Last news in Fakti

25 Март, 2018 10:19 8 655 13

Нереализираното BMW Nazca

  • bmw-
  • nazca
Нереализираното BMW Nazca - 1

Хиперкарът BMW Nazca M12 е направен с идеята да се превърне в приемник на култовото BMW M1, но тази кола така и не стига до конвейерите. Тя обаче остава в сърцата на феновете на баварската марка.

Нереализираното BMW Nazca

Култовият Nazca M12 е създаден от корифея в автомобилния дизайн Джорджето Джуджаро, чието дело е и оригиналният M1 от 1980-а. Впоследствие италианският дизайнер предлага на баварците две допълнителни версии на концепта - купето C2 и кабриолета Spider C2, но до серийно производство така и не се стига.

Нереализираното BMW Nazca

През 1991-ва M12 е екипиран с 5.0-литровия стандартен мотор на BMW 850i с мощност 300 к.с. С тунингован от Alpina агрегат с 350 коня е оборудвано купето C2, Spider-ът разполага с 5.7-литровия V12 на 850CSi с 380 к.с.

Нереализираното BMW Nazca

Преди години в сайтовете за продажба на класически автомобили се появи една обява за BMW Nazca, но колата беше с 5.7-литров V12 с мощност 379 к.с., доработен от Alpina. Автомобилът е десен волан. Така и не се разбра дали този екземпляр е излязъл от ръцете на специалистите от ItalDesign или е реплика.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мимо

    34 5 Отговор
    Не съм фен на БМВ, но това ми харесва. Според мен просто тази кола е изпреварила времето си, и може би за това не се е стигнало до серийно производство. А иначе съм си казал доста отдавна, че ако имам някога излишни пари ще си купя една 8-мица на БМВ да си правя кеф с нея.

    Коментиран от #3, #8

  • 2 Nazca C2

    15 5 Отговор
    Интересното е че само с 380 коня колата ускорява до 100 км/ч за 3.6 секунди.
  • 3 Msux

    7 20 Отговор

    До коментар #1 от "Мимо":

    Ser8 е тотален провал, слаби продажби, слаби технически характеристики, огромен разход. Мога да кажа, че само дизайна ми харесва. Не съм кой знае какъв фен на японските, но мисля, че там ще намериш повече забавление , защото формулата е много проста - ниско тегло и мощност. Кожата по седалките и екстрите не докарват забавление. Всеки според джоба и предпочитанията си!

    Коментиран от #4

  • 4 Мимо

    8 2 Отговор

    До коментар #3 от "Msux":

    Сигурно си прав, колега . Аз не знам никакви подробности за осмичката , даже не се интересувам от марката БМВ въобще. Просто още като тийнейджър (края на деветдестте 😉) го видях на живо и ме изкефи много. Та от тогава просто си чесам въображението от време на време . Не ,че ще си купя някога. Хипотетично си бих купил едно такова да му е порадвам, ако съм поне милионер, та да не ми пука чак толкова за 20-30 хилки. Ама разбира се, че не бих си дал последните спестявания за такова нещо
  • 5 Социалистче

    2 17 Отговор
    В Гаража си имам 850i, 750il, М5 и М3. Какво ще кажете , и това е защото през 90-те баща ми изкупи евтино едни имоти към почивната станция в С.Бряг и после посъпнаха много. Всяка година продаваме по някое декърче и така

    Коментиран от #6

  • 6 Кадиев

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Социалистче":

    Колега, малко по-кротко бе, теа неща не се разказват
  • 7 Спорт Ютилити Вагон

    1 7 Отговор
    Мани го тоя изнежен, нисък, женствен болид. Нали си имаме Х серията да мачка такива кат оня Йелчин - Белчин!
  • 8 Японеца

    8 8 Отговор

    До коментар #1 от "Мимо":

    Да, колега, но немците произвеждат кенефи, а Джуджаро им е предложил самолет и те не са разбрали!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Хайл

    9 1 Отговор

    До коментар #8 от "Японеца":

    Бе я си направи едно сепуко, докато караш гнилата си хонда!

    Коментиран от #12

  • 10 Реалист

    3 2 Отговор

    До коментар #8 от "Японеца":

    Когато НЕМЦИТЕ са правели Автомобили,японците са си правели харакири!!!!!!!!
  • 11 vasik atanasova

    4 2 Отговор
    на кончето TDS a
  • 12 Японеца

    1 8 Отговор

    До коментар #9 от "Хайл":

    Карам хибрид, Лексус, не гние като праговете на Е36 от 90-те!
    Не се пълни с вода като таурег и Кайен!
    Погледни кви ръждиви курници правеха бенве, 90-те, е30,е36,

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.