван":

    Знам Иване.Работя на бензиностанция в Германия.И съм виждал всичко що можеш да се сетиш на 2 и 4 гуми.Имам и ретро автомобил в гаража си -Опел Рекорд модел 1977г.Не разбирам злобата на някои към тези които могат и си позволяват по-нови или чисто нови коли.Това е.Те не могат да проумеят или мразят хора с възможности.Примерно познавам един българин .Има фирма за ремонт и поддръжка на асансьори.Работи наравно с работниците си.Та той ми каза че за мин.год. има начислени данъци 42 хил.евро. + 5000 такса към града в който му е регистрирана фирмата.Един път го питах не го ли боли при толкова данъци?А той ми отговори-Щом толкова данък имам предсави си колко печеля. 20 % от българите да сме такива и ще станем като Германия.А не с дребнавото мислене-кат има хубава кола да плаща голям данък!Това е байганьовщина..........
  • 18 МухлЮ

    8 1 Отговор
    Е па много сте злобни бре!
    Я па карам колело, щото не моа да си купя кола, ама не завиждам на никой.
    Който пИчели много - си позволява нова кола.
    Който нИ пИчели - няма :)
  • 19 Евро бъдеще

    10 11 Отговор
    Скоро и в България ще се променят данъците.За нови коли пъти по ниски от колкото за дърти износени трошки.Който иска да кара стара кола може да си я пише ретро но няма да върти повече от 3000 км на година.А в градовете въобще няма да може да се карат замърсяващите баракуди.

    Коментиран от #34

  • 20 Skk

    13 2 Отговор
    Може и да стане, а дано ама на дали. Нали си учиш математика, а са сметни колко могат да си позволят нови коли и колко не после го сметни по бр. И данъка и ще разБереш че няма да съберат никакви данъци тоест пак ще плащат тия дето имат. А тия дето немат като го вдигнеш ще спрът да пшащат. Много като тебе смятат, че като вдигнат данъка ще съберът повече но понякога не е истина и даже събират по малко.
  • 21 До лимонад

    9 3 Отговор
    Кой ти кара там ,БМВ,тая циганска марка за тях е все едно трабант,,, БМВ хаха,
  • 22 vasik atanasova

    0 1 Отговор
    хонконг е най скъпото място за живеене в светът
  • 23 Жоро

    4 0 Отговор
    Смешни сте ! Те вече се чудат под каква форма да ни измъкнат и последните кинти щото се не накрадоха ,а ние се джопаме за стар и нов автомобил .замърсяват въздуха тея дето горът гуми ,дрехи и обувки ,що няма лятото мръсен въздух?!?
  • 24 Йо хо хо

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ноне":

    Ноне,ти филтър на комина дома имаш ли- немаш,барбекю на дървени въглища праиш ли-праиш,тоалетна хартия ползваш ли-ползваш.Знаеш ли колко дървета на година заминават за кефа на косматия ти заддник бе ,псевдо- природозащитнико???

    Коментиран от #30

  • 25 БМВ фен

    2 3 Отговор

    До коментар #1 от "лимонад":

    То БМВ е начин на живот,не е средство за предвижване!!!
  • 26 Лексус

    1 6 Отговор
    Аз също съм ЗА вдигането на данъците на остарелите коли и данъчните облекчения при закупуване на нова кола. И ще го приемат скоро. Просто от икономична гледна точка, на застрахователните компании им излиза скъпо застраховките на старите коли, вярно е, че замърсяват повече, както и са опасни на пътя. И това беше най смешното, което прочетох, че щом имам пари за нова кола, ще плащам голям данък. Хахах..напротив, постелям си според възможностите си, карам такова, което мога да си позволя, гледам и от екологична гледна точка, и за лична безопасност.
  • 27 kurtiiiii

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "лимонад":

    НИТО ЕДИН ЯПОНЕЦ НЯМА ДЯ КЯРЯ КЕНЕФ КАТО --- БМВ --- А ТИ ЯВНО НИКОГА НЕ СИ КАРАЛ ---БМВ--- ЗА ДА ВИДИШ КАКЛИ БОКЛУЦИ СА, НО НЕ МИ ДРЕМЕ КАРАЙТЕ КЕНЕФНИЦИТЕ И СЕ ГОРДЕЙТЕ С ТОВА
  • 28 ПЕШО

    3 2 Отговор
    ВРАЧЕД КАК ДА КАРАТ БМВ КАТО ТО НЕ МОЖЕ ДА СТИГНЕ ДО ЯПОНИЯ ------ХАХАХАХХАХ
  • 29 ИНН

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "волен сидеров":

    Волене, Нонката е много прав. Дали гербер или комяняги се таа, но данък за нова е кола винаги е по-висок от на голф 3-ка дизел!
  • 30 иванчо

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "Йо хо хо":

    То си е за тебе. След време като те хване рака или нещо друго ще си казваш " как така стана". И без това сме на топ позиция по смъртност в света.
  • 31 лисан

    2 1 Отговор
    попитали един човек с възможности ти защо караш 20 годишна кола а той казал защото нямам пари за още по стара
  • 32 Химик

    1 0 Отговор
    Интересно грам бензин при "изгаряне"колко "вредни вещества" дава при евро 1 и евро 6 като реакцията е една и съща?
  • 33 Isko

    3 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ноне":

    Тиси тъп, по-тъп, най-тъп. Изчезни!
  • 34 Гербероса

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "Евро бъдеще":

    Много си умен, сигурно седиш на директорски стол със завършен 8 клас? Ако не беше тате.... Май забравяш че тук на ВСЯКА една кола, стара, нова, катализаторите са история, както и останалите сакатлъци дело на петрол мафия като ДПФ ЕГР И т. н. Измишльотини